AlsaDevices:
 total 0
 crw-rw---- 1 root audio 116,  1 Feb 16 13:45 seq
 crw-rw---- 1 root audio 116, 33 Feb 16 13:45 timer
AplayDevices: Error: [Errno 2] No such file or directory
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.15
Architecture: amd64
ArecordDevices: Error: [Errno 2] No such file or directory
AudioDevicesInUse: Error: command ['fuser', '-v', '/dev/snd/seq', 
'/dev/snd/timer'] failed with exit code 1:
DistroRelease: Ubuntu 16.04
HibernationDevice: RESUME=UUID=7d50a0ab-30df-4053-8e22-891d5d2a1aa3
InstallationDate: Installed on 2018-02-14 (8 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-Server 16.04.2 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20170215.8)
IwConfig: Error: [Errno 2] No such file or directory
Lsusb:
 Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: Dell Inc. PowerEdge T110 II
Package: linux-hwe-edge (not installed)
PciMultimedia:
 
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 SHELL=/bin/bash
 PATH=(custom, no user)
 LANG=de_DE.UTF-8
ProcFB: 0 mgadrmfb
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.13.0-32-generic 
root=UUID=9d3c0aa3-a21f-406e-a1e4-96f5cd2565cc ro splash vt.handoff=7
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-32.35~16.04.1-generic 4.13.13
RelatedPackageVersions:
 linux-restricted-modules-4.13.0-32-generic N/A
 linux-backports-modules-4.13.0-32-generic  N/A
 linux-firmware                             1.157.16
RfKill: Error: [Errno 2] No such file or directory
Tags:  xenial xenial xenial xenial
Uname: Linux 4.13.0-32-generic x86_64
UnreportableReason: Der Bericht gehört zu einem nicht installierten Paket.
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups:
 
_MarkForUpload: False
dmi.bios.date: 03/13/2012
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: 2.0.5
dmi.board.name: 0W6TWP
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A01
dmi.chassis.type: 17
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: 
dmi:bvnDellInc.:bvr2.0.5:bd03/13/2012:svnDellInc.:pnPowerEdgeT110II:pvr:rvnDellInc.:rn0W6TWP:rvrA01:cvnDellInc.:ct17:cvr:
dmi.product.name: PowerEdge T110 II
dmi.sys.vendor: Dell Inc.


** Tags added: apport-collected xenial

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1679823

Title:
  bond0: Invalid MTU 9000 requested, hw max 1500 with kernel 4.8 / 4.10
  in XENIAL LTS

Status in Linux:
  Unknown
Status in linux package in Ubuntu:
  Triaged
Status in linux-hwe package in Ubuntu:
  Fix Released
Status in linux-hwe-edge package in Ubuntu:
  Confirmed
Status in linux source package in Xenial:
  Confirmed
Status in linux-hwe source package in Xenial:
  Fix Released
Status in linux-hwe-edge source package in Xenial:
  Confirmed
Status in linux source package in Yakkety:
  Fix Released
Status in linux-hwe source package in Yakkety:
  Fix Committed
Status in linux-hwe-edge source package in Yakkety:
  Fix Committed
Status in linux source package in Zesty:
  In Progress
Status in linux-hwe source package in Zesty:
  Confirmed
Status in linux-hwe-edge source package in Zesty:
  Confirmed

Bug description:
  Since I upgraded the kernel from linux-image-4.8.0-46-generic to
  linux-image-extra-4.10.0-14-generic I'm facing an issue when I want to
  change the MTU.

  It seems to be known bug already fixed:
  https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=194763

  # ip l sh eno49
  2: eno49: <BROADCAST,MULTICAST,SLAVE,UP,LOWER_UP> mtu 9000 qdisc mq master 
bond0 state UP mode DEFAULT group default qlen 1000
      link/ether 5c:b9:01:8a:61:e9 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

  # ip l sh eno50
  3: eno50: <BROADCAST,MULTICAST,SLAVE,UP,LOWER_UP> mtu 9000 qdisc mq master 
bond0 state UP mode DEFAULT group default qlen 1000
      link/ether 5c:b9:01:8a:61:e9 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

  # ip l sh bond0
  6: bond0: <BROADCAST,MULTICAST,MASTER,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue 
state UP mode DEFAULT group default qlen 1000
      link/ether 5c:b9:01:8a:61:e9 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

  # ip l set mtu 9000 bond0
  RTNETLINK answers: Invalid argument

  root@controller002[SRV][YUL]:~# tail -1 /var/log/syslog
  Apr  4 19:36:28 controller002 kernel: [ 8869.077853] bond0: Invalid MTU 9000 
requested, hw max 1500

  # modinfo ixgbe
  filename:       
/lib/modules/4.10.0-14-generic/kernel/drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe.ko
  version:        4.4.0-k
  license:        GPL
  description:    Intel(R) 10 Gigabit PCI Express Network Driver

  # modinfo bonding
  filename:       
/lib/modules/4.10.0-14-generic/kernel/drivers/net/bonding/bonding.ko
  author:         Thomas Davis, tada...@lbl.gov and many others
  description:    Ethernet Channel Bonding Driver, v3.7.1
  version:        3.7.1

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/1679823/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to