I am also affected by this bug.

WLAN device wlp2s0 under Live Kubuntu 19.10.

Network Manager did not show anything after Laptop lid closed (->
suspended)

solution was:

 sudo modprobe -r DRIVER
 sudo modprobe -i DRIVER

Replace DRIVER from
 sudo lshw -C network
under configuration: ...driver=DRIVER

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1752772

Title:
  r8169 ethernet card don't work after returning from suspension

Status in Linux:
  New
Status in linux package in Ubuntu:
  Fix Released
Status in linux-kernel-headers package in Ubuntu:
  Confirmed
Status in linux source package in Bionic:
  Fix Released

Bug description:
  ===SRU Justification===
  [Impact]
  Ethernet r8169 stops working after system resumed from suspend.

  [Test]
  User confirmed these patches fix the issue. r8169 continues to work
  after resume from suspend.

  [Regression Potential]
  Medium. The fix is limited to one device, all patches are in mainline.
  The WOL default change might cause regression for users that depend on
  BIOS settings. We can advice them to use userspace tool (systemd,
  ethtool, etc.) instead.

  ===Original Bug Report===
  I have noticed that the network stopped working on my desktop after I've 
suspended the system and woke it up. On dmesg there are messages like:

  [  150.877998] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp1s0: link is not ready
  [  150.944101] do_IRQ: 3.37 No irq handler for vector
  [  150.944105] r8169 0000:01:00.0 enp1s0: link down
  [  150.944180] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp1s0: link is not ready

  When using Xenial (from a different install), this problem is not
  happening. This is happening on Bionic.

  There are only two ways to restore connectivity:
  1) Reboot the system;
  2) Remove the r8169 module and reinsert it with modprobe.

  The motherboard is a AsRock H55M-LE and the Ethernet controller is:

  01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
  RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 03)

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 18.04
  Package: linux-firmware 1.172
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-10.11-generic 4.15.3
  Uname: Linux 4.15.0-10-generic x86_64
  ApportVersion: 2.20.8-0ubuntu10
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: LXDE
  Date: Fri Mar  2 00:21:57 2018
  Dependencies:

  InstallationDate: Installed on 2018-02-26 (3 days ago)
  InstallationMedia: Lubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver" - Alpha amd64 (20180226)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: linux-firmware
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  ---
  AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 
k4.15.0-10-generic.
  ApportVersion: 2.20.8-0ubuntu10
  Architecture: amd64
  ArecordDevices:
   **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
   card 0: MID [HDA Intel MID], device 0: VT1818S Analog [VT1818S Analog]
     Subdevices: 1/1
     Subdevice #0: subdevice #0
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  usuario    1153 F.... pulseaudio
   /dev/snd/controlC1:  usuario    1153 F.... pulseaudio
  Card0.Amixer.info:
   Card hw:0 'MID'/'HDA Intel MID at 0xfbdf8000 irq 26'
     Mixer name : 'VIA VT1818S'
     Components : 'HDA:11060440,18492818,00100000'
     Controls      : 40
     Simple ctrls  : 17
  Card1.Amixer.info:
   Card hw:1 'HDMI'/'HDA ATI HDMI at 0xfbffc000 irq 27'
     Mixer name : 'ATI R6xx HDMI'
     Components : 'HDA:1002aa01,00aa0100,00100200'
     Controls      : 7
     Simple ctrls  : 1
  Card1.Amixer.values:
   Simple mixer control 'IEC958',0
     Capabilities: pswitch pswitch-joined
     Playback channels: Mono
     Mono: Playback [on]
  CurrentDesktop: LXDE
  Dependencies:

  DistroRelease: Ubuntu 18.04
  HibernationDevice: RESUME=UUID=edd83175-c707-4b31-90d2-ce2f5cebc73f
  InstallationDate: Installed on 2018-02-26 (3 days ago)
  InstallationMedia: Lubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver" - Alpha amd64 (20180226)
  MachineType: To Be Filled By O.E.M. To Be Filled By O.E.M.
  Package: linux-firmware 1.172
  PackageArchitecture: all
  ProcFB: 0 radeondrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz 
root=UUID=0c4fc517-b7a0-49b0-bfcb-0485dfe6413b ro quiet
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-10.11-generic 4.15.3
  RelatedPackageVersions:
   linux-restricted-modules-4.15.0-10-generic N/A
   linux-backports-modules-4.15.0-10-generic  N/A
   linux-firmware                             1.172
  RfKill:

  Tags:  bionic
  Uname: Linux 4.15.0-10-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dip libvirt lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 10/20/2010
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: P1.80
  dmi.board.name: H55M-LE
  dmi.board.vendor: ASRock
  dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrP1.80:bd10/20/2010:svnToBeFilledByO.E.M.:pnToBeFilledByO.E.M.:pvrToBeFilledByO.E.M.:rvnASRock:rnH55M-LE:rvr:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
  dmi.product.family: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.product.name: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.product.version: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.sys.vendor: To Be Filled By O.E.M.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/1752772/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to