On Wed, 09 Jan 2013 14:54:00 +0200 Igor Grinberg <grinb...@compulab.co.il>
wrote:

> On 01/09/13 14:08, Michael Trimarchi wrote:
> > Hi Neil
> > 
> > I forget to answer to your questions
> > 
> > On 01/09/2013 12:34 PM, NeilBrown wrote:
> >> On Wed, 09 Jan 2013 11:24:09 +0100 Michael Trimarchi
> >> <mich...@amarulasolutions.com> wrote:
> >>
> >>> Hi Neil
> >>>
> >>> On 01/09/2013 11:19 AM, NeilBrown wrote:
> >>>> On Wed, 09 Jan 2013 12:00:05 +0200 Igor Grinberg 
> >>>> <grinb...@compulab.co.il>
> >>>> wrote:
> >>>>
> >>>>> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> >>>>> Hash: SHA1
> >>>>
> >>>>> Hi Neil,
> >>>>
> >>>>> On 01/09/13 00:29, NeilBrown wrote:
> >>>>>>
> >>>>>> Hi,
> >>>>>>  I'm trying to get off_mode working reliably on my gta04 mobile phone.
> >>>>>>
> >>>>>> My current stumbling block is USB.  The "Option" GSM module is 
> >>>>>> attached via
> >>>>>> USB (there is a separate transceiver chip attached to port 1 which is 
> >>>>>> placed
> >>>>>> in OMAP_EHCI_PORT_MODE_PHY).
> >>>>
> >>>>> Which PHY is this (vendor/model)?
> >>>>
> >>>> Hi Igor,
> >>>>   it is the SMSC USB3322
> >>>>
> >>>> http://www.smsc.com/media/Downloads_Public/Data_Sheets/3320.pdf
> >>>>
> >>>>
> >>>> BTW I subsequently discovered that keeping USBHOST out off off_mode only
> >>>> sometimes avoid the problem, not always.  So there are probably multiple
> >>>> issues :-(
> 
> We have the same PHY and it has some issues with the OMAP USB code.
> First issue we experience is that if we reset the PHY more then once
> w/o power cycling it, the PHY dies until next power cycle.
> So, we stop providing the reset GPIO to the usb code and do the reset
> in the board code.

I've tried various change w.r.t the resetting and  I cannot fault it.
Resetting or not resetting neither causes a problem while the USB is
otherwise working, not fixed the USB while  it is otherwise failing.
So I don't think this is my problem - thanks.

> 
> >>>
> >>> Are you sure that you don't have glitch on power, reset pin during 
> >>> suspend?
> >>>
> >>
> >> No, I don't really have the equipment to measure such things.
> >> But is it likely?  Would enabling off_mode make it more likely?
> > 
> > I don't know the reason of the off_mode problem :(
> 
> We have the equipment to check this and no - this is not the case.
> 
> > 
> >> Can you suggest some way I could test the hypothesis?
> > 
> > I had the same problem on a rugged mobile phone, so it is just experience
> > Check the modem power and reset gpio too, but if you don't need to unblock 
> > it
> > with the pin after resume we know that modem is not the problem
> 
> I don't think modem is the problem...
> We have plain USB connector ports that are dead after the resume from 
> off-mode.
> 
> The good news are that we have the off-mode working on v3.6.1,
> including the USB, but we had to do some horrible ugly hacking for this.
> 

I assume this  means "some patches on top of 3.6.1" ??
Care to share your code?  Even horribly ugly hacks can be educational.

Thanks,
NeilBrown

Attachment: signature.asc
Description: PGP signature

Reply via email to