Herkesin yöntemi farklıdır tabii. Ama ben yeni bir programlama dili öğreneceğim zaman kitaplarla uğraşmak pek hoşuma gitmiyor. Bazen konular yavaş ilerliyor koaly anlaşılan yerler üzerinde çok durabiliyorlar. Bazen de hemen geçtikleri yerleri anlamak o kadar olmayabiliyor.
Programlama eli hamura sokmanın neredeyse sıfır maliyeti olan bir uğraş olduğundan ben yeni bir dil öğreneceksem internetten tutoriallarına bakıyorum genellikle. Oradaki örnekleri gerçekleştirmeye çalışıyorum. Pratiğe geçme sıkıntısı da ortadan kalkıyor böylece. Tabii belli bir pratiği kazandıktan sonra kitaplara yine bir göz atmakta fayda olabilir. Dilin tutorialda görülmeyen bazı özellikleri de o şekilde öğrenilmiş olur.
_______________________________________________ Linux-sohbet mailing list [email protected] https://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-sohbet Liste kurallari: http://liste.linux.org.tr/kurallar.php
