Merhaba, Çalıştığım şirkette bilgi güvenliği ekibinin/müdürlüğünün kapalı bir çalışma alanı bulunmuyor. Araştırdığım/bildiğim kadarıyla da herhangi bir kanun veya yönetmelikte böyle bir zorunluluktan da bahsedilmiyor.
Bilginin gizliliği, bütünlüğü ve erişebilirliği, ISO27001 denetimleri, KVK süreçleri, Adli Bilişim Süreçleri veya ismini bilmediğim bilgi güvenliği ile ilgili herhangi bir standart, yönetmelik, prosedür, risk veya süreç referans gösterilerek böyle bir talepte bulunmak niyetindeyiz. Yardım masasıyla yan yana olan bir bilgi güvenliği ekibi bana çok güvenli gelmiyor. Güvenlik önce gelir (*Safety First*) demeyi biliyoruz ama konu bilgi güvenliğine gelince bu tür bir yaklaşım bana kabul edilemez gibi geliyor. Bu konuda daha önce tecrübesi olan veya tavsiyede bulunmak isteyen kişilerin yardımını bekliyoruz. İnanıyorum ki düzgün referansları doğru bir ihtiyaç ile birleştirip iletebilirsek kapalı bir çalışma ortamında işimizi güvenli bir şekilde icra edebiliriz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. *Not:* Çalıştığım şirket ISO27001 ve KVK'ya tabidir.
------------------------------------------------- Firmanızın Siber Risk Skorunu Öğrenmek İster misiniz? https://www.bgasecurity.com/siber-risk-skor-karti-ve-karnesi/ -------------------------------------------------
