On 11/17/2011 04:49 AM, Tim Bernhard wrote:
Hi Everyone,

I'm, trying to resurrect an old Sony Vaio PCG-9401. This thing is an old Windose ME machine that came with AMD processor, 12GB hard drive and 64mb of RAM. I had a 128mb stick of pc-100 so I dropped that in to bring the RAM up to 192mb. I installed Lubuntu using the mini.iso. It took a while but the install completed.

The problem is that after rebooting the system I get the following message:

vt596_smbus 0000:00:07.4: SMBUS: Error: Host SMBus controller not enabled! - upgrade BIOS or use force=1


After that, the Lubuntu splash screen is briefly displayed and then the screen goes blank.

Any ideas?

Thanks,

Tim


_______________________________________________
Mailing list: https://launchpad.net/~lubuntu-desktop
Post to     : lubuntu-desktop@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~lubuntu-desktop
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

try to enter into the grub (you have to hit some keys if it doesn't show up automatically, something like Canc, google for it), go on the line that says "L/Ubuntu * with Linux *" (* means the version of the system, 11.10 with linux 3 or so on), enter "e" (to edit the entry) and add force=1 after "quiet splash".
this because the message says:

upgrade BIOS or use force=1

This mean that you grub is too old for Lubuntu, you have to upgrade it, or you can add force=1 at the start to avoid the problem. if it works i will tell you how to make it persistent (by default when you edit an entry the changes you made aren't persistent).

Stephen Smally

P.S. sorry for the different font

_______________________________________________
Mailing list: https://launchpad.net/~lubuntu-desktop
Post to     : lubuntu-desktop@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~lubuntu-desktop
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to