Thanks Even!
I'll get a build together and test,

Seth

--
web:http://geographika.co.uk
twitter: @geographika


On Tue, Mar 6, 2018, at 11:41 AM, Even Rouault wrote:
> Seth,


>  


> I've pushed a temptative fix per


> https://github.com/mapserver/mapserver/commit/4e4885f8598764b7cfb3a8c1c91c6f60eb12671f>
>  but I'm not completely positive this will fix what you've seen.


>  


> Even


>  


> > Hi all,


> >


> > I'm trying out the geopackage format as an alternative to
> > shapefiles but> > running into an issue where MapServer expects the 
> > geopackage
> > dataset to> > include spatialite. Drawing layers with shp2img logs the 
> > following:> >


> > [Tue Mar 06 10:39:42 2018].512000 msDrawMap(): rendering using
> > outputformat> > named png (AGG/PNG). [Tue Mar 06 10:39:42 2018].512000 
> > msDrawMap():
> > WMS/WFS> > set-up and query, 0.000s [Tue Mar 06 10:39:42 2018].529000
> > msOGRFileOpen:> > Spatialite support in GPKG not enabled [Tue Mar 06 
> > 10:39:42
> > 2018].549000> > msOGRFileNextShape(): OGR error. OGR GetNextFeature() 
> > error'd.
> > Check logs.> > [Tue Mar 06 10:39:42 2018].549000 msOGRFileNextShape(): In
> > ExecuteSQL():> > sqlite3_prepare(SELECT spatialite_version()): no such 
> > function:


> > spatialite_version


> > [Tue Mar 06 10:39:42 2018].550000 msDrawMap(): Image handling error.
> > Failed> > to draw layer named 'ways'.


> >


> > The spatialite_version function is missing in the geopackage. The
> > dataset> > was created by exporting from MapServer as an OUTPUTOPTION:


> >


> >       OUTPUTFORMAT


> >         NAME "GeoPackage"


> >         DRIVER "OGR/GPKG"


> >         FORMATOPTION "STORAGE=memory"


> >         FORMATOPTION "FORM=simple"


> >         FORMATOPTION "FILENAME=result.gpkg"


> >         FORMATOPTION "DSCO:SPATIALITE=YES" # not a listed option,
> >         but tried> > anyway FORMATOPTION "LCO:SPATIAL_INDEX=YES"


> >     END


> >


> > Running a GisInternals build,  including GDAL 2.1.3 and MapServer
> > 7.0.4.> >


> > Relevant code is at


> > https://github.com/mapserver/mapserver/blob/aae74ff2abed3f2f8fe1f76c9b4bbcc>
> >  > f15023dc1/mapogr.cpp#L1313 It looks like the error should be
> > swallowed up?> >


> > The same dataset exported directly to spatilite works fine.


> >


> > Anyone experienced the above issue?


> >


> > Regards,


> >


> > Seth


> >


> >


> > --


> > web:http://geographika.co.uk


> > twitter: @geographika


> > _______________________________________________


> > mapserver-users mailing list


> > mapserver-users@lists.osgeo.org


> > https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/mapserver-users


>  


>  


> --


> Spatialys - Geospatial professional services


> http://www.spatialys.com



_______________________________________________
mapserver-users mailing list
mapserver-users@lists.osgeo.org
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/mapserver-users

Reply via email to