I don’t have a lot of experience with those but I have never heard of problems 
like they before. Seems odd.

Sent from my iPhone

> On Mar 11, 2018, at 3:53 PM, fmiser via Mercedes <mercedes@okiebenz.com> 
> wrote:
> 
> I've got troubles with a manual 4-speed in a 240D.
> 
> The 1-2 shift arm is _really_ sloppy - and it's in the
> transmission NOT the external linkages.  
> 
> It happened suddenly.  All was well, stopped to back into a
> parking spot and the shift lever got into the neutral gate but the
> transmission was still in 2nd.  From underneath I moved the 1-2
> linkage into neutral to match the shifter.  That meant I could
> drive the car home.
> 
> Once back at the house I checked the linkage bushings because I
> presumed that's where the problem was.  It's not.  So I had a
> helper move the shifter while I looked and it's clearly inside the
> transmission.  Ugh.
> 
> Right now it is so loose that the shifter runs into the dash
> before the transmission gets into 1st - or 1st is completely
> missing.  To get from 2nd to neutral the shifter has to be moved
> as far forward as 1st is supposed to be (which is past the
> shifters neutral gate) to get out of 2nd, then move the shifter
> aft to line it up with the neutral gate.
> 
> So any of you have experience inside the 4-speed manual?  Or have
> a manual for it? 
> 
> 
> _______________________________________
> http://www.okiebenz.com
> 
> To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/
> 
> To Unsubscribe or change delivery options go to:
> http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com
> 


_______________________________________
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com

Reply via email to