This issue was fixed on master and morty branches. We're using wic tool to create images, so the final image will be suffix .wic.gz and not .sdcard.gz and has only one partition. So, you don't need to change extlinux/extlinux.conf file.

Fabio Berton

On 04/24/2017 09:34 PM, p...@conspiracy.net wrote:
Thanks that will get me moving until I get a change to fix it or someone who 
has a clue how to do it correctly submits a patch.
Paul

On 4/24/2017 5:45 PM, Trevor Woerner wrote:
On Mon, Apr 24, 2017 at 5:45 PM, p...@conspiracy.net
<paul...@conspiracy.net> wrote:
Have a wanboard solo and built morty and morty-next (synced apr 24) 
core-image-minimal and the image tries to mount the root on partition 1.

VFS: Mounted root (vfat filesystem) on device 179:1.

From the change list it looks like that should be the only one partition on the 
SD but it still has the dos partition with the image and dtb's  and then the 
ext partition so it can't populate dev or find init.   Did not know if if this 
is a know
issue, or that something in the migration that seems to have happened in 
October is not complete.

Krogoth boots and runs fine.

I've been seeing the same issue on master as well. To fix, mount your
uSD card's first partition on your host machine. Edit the file
extlinux/extlinux.conf. The last line reads:

    APPEND root=PARTUUID=${uuid} rootwait rw console=${console}

Change it to:

    APPEND root=/dev/mmcblk2p2 rootwait rw console=${console}


--
_______________________________________________
meta-freescale mailing list
meta-freescale@yoctoproject.org
https://lists.yoctoproject.org/listinfo/meta-freescale

Reply via email to