Hello.

I am still looking into this, since without USB working the board is les use.

And, I noticed there is an post regarding imx6qdl-sabreauto.dtsi issue 
regarding pca953x control.


https://community.nxp.com/thread/435299

In fact before in the boot log, I see the followings before "Can't register 
ci_hdrc platform device, err=-517" errors.
I an hardly imagine none of the sabreauto board users (on linux-fslc) can use 
USB.   And also I could use USB on NXP release BSP, so board hardware is not 
broken.

If there is a fix patch or workaround known, or if it is my configuration 
problem, I would like to learn.

>  pca953x 2-0030: failed reading register
>  pca953x: probe of 2-0030 failed with error -11
>  pca953x 2-0032: failed reading register
>  pca953x: probe of 2-0032 failed with error -11
>  pca953x 2-0034: failed reading register
>  pca953x: probe of 2-0034 failed with error -11

>  CPU PMU: Failed to parse /soc/pmu/interrupt-affinity[0]

>  Unknown username "adit" in message bus configuration file

>  mag3110 2-000e: read chip ID 0xfffffff5 is not equal to 0xc4!
>  mag3110: probe of 2-000e failed with error -22

>  mma8451 2-001c: read chip ID 0x1 is not equal to 0x1a or 0x2a!
>  mma8451: probe of 2-001c failed with error -22

>  imx_usb 2184000.usb: Can't register ci_hdrc platform device, err=-517
>  imx_usb 2184200.usb: Can't register ci_hdrc platform device, err=-517
>  imx_usb 2184000.usb: Can't register ci_hdrc platform device, err=-517
>  imx_usb 2184200.usb: Can't register ci_hdrc platform device, err=-517

Any sugestion is highly appreciated.


________________________________
From: Takashi Matsuzawa
Sent: Thursday, June 29, 2017 3:09 PM
To: meta-freescale@yoctoproject.org
Subject: unable to initialize libusb: -99


Hello.

I am trying an image based on morty (2.2) fsl communty BSP on sabre-ai board, 
and see the lsusb -99 error.


Any suggestion/comment on which part of the configuration I should be look into!
(I already googl'ed and found some old questions/answers on libusb -99 errors, 
but I could not figure out if they are just the same as my case or not.)


My issue is that SB is not working (lsusb gives me error), as below.

I checked and make sure CONFIG_USB_EHCI_HCD/CONFIG_USB_XHCI_HCD are there.


>root@imx6qsabreauto:~# export LIBUSB_DEBUG=9
>root@imx6qsabreauto:~# lsusb -v
>libusb: debug [libusb_init] created default context
>libusb: debug [libusb_init] libusb v1.0.20.11004
>libusb: error [op_init] could not find usbfs
>unable to initialize libusb: -99


I am also seeing errors like below in journalctl log, but I am not sure what 
they mean.

>Jun 28 12:02:02 imx6qsabreauto kernel[313]: hdm_usb: hdm_usb_init()
>Jun 28 12:02:02 imx6qsabreauto kernel[313]: usbcore: registered new interface 
>driver hdm_usb
>Jun 28 12:02:02 imx6qsabreauto kernel[313]: usbcore: registered new interface 
>driver k2l-mocca
>Jun 28 12:02:02 imx6qsabreauto kernel[313]: imx_usb 2184000.usb: Can't 
>register ci_hdrc platform device, err=-517
>Jun 28 12:02:02 imx6qsabreauto kernel[313]: imx_usb 2184200.usb: Can't 
>register ci_hdrc platform device, err=-517
>...

-- 
_______________________________________________
meta-freescale mailing list
meta-freescale@yoctoproject.org
https://lists.yoctoproject.org/listinfo/meta-freescale

Reply via email to