I followed the steps to create a beaglebone found here:

http://www.jumpnowtek.com/beaglebone/BeagleBone-Systems-with-Yocto.html

They worked like a charm, thanksyou junponowtek.

And then followed this doc to try and get the ADC available:

http://processors.wiki.ti.com/index.php/Linux_Core_ADC_Users_Guide

I loaded the module and it shows up in lsmod along with other modules it brings in:

# lsmod
Module                  Size  Used by
ti_am335x_adc          16384  0
kfifo_buf              16384  1 ti_am335x_adc
industrialio           57344  2 ti_am335x_adc,kfifo_buf
ti_am335x_tscadc       16384  1 ti_am335x_adc

My arch/arm/boot/dts/am335x-evm.dts file shows

&tscadc {
        status = "okay";
        tsc {
                ti,wires = <4>;
                ti,x-plate-resistance = <200>;
                ti,coordinate-readouts = <5>;
                ti,wire-config = <0x00 0x11 0x22 0x33>;
                ti,charge-delay = <0x400>;
        };

        adc {
                ti,adc-channels = <4 5 6 7>;
        };
};

According to the doc above loading the module should create the following:

>On loading the module you would see the IIO device created

root@arago-armv7:~# ls -al /sys/bus/iio/devices/iio\:device0/
drwxr-xr-x    5 root     root             0 Nov  1 22:06 .
drwxr-xr-x    4 root     root             0 Nov  1 22:06 ..
drwxr-xr-x    2 root     root             0 Nov  1 22:06 buffer
-r--r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 dev
-rw-r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 in_voltage4_raw
-rw-r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 in_voltage5_raw
-rw-r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 in_voltage6_raw
-rw-r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 in_voltage7_raw
-r--r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 name
lrwxrwxrwx    1 root     root             0 Nov  1 22:06 of_node -> ../../../../../../firmware/devicetree/base/ocp/tscadc@44e0d000/adc
drwxr-xr-x    2 root     root             0 Nov  1 22:06 power
drwxr-xr-x    2 root     root             0 Nov  1 22:06 scan_elements
lrwxrwxrwx    1 root     root             0 Nov  1 22:06 subsystem -> ../../../../../../bus/iio
-rw-r--r--    1 root     root          4096 Nov  1 22:06 uevent

While the /sys/bus/iio directory got created when I loaded the module the device directory is empty

# ls /sys/bus/iio/devices
#

What am I missing that is preventing the ADC interface from being created ?

Any pointers would be appreciated.

Thanks
Chris K

--
_______________________________________________
meta-ti mailing list
meta-ti@yoctoproject.org
https://lists.yoctoproject.org/listinfo/meta-ti

Reply via email to