I launched Live OI on another desktop: amd 990fx, processor amd fx8120,8 go
ram, video card radeon HD 8870.

There is also the sound problem. No sound.

2018-03-07 20:07 GMT-05:00 Francis.D <ange...@gmail.com>:

> On Laptop T400
>
> boo@OIboo:~$ audioctl list-devices
> audiohd#0
> boo@OIboo:~$ pactl list sources
> Échec lors de la connexion : Connexion refusée
> Échec de pa_context_connect() : Connexion refusée
>
> traduction
> Failure to connect: Connection denied
> Failure of pa_context_connect (): Connection denied
>
>
> 2018-03-07 19:46 GMT-05:00 Aurélien Larcher <aurelien.larc...@gmail.com>:
>
>> I didn't quite understand the solution. Do I need to edit a file?
>> > I also forgot to mention that I have the same sound problem on the
>> > installation I did on my desktop (in virtualbox)
>> >
>> > On the Desktop I have a dedicated Asus D1 sound card whose driver is
>> > cmi8788.
>> >
>> > There seems to be a problem with Pulseaudio.
>> > If you have a solution eventually, I'll apply it.
>> >
>>
>> Could you send the output of:
>>
>> $ audioctl list-devices
>>
>> and
>>
>> $ pactl list sources
>>
>> ?
>>
>>
>>
>> >
>> > 2018-03-07 13:24 GMT-05:00 Priyadarshan via openindiana-discuss <
>> > openindiana-discuss@openindiana.org>:
>> >
>> > > On 2018-03-07 19:18, Aurelien Larcher wrote:
>> > >
>> > >> Le Mercredi 7 mars 2018, Priyadarshan via openindiana-discuss a
>> écrit :
>> > >>
>> > >>> On 2018-03-07 18:49, Francis.D wrote:
>> > >>>
>> > >>> > Hi,
>> > >>> >
>> > >>> > I did the real installation on my Lenovo T400 and all works
>> > perfectly.
>> > >>> > The only problem is the sound. I don't have any sound. Even if the
>> > >>> drivers are installed.
>> > >>> >
>> > >>> > result ocmmande
>> > >>> >
>> > >>> > ls -l
>> > >>> >
>> > >>> > total 224920
>> > >>> > -rw-r--r-r---1 boo staff 1644 mars 7 12:58 audiosondriverproblem
>> > >>> >
>> > >>> > Reference driver
>> > >>> >
>> > >>> > pci17aa,20f2
>> > >>> > Vendor:                             Intel Corporation
>> > >>> > Device:                             82801I (ICH9 Family) HD Audio
>> > >>> Controller
>> > >>> > Sub-Vendor:                         Lenovo
>> > >>> > binding name:                       pciexclass,0403
>> > >>> > devfs path:                         /pci@0,0/pci17aa,20f2@1b
>> > >>> > bus addr:                           1b
>> > >>> > pci path:                           0,1b,0
>> > >>> > compatible name:                    (pciex8086,293e.17aa.20f2.3)(p
>> > >>> ciex8086,293e.17aa.20f2)(pciex8086,293e.3)(pciex8086,293e)(
>> > >>> pciexclass,040300)(pciexclass,0403)(pci8086,293e.17aa.20f2.
>> > >>> 3)(pci8086,293e.17aa.20f2)(pci17aa,20f2)(pci8086,293e.3)(
>> > >>> pci8086,293e)(pciclass,040300)(pciclass,0403)
>> > >>> > driver name:                        audiohd
>> > >>> > instance:                           0
>> > >>> > driver state:                       Attached
>> > >>> > fm-errcb-capable:                   TRUE
>> > >>> > fm-ereport-capable:                 TRUE
>> > >>> > ddi-no-autodetach:                  1
>> > >>> > audiohd_beep:                       1
>> > >>> > sample-rate:                        bb80
>> > >>> > sample-bits:                        10
>> > >>> > acpi-namespace:                     _SB_.PCI0.HDEF
>> > >>> > assigned-addresses:                 8300d810
>> > >>> > reg:                                d800
>> > >>> > compatible:                         pciex8086,293e.17aa.20f2.3
>> > >>> > model:                              Mixed Mode device
>> > >>> > power-consumption:                  1
>> > >>> > devsel-speed:                       0
>> > >>> > interrupts:                         2
>> > >>> > subsystem-vendor-id:                17aa
>> > >>> > subsystem-id:                       20f2
>> > >>> > unit-address:                       1b
>> > >>> > class-code:                         40300
>> > >>> > revision-id:                        3
>> > >>> > vendor-id:                          8086
>> > >>> >
>> > >>> > regard
>> > >>>
>> > >>> Hi,
>> > >>>
>> > >>> I had the same issue, I believe that is common to all OpenSOlaris
>> > >>> installs.
>> > >>>
>> > >>
>> > >> I believe this is a limitation of the OSS Pulseaudio backend which
>> > >> picks the first detected device.
>> > >>
>> > >
>> > > Thank you, I was wondering why.
>> > >
>> > > If it is common, perhaps it would be nice to add it somewhere on the
>> > > OpenIndiana wiki or Handbook.
>> > >
>> > > I am still testing my system, later on I could send a pull request
>> with
>> > > that text.
>> > >
>> > > The more I use OpenIndiana, the more I love it!
>> > >
>> > > Now, I will try to install it on two more machines, an HP Z620
>> > workstation
>> > > with Xeon E5, and a custom made workstation with AMD 1950X
>> Threadripper.
>> > I
>> > > will report back.
>> > >
>> > >
>> > > Priyadarshan
>> > >
>> > > _______________________________________________
>> > > openindiana-discuss mailing list
>> > > openindiana-discuss@openindiana.org
>> > > https://openindiana.org/mailman/listinfo/openindiana-discuss
>> > >
>> > _______________________________________________
>> > openindiana-discuss mailing list
>> > openindiana-discuss@openindiana.org
>> > https://openindiana.org/mailman/listinfo/openindiana-discuss
>> >
>>
>>
>>
>> --
>> ---
>> Praise the Caffeine embeddings
>> _______________________________________________
>> openindiana-discuss mailing list
>> openindiana-discuss@openindiana.org
>> https://openindiana.org/mailman/listinfo/openindiana-discuss
>>
>
>
_______________________________________________
openindiana-discuss mailing list
openindiana-discuss@openindiana.org
https://openindiana.org/mailman/listinfo/openindiana-discuss

Reply via email to