On Wed, Feb 11, 2015, at 08:18 AM, Alexander Schmidt wrote:
> Hi Daniel,
> 
> with your recent change[1] to error handling in stack.sh, compute
> node only installations via devstack fail because there is
> no database selected. A database should not be required on
> compute nodes.
> 
> Was this done intentionally? lib/database explicitly says:
> 
> # If ``DATABASE_TYPE`` is unset here no database was selected
> # This is not an error as multi-node installs will do this on the
> compute nodes
> 
> [1] https://review.openstack.org/#/c/149288/
> 
> Regards,
> Alex
> 
> 
> __________________________________________________________________________
> OpenStack Development Mailing List (not for usage questions)
> Unsubscribe:
> openstack-dev-requ...@lists.openstack.org?subject:unsubscribe
> http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack-dev

We have been setting DATABASE_TYPE [0] so did not notice. Seems like a
reasonable work around for now and does not install a database server
(the enabled services list seems to do that). If the intended behavior
is to not need to set DATABASE_TYPE we should probably revert the
devstack change then update devstack-gate's compute node localrc
generation to remove DATABASE_TYPE so that breakage of the behavior has
a chance of being caught early.

[0]
http://logs.openstack.org/79/136179/5/experimental/check-tempest-dsvm-aiopcpu/6f5193e/logs/10.209.161.148-subnode/localrc.txt.gz

Clark

__________________________________________________________________________
OpenStack Development Mailing List (not for usage questions)
Unsubscribe: openstack-dev-requ...@lists.openstack.org?subject:unsubscribe
http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack-dev

Reply via email to