Από ότι καταλαβαίνω είναι κάτι σαν το mobile accessibility. Πολύ καλά κάνει ο συντάκτης που επισημαίνει την αναγκαιότητα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας.
σε καλό δρόμο είμαστε.
--Κώστας--


-----Αρχικό μήνυμα----- From: Σκορδίλης Σπύρος
Sent: Wednesday, July 25, 2012 5:23 PM
To: οραση οραση
Subject: [Orasi] Το πρώτο smartphone για τυφλούς

Το πρώτο smartphone για τυφλούς
Posted by admin on July 25, 2012 in Κινητά · 0 Comment



Μια από τις ενσωματωμένες δυνατότητες του Android είναι και η προσβασιμότητα που προσφέρει σε άτομα με αναπηρίες. Οι δυνατότητες αυτές είναι ενσωματωμένες στον πυρήνα του λειτουργικού και είναι διαθέσιμες σε όλους μέσα από τις ρυθμίσεις.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο smartphone, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τυφλούς που κάνει ίσως την καλύτερη δυνατή χρήση αυτών των δυνατοτήτων προσβασιμότητας ICS και Jelly Bean, με κάποιες βελτιώσεις. Το Georgie χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android και μια πλατφόρμα εφαρμογών η οποία σύμφωνα με την Sight and Sound Technology είναι «σχεδιασμένες από τυφλούς για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης».

Οι εφαρμογές αυτές ουσιαστικά χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του Android προκειμένου το Georgie να βοηθά τους τυφλούς να αλληλεπιδρούν με το smartphone τους με οποιονδήποτε τρόπο. Το smartphone μπορεί επίσης να ανακοινώνει φωνητικά ειδοποιήσεις και γεγονότα, όπως μηνύματα και κλήσεις ακριβώς όπως το Talkback. Ταυτόχρονα δέχεται φωνητικές εντολές από τον χρήστη στις οποίες απαντάει αναλόγως, κάτι σαν το Siri, αλλά με πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά.

Το Georgie διαθέτει δυνατότητα OCR ώστε να μπορεί να διαβάζει πινακίδες και menu στον χρήστη ενώ μέσω της δυνατότητας text-to-speech μπορεί να ανακοινώνει πληθώρα πληροφοριών στους χρήστες, όπως την ώρα και ημερομηνία, την πρόγνωση καιρού, την πορεία που ακολουθεί περπατώντας και βέβαια οτιδήποτε κάνει πάνω στην οθόνη. Το κινητό μπορεί ακόμα και να ορίσει διαδρομή για τον χρήστη αποφεύγοντας περιοχές με χαμηλή βλάστηση και εμπόδια, με δεδομένα που παίρνει από το Google Maps.

Μπορεί σε γενικές γραμμές τα smartphones να είναι αρκετά πολύπλοκα για τυφλούς, το Georgie όμως είναι η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια προσέγγισης ανθρώπων που έχουν χάσει την όρασή τους.

Η συσκευή πωλείται στην Βρετανία στην τιμή των 299 λιρών, περίπου 380 ευρώ με συσκευή Samsung Y, Samsung Xcover, Motorola Defy+ ή Samsung Galaxy Ace, ενώ για όσους έχουν ήδη Android συσκευή και θέλουν μόνο την σουίτα εφαρμογών, αυτή πωλείται προς 149 λιρών, περίπου 190 ευρώ, με ξεχωριστές εφαρμογές να είναι διαθέσιμες από 32 ευρώ.

Θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε στο μέλλον και στην Ελλάδα, βέβαια με την πλήρη υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας.





www.techit.gr
________

Orasi mailing list
για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
[email protected]
και στο θέμα γράψτε unsubscribe

Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας στείλτε email στην διεύθυνση
[email protected]

διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net

Για το αρχείο της λίστας
http://www.mail-archive.com/[email protected]

παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
http://www.freelists.org/archives/orasi

NVDA δωρεάν αναγνώστης οθώνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
http://www.nvda-project.org/
______________

________

Orasi mailing list
για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
[email protected]
και στο θέμα γράψτε unsubscribe

Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας 
στείλτε email στην διεύθυνση
[email protected]

διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net

Για το αρχείο της λίστας
http://www.mail-archive.com/[email protected]

παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
http://www.freelists.org/archives/orasi

NVDA δωρεάν αναγνώστης οθώνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
http://www.nvda-project.org/
______________

Απαντηση