Πρόκειται για μια εφαρμογή, η οποία μας δίνει πολλές δυνατότητες:

1.Να αναπαράξουμε αρχεία ήχου και video, οποιασδήποτε μορφής.

2.Να δούμε ταινία με υπότιτλους και να μας τους διαβάζει το Voiceover.

3.Εύκολη χρήση των χειριστηρίων του player, αφού μας δίνονται κουμπιά για την κάθε επιλογή.

4.Να διαχειριστούμε φακέλους, όπως τον τοπικό φάκελο localτης εφαρμογής, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε φακέλους, είτε δημιουργώντας τους, είτε προσθέτοντας τους από το Dropbox, το Googledrive, κ.α.

Επιπλέον, μπορούμε να αφαιρέσουμε φακέλους.

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να διαχειριστούμε το φάκελο του Itunesκαι των υποφακέλων του.

5.Εύκολη μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή προς το Iphoneκαι αντίστροφα, μέσω της εφαρμογής Wifitransfer.

6.Τέλος, η σημαντική δυνατότητα που έχουμε, είναι να κατεβάζουμε αρχεία ήχου και video, μέσω του ξεχωριστού Browserτης εφαρμογής.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε για παράδειγμα να κατεβάζουμε τραγούδια από το Youtube, ή videoκαι ταινίες, τα οποία τα σόζουμε απευθείας στον τοπικό φάκελο Downloadsτου Nplayerκαι μπορούμε να τα διαχειριστούμε όπως θέλουμε.


Η εφαρμογή διατίθεται σε 2 εκδόσεις, η Freeversion, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

https://itunes.apple.com/us/app/nplayer-free-best-media-player/id1078835991?mt=8

Η έκδοση Plus, η οποία στοιχίζει σήμερα 8.99 ευρώ και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ:

https://itunes.apple.com/us/app/nplayer-plus-best-media-player/id539397400?mt=8

Στο παρόν κείμενο, θα αναλύσουμε την έκδοση Plus, η οποία περιέχει όλες τις δυνατότητες, διότι όπως ίναι γνωστό, η freeεκδόσεις των εφαρμογών, κάποιες δυνατότητες τις περιορίζουν.


Χρήση της εφαρμογής:

Η εφαρμογή διαθέτει 6 καρτέλες:

Η πρώτη καρτέλα είναι Local, εδώ εμφανίζονται οι φάκελοι όπου αποθηκεύουμε τα αρχεία μας.

Η δεύτερη καρτέλα Network, όπου εδώ μπορούμε να προσθέσουμε απομακρυσμένους Server, όπως το Dropbox, το Googledrive, το Iclouddrive, αλλά έχουμε τη δυνατότητα μέσω της επιλογής Scannetwork, να εντοπίσουμε κοντινές συσκευές, όπως κάποιο άλλο Iphone, ή και τον υπολογιστή μας.

Η Τρίτη καρτέλα Browser, εδώ εμφανίζεται ο Browserτης εφαρμογής, όπου μπορούμε να πλοηγηθούμε σε όποια σελίδα θέλουμε και να κατεβάσουμε οποιοδήποτε αρχείο ήχου, ή videoθέλουμε.

Η τέταρτη καρτέλα Playlists, όπου εδώ μπορούμε να αποθηκεύουμε όσα αρχεία ήχου και videoθέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως playlist.

Η Πέμπτη καρτέλα Downloads, όπου εδώ αποθηκεύονται όλα τα αρχεία που κατεβάζουμε, είναι με λίγα λόγια το ιστορικό λήψεων.

Τέλος, η καρτέλα των ρυθμίσεων της εφαρμογής, όπου εδώ μπορούμε να διαχειριστούμε όλες τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Όταν ανοίγουμε την εφαρμογή και εμφανίζεται το βασικό παράθυρο, υπάρχει η προεπιλεγμένη καρτέλα Local, δηλαδή ο τοπικός φάκελος αποθήκευσης των αρχείων μας.

Στο κάτω μέρος της οθώνης, υπάρχει η μπάρα με τις 6 καρτέλες που αναφέραμε παραπάνω.

Στη μέση της οθώνης, εμφανίζονται οι υποφάκελοι Album, Downloadsκαι ο φάκελος Itunes.

Πατώντας στο Album, εμφανίζεται το Albumτης συσκευής μας, όπου εκεί αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες και τα videoμας.

Πατώντας για πρώτη φορά στον εν λόγω φάκελο, θα εμφανιστεί πινακάκι προειδοποίησης, όπου θα μας ζητάει πρόσβαση της εφαρμογής Nplayerστο Album και εμείς φυσικά, επιλέγουμε το κουμπί Okay.

Ο επόμενος φάκελος, είναι ο φάκελος του Itunes, όπου εδώ έχουμε τους υποφάκελους Video, music, Podcast, Itunesviewκαι Audiobook.

Όπως και παραπάνω, έτσι και εδώ όταν ανοίξουμε έναν από τους παραππανω υποφακέλους για πρώτη φορά, εμφανίζεται το σχετικό πινακάκι προειδοποίησης, όπου πάλι πρέπει να επιλέξουμε Okay.

Τέλος, ο τρίτος υποφάκελος που υπάρχει στην καρτέλα Local, είναι το Downloads, όπου τον συναντάμε και στην Πέμπτη καρτέλα της εφαρμογής.

Διευκρινίζουμε ότι τους 2 υποφακέλους Albumκαι Itunes, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους διαγράψουμε, παρα μόνο το φάκελο Downloads.

Με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, υπάρχουν οι επιλογές ενεργοποίηση και More-περισσότερα.

Στο φάκελο Downloads, σέρνοντας το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, εκτώς από τις επιλογές της ενεργοποίησης και More-περισσότερα, υπάρχει το κουμπί Delete-διαγραφή.

Πατώντας την επιλογή More, υπάρχουν οι επιλογές Select, Adtoplaylist, block, coppyκαι τέλοςτο κουμπί Cancel.

Ενώ στο φάκελο Downloads, πατώντας την επιλογή More, εκτώς από τις παραπάνω επιλογές, υπάρχουν επιπρόσθετα και οι επιλογές Move-μετακίνηση, rename-μετονομασία και Delete-διαγραφή.

Στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά, όταν ανοίγουμε κάποιον από τους υποφακέλους, εμφανίζεται το κουμπί Back, όπου επιστρέφουμε σε προηγούμενο φάκελο.

Όταν όμως βρισκόμαστε στο βασικό παράθυρο της καρτέλας Localκαι δεν έχουμε ανοίξει κάποιον υποφάκελο, τότε εμφανίζεται το κουμπί Wifitransfer, όπου μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία και φακέλους μέσω Wifiαπό τη συσκευή μας σε άλλη συσκευή, ή στον υπολογιστή.

Στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, υπάρχει το κουμπί μενού, όπου εδώ υπάρχουν οι επιλογές Select, Short, Import, newfolderκαι τέλοςτο κουμπί Cancel.

Με την επιλογή Select, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιον φάκελο και στη συνέχεια, στο κάτω μέρος της οθώνης και πάνω από τη μπάρα των 6 καρτελών, υπάρχουν τα κουμπία Selectall, όπου μπορούμε να επιλέξουμε όλους τους φακέλους και τέλος, τα κουμπιά Move-μετακίνηση και Delete-διαγραφή, όπου μπορούμε να μετακινήσουμε σε άλλη θέση το φακελο μας, ή να το διαγράψουμε.

Όταν ολοκληρώσουμε την ενέργεια που θέλουμε, πατάμε στο κουμπί Done, στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά.

Με την επιλογή Short, μπορούμε να επιλέξουμε τη σειρά και τον τρόπο εμφάνισης των φακέλων και των αρχείων μας, π.χ. κατά όνομα, όπως είναι και προεπιλεγμένα, κατά μέγεθος, κατά επέκταση κ.α.

Καλό είναι να μην πειράξουμε τίποτε από αυτά.

Με την επιλογή Import, μπορούμε να εισάγουμε φακέλους από άλλες εφαρμογές, όπως από το Dropbox, το Googledrive, το Iclouddrive, κ.α.

Πατώντας το κουμπί Import, εμφανίζεται ως προεπιλεγμένος φάκελος εισαγωγής ο φάκελος του Iclouddrive με τους υποφακέλους του.

Στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά, υπάρχει το κουμπί τοποθεσίες, όπου εάν το επιλέξουμε, θα εμφανίσει τιχόν άλλες τοποθεσίες που έχουμε εισάγει, π.χ. το Dropbox, ή το Googledrive.

Στην περίπτωση που δεν έχουμε εισάγει τίποτε από αυτά, πατάμε στο κουμπί περισσότερα και σε κάθε διαθέσιμη τοποθεσία, αλλάζουμε την ένδειξη από το όχι, στο ναι.

Ετσι, θα έχουμε διαθέσιμες και τις τοποθεσίες του Dropboxκαι του Googledrive.

Επειτα, όταν θα πατάμε στο κουμπί τοποθεσίες, θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να μεταβούμε στους φακέλους του Dropboxκαι του Googledrive, επιλέγοντας τους από τη διαθέσιμη λίστα.

Με την επιλογή Newfolder, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε φάκελο, πατώντας λοιπόν στη συγκεκριμένη επιλογή, εμφανίζει το πλαίσιο κειμένου, όπου εισάγουμε το όνομα του φακέλου που θέλουμε.

Όταν τελειώσουμε, πατάμε στο κουμπί Okay, στη μέση της οθώνης και δεξιά, κάτω από το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου.

Για να διαγράψουμε το φάκελο που φτιάξαμε, με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω βρίσκουμε την επιλογή Deleteκαι στο πινακάκι επιβεβαίωσης, πατάμε στο κουμπί διαγραφή.

Δίπλα από το κουμπί του μενού, υπάρχει το κουμπί Play, όπου εδώ έχουμε τη δυνατότητα να αναπαράξουμε κάποιο αρχείο.

Χρήση του Wifitransfer:

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η υπηρεσία Wifitransfer, θα πρέπει το Iphoneνα είναι συνδεμένο στο ίδιο Wifiμε τον υπολογιστή, αν δηλαδή το Iphoneείναι συνδεμένο μέσω των δεδομένων κινητής, ή αν ο υπολογιστής μας συνδέεται στο Internetενσύρματα και δεν είναι ενεργή η πρόσβαση μέσω Wifi, τότε το Wifitransferδε θα λειτουργήσει.

Τέλος, για να λειτουργήσει το Wifitransfer, θα πρέπει να είναι ανοιχτή η εφαρμογή του Nplayerστο Iphoneκαι συγκεκριμένα το παράθυρο του Wifitransfer, διαφορετικά, δε θα εμφανίζεται η σελίδα του Wifitransferστον υπολογιστή μας.

Από την καρτέλα Local, βρίσκουμε στο πάνω μέρος της οθώνης και αριστερά το κουμπί Wifitransferκαι το επιλέγουμε.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, ελέγχουμε αν η επιλογή ServerWebdav, έχει την ένδειξη Ναι.

Στην περίπτωση που είναι στο Όχι, το κάνουμε στο Ναι.

Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αν δεν εμφανίσει κάποιο IPserver, πατάμε στο κουμπί Closeκαι ξανανοίγουμε το Wifitransfer.

Τότε θα εμφανίσει το παρακάτω IPserver, ο οποίος είναι ο μοναδικός για τον κάθε χρήστη και ο μοναδικός για κάθε rooter, π.χ.:

http://192.168.1.3:8000

Πηγαίνουμε στον υπολογιστή μας και ανοίγουμε τον Browser.

Πληκτρολογούμε την παραπάνω ιστοσελίδα, μαζί με το http://

Εδώ εμφανίζεται μια ιστοσελίδα με την ονομασία NplayerWifitransfer.

Για να μεταφέρουμε αρχεία από τον υπολογιστή μας στο Iphone, τότε πατάμε στο κουμπί Browsκαι αναζητούμε το φάκελο με τα αρχεία που θέλουμε να στείλουμε στο Iphone.

Μπορούμε να στείλουμε 1, ή και περισσότερα αρχεία, ακόμη και όλα τα αρχεία του φακέλου.

Πατάμε στο κουμπί άνοιγμα και τα αρχεία μας μεταφέρονται στο Iphone.

Ανάλογα με το μέγεθος και το πλήθος των αρχείων, μπορεί να πάρει και σχετική ώρα.

Τα αρχεία μας μεταφέρονται στον κατάλογο Localστο Nplayer.

Στην ιστοσελίδα που ανοίξαμε από τον υπολογιστή μας, εμφανίζονται επίσης οι φάκελοι και τα αρχεία που βρίσκονται στο Nplayer, συγκεκριμένα ο φάκελος Downloadsκαι όσα αρχεία βρίσκονται αποθηκευμένα στο φάκελο Local.

Για να μπορέσουμε να διαγράψουμε 1 αρχείο ή φάκελο από το Nplayerμέσω της σελίδας που ανοίξαμε στον υπολογιστή μας, πάνω από κάθε αρχείο ή φάκελο, υπάρχει το αντίστοιχο πλαίσιο ελέγχου, όπου μπορούμε να το επιλέξουμε και να μαρκαριστεί το αρχείο.

Μαρκάρουμε τα αρχεία και τους φακέλους που θέλουμε και πατάμε στο κουμπί Delete, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Στο μήνυμα επιβεβαίωσης που εμφανίζεται , πατάμε στο κουμπί Okay.

Για να κατεβάσουμε τώρα 1 αρχείο στον υπολογιστή μας, πατάμε στο linkμε το όνομα του αρχείου και αμέσως ανοίγει το παράθυρο λήψης, όπου επιλέγουμε αποθήκευση.

Το αρχείο αποθηκεύεται κανονικά στον υπολογιστή.

Τέλος, μπορούμε να κάνουμε μετονομασία σε 1 φάκελο ή αρχείο, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί που υπάρχει κάτω από το linkμε το όνομα αρχείου.

Ας δούμε τώρα τις επιλογές που έχουμε για την επεξεργασία των αρχείων μας.

Με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, υπάρχουν οι επιλογές ενεργοποίηση, delete-διαγραφή και More-περισσότερα.

Με το delete, διαγράφουμε το αρχείο από τη λίστα μας.

Επιλέγοντας More-Περισσότερα, έχουμε τις εξείς επιλογές:

Select-Επιλογή, όπου εδώ μπορούμε να επιλέξουμε μαρκάροντας με διπλό klik1, 2, ή και περισσότερα αρχεία.

Στο κάτω μέρος της οθώνης και πάνω από τη μπάρα των 6 καρτελών, υπάρχουν τα κουμπιά Selectall, όπου μπορούμε να επιλέξουμε όλα τα αρχεία της λίστας, Playlist, όπου μπορούμε να προσθέσουμε τα αρχεία στο Playlist, και τέλος τα κουμπιά Move-μετακίνηση και Delete-διαγραφή.

Όταν ολοκληρώσουμε την ενέργεια που θέλουμε, πατάμε στο κουμπί Done, στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά.

Άλλες επιλογές όταν πατάμε more-Περισσότερα, είναι Adtoplaylist, όπου μπορούμε να προσθέσουμε το αρχείο μας στο Playlist.

Openin, όπου μπορούμε να ανοίξουμε το αρχείο με διάφορες εφαρμογές, όπως Iclouddrive, Googledrive, Dropbox, με τις σημειώσεις, InfowithImove, infowithItunesview, infowithDropbox, Coppytodrive, κ.α.

Επόμενη επιλογή είναι Export, όπου μπορούμε να κάνουμε διαμοιρασμό του αρχείου μέσω άλλων εφαρμογών, όπως το Google drive, το Dropbox και το I cloud drive.

Άλλες επιλογές είναι το Move-μετακίνηση, rename-μετονομασία και Delete-διαγραφή.

Τέλος, υπάρχει το κουμπί Cancel, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε καμιά από τις παραπάνω ενέργειες και θέλουμε να κλείσουμε το μενού.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα αρχεία που μεταφέρονται μέσω του Wifitransfer, τοποθετούνται στο φάκελο Localχήμα και όχι σε κάποιον υποφάκελο.

Μπορούμε ωστόσο να δημιουργήσουμε δικούς μας φακέλους, π.χ. Τραγούδια, videoκ.λ.π.

Ετσι μπορούμε να μετακινήσουμε τα αρχεία στο φάκελο που δημιουργήσαμε, έχοντας τα τακτοποιημένα όπως θέλουμε.

Πατώντας λοιπόν το μενού, επιλέγουμε Newfolderκαι δίνουμε το όνομα που θέλουμε, όπως περιγράψαμε και παραπάνω.

Στη συνέχεια, πάλι από το μενού, βρίσκουμε την επιλογή Select, μαρκάρουμε με διπλό klikτααρχεία που θέλουμε και πατάμε στο κουμπί Move.

Βρίσκουμε το φάκελο που φτιάξαμε και τον ανοίγουμε με διπλό klik.

Τέλος, πατάμε στο κουμπί Moveκαι τα αρχεία μας μετακινούνται στο φάκελο που φτιάξαμε.

Για να διαγράψουμε ένα φάκελο με όλα τα περιεχόμενα του, τότε σέρνοντας το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, βρίσκουμε το κουμπί Delete και το επιλέγουμε με διπλό klik.

|Στο πινακάκι επιβεβαίωσης που εμφανίζει , πατάμε στο κουμπί Okay και ο φάκελος διαγράφεται με όλα τα περιεχόμενα του.

Ενώ αν θέλουμε να διαγράψουμε ορισμένα αρχεία από συγκεκριμένο φάκελο, απλώς τον ανοίγουμε με διπλό Klik και πατώντας τομενού, βρίσκουμε την επιλογή Select και έπειτα, μαρκάρουμε με διπλό klik όσα αρχεία θέλουμε.

Τέλος, πατάμε στο κουμπί Delete, στο κάτω μέρος της οθώνης και δεξιά, πάνω από τη μπάρα των 6 καρτελών και στο πινακάκι επιβεβαίωσης που εμφανίζεται, πατάμε στο κουμπί Okay.

Χειριστήρια αναπαραγωγής:

Ας δούμε τις επιλογές συντομεύσεων που έχουμε, κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής αρχείων.

Η αναπαραγωγή των αρχείων γίνεται πατώντας με διπλό Klikπάνω στο όνομα αρχείου.

Στο κάτω μέρος της οθώνης και πάνω από τη μπάρα με τις 6 καρτέλες, εμφανίζονται 5 κουμπιά:

Repit, είναι για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της επανάληψης των κομματιών.

Αν έχει την ένδειξη repitoff, τότε η επανάληψη είναι ανενεργή.

Αν πατήσουμε με διπλό klikκαι το κάνουμε repiton, τότε η επανάληψη είναι ενεργή.

Previoustrack, όπου πηγαίνουμε στο προηγούμενο κομμάτι, Pose, όπου κάνουμε παύση του κομματιού που αναπαράγουμε, nexttrack, πηγαίνουμε στο επόμενο κομμάτι.

Με το κουμπί Shuffle, ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε την τυχαία σειρά.

Αν έχει την ένδειξη Shuffleoff, τότε η τυχαία σειρά είναι ανενεργή, ενώ με διπλό klikτο κάνουμε Shuffleon, οπότε η τυχαία σειρά ενεργοποιείται.

Πάνω από τα 5 αυτά κουμπιά, υπάρχει το πλαίσιο το οποίο μας δείχνει το χρόνο αναπαραγωγής που πέρασε και το χρόνο που απομένει, καθός και το σύνολο της διάρκειας του κομματιού.

Σέρνοντας με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, κάνουμε κύληση του κομματιού προς τα μπρός και προς τα πίσω.

Δίπλα από το πλαίσιο αναπαραγωγής του κομματιού και αριστερά, υπάρχει το κουμπί Posescreen, όπου όταν το επιλέξουμε, αλλάζει ο προσανατολισμός της οθώνης, από κάθετα σε οριζόντια.

Αυτή η συντόμευση, ισχύει για τις ταινίες και τα video, όπου όταν αλλάζουμε τον προσανατολισμό της οθώνης, μπορούμε να βλέπουμε καλύτερα ταινίες, αφού η οθώνη εμφανίζεται μεγαλωμένη.

Στη μέση της οθώνης και δεξιά, υπάρχει το κουμπί Close, όπου κλείνει το παράθυρο του Playerκαι σταματάει η αναπαραγωγή του κομματιού.

Σε ότι αφορά τους υπότιτλους, εδώ δεν έχουμε να ρυθμίσουμε κάτι, απλώς για να μπορέσουμε να δούμε μια ταινία με υπότιτλους, είτε θα πρέπει να είναι ενσωματωμένο το αρχείο των υποτίτλων στο αρχείο της ταινίας, ή αν το αρχείο των υποτίτλων είναι ξεχωριστό, τότε θα πρέπει να έχει ακριβώς το ίδιο όνομα αρχείου με το αρχείο της κανονικής ταινίας.

Ετσι, είτε πατώντας να παίξει η κανονική ταινία, είτε το αρχείο των υποτίτλων, θα είναι το ίδιο, διότι θα έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα αρχείου.

Ετσι, την ώρα που θα βλέπουμε μια ταινία, το Voiceoverθα μας διαβάζει κανονικά τους υπότιτλους.

Ας δούμε τώρα τις υπόλοιπες καρτέλες και λειτουργίες της εφαρμογής Nplayer.

Πηγαίνουμε στη δεύτερη καρτέλα της εφαρμογής, είναι η καρτέλα Network, όπου μπορούμε να συγχρονίσουμε τα αρχεία μας με τις εφαρμογές του Dropboxτου Googledriveκαι του Icloudedrive.

Εδώ, υπάρχει στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά το κουμπί του μενού, με τις επιλογές Select, newserverκαι το κουμπί Cancel.

Δίπλα από το κουμπί του μενού, υπάρχει το κουμπί Ad, όπου και από εκεί μπορούμε να εισάγουμε νέο Server.

Οι διαθέσιμμες επιλογές που έχουμε, είναι οι ακόλουθες:

WebDaV, FTP, SFTP, SMB/Cifs, UPMP/DLNA, Toshiba, Scan net work, Amazon cloud drive, Box, dropbox, google drive, One drive, Yandex.

Πατάμε στην επιλογή που θέλουμε και ακολουθούμε τη διαδίκασία που περιγράφεται, ανάλογα με αυτό που επιλέγουμε.

Ας δούμε 1 παράδειγμα με το Dropbox.

Πατάμε στην επιλογή αυτή και ανοίγει η σελίδα του Dropbox, όπου εισάγουμε το όνομα χρήστη Username, δηλαδή το e-mail και το Passwort που χρησιμοποιούμε για το Dropbox και πατάμε στο κουμπί σύνδεση.

Το ίδιο κάνουμε και με το Googledrive, όπου πατώντας στην εν λόγω επιλογή, ανοίγει η σχετική σελίδα και εισάγουμε το όνομα χρήστη Username, δηλαδή το e-mailκαι το Passwortπου χρησιμοποιούμε για να συνδεθούμε στο λογαριασμό μας της Google και πατάμε στο κουμπί σύνδεση.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να συγχρονίζουμε τα αρχεία μας κάθε φορά με τις εν λόγω εφαρμογές που έχουμε προσθέσει στη λίστα των διαθέσιμων δικτύων.

Περνάμε τώρα στην Τρίτη καρτέλα, είναι η καρτέλα Browser, πρόκειται για τον ξεχωριστό Browserτης εφαρμογής Nplayer.

Εδώ, μπορούμε να εισάγουμε οποιαδήποτε σελίδα και να πλοηγηθούμε κανονικά, όπως κάνουμε και σε έναν κανονικό Browser, π.χ. στο Safari.

Στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, υπάρχουν τα κουμπία Bookmark, όπου έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε τη σελίδα όπου πλοηγούμαστε στα αγαπημένα και δίπλα από το κουμπί Bookmark, υπάρχει το κουμπί Reload, δηλαδή επαναφόρτωση, όπου έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανανέωση της σελίδας.

Στο κάτω μέρος της οθώνης και πάνω από τη μπάρα με τις 6 καρτέλες της εφαρμογής Nplayer, υπάρχουν οι επιλογές του Browser, όπως Back, όπου επιστρέφουμε σε προηγούμενη σελίδα, το κουμπί Forward, όπου μετακινούμαστε σε επόμενη σελίδα και τέλος, το κουμπί Play, όπου μπορούμε να αναπαράξουμε το αρχείο που έχουμε επιλέξει μέσα από τη σελίδα όπου πλοηγούμαστε.

Ας δούμε τώρα πώς μπορούμε να κατεβάσουμε 1 αρχείο, π.χ. 1 τραγούδι από το youtube.

Από την εφαρμογή Youtube, αναζητούμε το τραγούδι που θέλουμε και από την επιλογή κοινή χρήση, επιλέγουμε αντιγραφή συνδέσμου.

Πηγαίνουμε στο Browserτης εφαρμογής Nplayerκαι όχι στο Safariκαι ανοίγουμε τη σελίδα:

http://convert2mp3.net/en <http://convert2mp3.net/en>

Στο πλαίσιο αναζήτησης, κάνουμε επικόλληση το linkπου αντιγράψαμε από την εφαρμογή του youtube.

Επιλέγουμε τον τύπο του αρχείου που θέλουμε, π.χ. mp3 και πατάμε στο κουμπί Convert.

Όταν ολοκληρωθεί, στη σελίδα που μας ανοίγει, πατάμε στην επιλογή Skeepthiswebpage.

Τέλος, πατάμε στο κουμπί Downloadκαι στο πινακάκι επιβεβαίωσης που εμφανίζει, επιλέγουμε Download.

Το αρχείο σώζεται αυτόματα στο φάκελο Downloadsκαι μπορούμε να το διαχειριστούμε από εκεί.

Με τον ίδιο εύκολο τρόπο, μπορούμε να κατεβάσουμε αρχεία ήχου και videoαπό άλλες ιστοσελίδες.

Ας δούμε για παράδειγμα την ιστοσελίδα:

http://www.isobitis.com

Εδώ μπορούμε να κατεβάσουμε ομιλούντα βιβλία λογοτεχνικά.

Επιλέγουμε το συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου που θέλουμε.

Πατάμε στο κουμπί Downloadκαι σώζεται πάλι στο φάκελο Downloads, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Επόμενη καρτέλα, είναι το Playlist.

Εδώ, υπάρχουν 4 υποφάκελοι, ο πρώτος με την ονομασία DirectURL, όπου εδώ εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που έχουμε εισάγει ως αγαπημένες.

Ο δευτερος υποφάκελος, είναι το Favorite, όπου εδώ μπορούμε να δούμε τα αρχεία ήχου και videoπου έχουμε εισάγει ως αγαπημένα.

Οι επόμενοι 2 υποφάκελλοι, είναι ο υποφάκελος Recentlyplay, όπου εδώ εμφανίζονται τα αρχεία που έχουν αναπαραχθεί πρόσφατα και ο υποφάκελος Recentlyvisited, όπου εδώ εμφανίζονται οι φάκελοι που έχουμε ανοίξει πρόσφατα.

Στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, υπάρχει το κουμπί Ad, όπου εδώ έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε κάποιο αρχείο στο Playlist, ή κάποιο φάκελο και να τον χρησιμοποιήσουμε ως Playlist.

Για να διαγράψουμε κάποιο φάκελο, με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, βρίσκουμε την επιλογή Deleteκαι την επιλέγουμε.

Το ίδιο κάνουμε και για τη διαγραφή αρχείων.

Στην περίπτωση που θέλουμε να διαγράψουμε 2, ή και περισσότερα αρχεία μέσα από έναν υποφάκελο, πατάμε στο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά το κουμπί Select-επιλογή και πατάμε με διπλό klikστο αρχείο που θέλουμε.

Αν θέλουμε να διαγράψουμε μονομιάς όλα τα αρχεία, επιλέγουμε στο κάτω μέρος της οθώνης το κουμπί Selectall-διαγραφή και πατάμε στο κουμπί Delete-διαγραφή.

Πάμε τώρα στην Πέμπτη καρτέλα της εφαρμογής Nplayer, είναι η καρτέλα Downloads, όπου εδώ εμφανίζεταιη λίστα με όλα τα αρχεία που κατεβάσαμε, είναι δηλαδή το ιστορικό λήψεων.

Για να διαγράψουμε το αρχείο, είτε πατάμε στο κουμπί Deleteστο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά, είτε με το δάχτυλο από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, βρίσκουμε την επιλογή Delete.

Για τη διαγραφή 2 ή και περισσότερων αρχείων, πατάμε στο κουμπί Selectστο πάνω μέρος της οθώνης και δεξιά και μαρκάρουμε με διπλό klikτα αρχεία που θέλουμε και πατάμε στο κουμπί Delete.

Για τη διαγραφή όλης της λίστας, όταν πατάμε στο κουμπί Select, πατάμε στο κουμπί Selectallκαι πατάμε στο κουμπί Delete.

Τελευταία καρτέλα, είναι αυτή των ρυθμίσεων, δηλαδή η καρτέλα Settings.

Εδώ, δεν έχουμε να πειράξουμε απολύτως τίποτε, απλώς θα περιγράψουμε τις ρυθμίσεις και είναι στην κρήση του κάθε χρήστη πώς θέλει να έχει ρυθμισμένη την εφαρμογή.

Οι10 κατηγορίες των ρυθμίσεων, είναι General-γενικές,list, playback, video, audio, Subtitle, network, Gesture, Remote control, About.

Στην καρτέλα γενικά, υπάρχουν οι επιλογές Theme,όπου μπορούμε να ρυθμίσουμε το θέμα εμφάνισης της εφαρμογής.

Οι 2 επόμενες επιλογές αφορούν τον τρόπο εμφάνισης του μενού και την εμφάνιση προβολής.

Καλό είναι να μην τα πειράξουμε αυτά, κυρίως τα άτομα με πρόβλημα όρασης,διότι είδη ως προεπιλογή το μενού εμφανίζεται ως λίστα, πράγμα που βολεύει τα συγκεκριμένα άτομα.

Οι επόμενες 2 επιλογές, αφορούν το TouchID, όπου έχει την ένδειξη Ναι, καθώς επίσης και το Itunesbackup, όπου και εδώ έχουμε την ένδειξη Ναι.

Η τελευταία επιλογή Default text encoding, έχει ως προεπιλογή το Ado.

Στην επόμενη κατηγορία List, πάλι εδώ δεν έχουμε να πειράξουμε τίποτα, αφορά κυρίως το ποιοι φάκελοι θέλουμε να εμφανίζονται και ποιοι όχι, καθώς επίσης και ποιες μπάρες.

Το μόνο που μπορούμε ίσως να πειράξουμε, είναι το ShowHiddenfiles, δηλαδή την εμφάνιση κρυφών αρχείων και από την ένδειξη όχι, να το κάνουμε Ναι.

Δεν προτίνεται όμως για τους μη έμπειρους χρήστες.

Στην επόμενη κατηγορία Playback, το μόνο ίσως που μας χρησιμεύει να χρησιμοποιούμε, είναι το Clear play back history, δηλαδή την εκκαθάριση του ιστορικού αναπαραγωγής.

Τα υπόλοιπα καλό είναι να μην τα πειράξουμε.

Στις επόμενες κατηγορίες Video, audio, subtitleκαι Network, δεν έχουμε να πειράξουμε τίποτα.

Στην κατηγορία Gesture,, αλλά και στην κατηγορία Remotecontrol, επίσης δεν έχουμε να πειράξουμε τίποτα.

Στην τελευταία καρτέλα About, μας αναφέρει την έκδοση του προγράμματος, τους όρους άδειας χρήσης, τον τρόπο επικοινωνίας με την εταιρεία παραγωγής και τους προγραμματιστές και τέλος, υπάρχει η βοήθεια, όπου μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή.

Με εκτίμηση, Τσακιρίδης Δημήτριος.

________

Orasi mailing list
για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
orasi-requ...@hostvis.net
και στο θέμα γράψτε unsubscribe

Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας 
στείλτε email στην διεύθυνση
Orasi@hostvis.net

διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net

Για το αρχείο της λίστας
http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/
Εναλλακτικό αρχείο:
http://hostvis.net/pipermail/orasi_hostvis.net/
παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
http://www.freelists.org/archives/orasi
__________
NVDA δωρεάν αναγνώστης οθώνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
http://www.nvda-project.org/
_____________
Κατάλογος ηχητικών βιβλίων για ανάγνωση
http://www.hostvis.net/audiobooks/katalogos.xls
Τα ηχογραφημένα βιβλία με φυσική φωνή προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες που 
λειτουργούν οι φορείς των τυφλών
____________

Απαντηση