repost in google group; It seems like my reply to the mailing list does not 
show up in google groups.

Hi Tom,
I think your obj file is invalid, as the faces all reference normal "0" and 
1> no normals are provided
2> normal indices start at 1 (according to wikipedia 
<https://en.wikipedia.org/wiki/Wavefront_.obj_file#Face_elements>)

if I reduce your obj file to just the first face (removing material and all 
but vertex/texcoord 0-1-2) ( attached )
I get the same crash with
osgconv DataFace1.obj
removing the /0 (normal ref) three times fixes the problem - same works for 
the large file (with textures working)
Laurens.

On Monday, January 13, 2020 at 12:12:48 PM UTC+1, Tom Pollok wrote:
>
> I added a zip file with the mesh. It happens when loading that obj file.
>
> https://owncloud.iosb.fraunhofer.de/owncloud/s/dc8dkbXrQz3gTuh
>
> Pw: osg
>
> I have to check for the stack trace again.
>
> osgDB::Options* opt = new 
> osgDB::Options;opt->setOptionString("noRotation");osg::ref_ptr<osg::Node> 
> node = osgDB::readNodeFile(pathToObjFile, opt);
>
> Im using two windows machines with intel processors (64bit). 
> OSG was built by ourselves. 
> One has an integrated intel graphics unit and one with a Nvidia 2080Ti.
>
>
> Am Freitag, 10. Januar 2020 19:45:26 UTC+1 schrieb Robert Osfield:
>>
>> On Friday, 10 January 2020 18:01:57 UTC, Tom Pollok wrote:
>>>
>>> When loading a textured mesh from an obj file with mtl + texture file, 
>>> openscenegraph crashes.
>>>
>>> I use openscenegraph 3.4.1. Does anybody know if that issue has been 
>>> fixed in newer versions?
>>>
>>
>> I don;t recall reports of crashes associated with .obj.
>>
>> Could you provide a link to the model that is causing the problem?
>>
>> Could you provide a stack trace?
>>
>> What platform are you working on?  Did you build the OSG yourself?  
>>
>> What hardware are you working on?
>>
>> Cheers,
>> Robert,
>>
>
>
> Am Freitag, 10. Januar 2020 19:45:26 UTC+1 schrieb Robert Osfield:
>>
>> On Friday, 10 January 2020 18:01:57 UTC, Tom Pollok wrote:
>>>
>>> When loading a textured mesh from an obj file with mtl + texture file, 
>>> openscenegraph crashes.
>>>
>>> I use openscenegraph 3.4.1. Does anybody know if that issue has been 
>>> fixed in newer versions?
>>>
>>
>> I don;t recall reports of crashes associated with .obj.
>>
>> Could you provide a link to the model that is causing the problem?
>>
>> Could you provide a stack trace?
>>
>> What platform are you working on?  Did you build the OSG yourself?  
>>
>> What hardware are you working on?
>>
>> Cheers,
>> Robert,
>>
>

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"OpenSceneGraph Users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to osg-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/osg-users/3407e52c-e310-4f8a-ac9c-b04b5247789e%40googlegroups.com.
_______________________________________________
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org

Reply via email to