19 Mayıs 2010 19:03 tarihinde Adil ALPMAN <[email protected]> yazdı: > > Ogrenmek amaciyla soruyorum... "Ikilik paket" kavramindan kastiniz nedir > acaba? > > Bu biraz farklı anlamlar da içerdiğinden onları da açıklamam gerekecek sanırım. Yukarıdaki yazımda o ifadeden kast ettiğim PiSi idi. Örneğin:
Kaynak paket: https://svn.pardus.org.tr/pardus/2009/stable/multimedia/graphics/gimp/gimp İkilik paket: http://packages.pardus.org.tr/pardus-2009-test/gimp-2.6.8-50-13.pisi Bu ifade aynı zamanda bir uygulamanın kaynak kod esas alınarak mı yoksa herhangi derlenmiş bir sürüm esas alınarak mı paketlendiğini belirtmek için de kullanılabilir (en azından ben öyle yapıyorum). Örneğin şu iki paket ikilik paketlerdir: http://svn.pardus.org.tr/pardus/playground/maidis/bolzplatz2006/ http://svn.pardus.org.tr/pardus/playground/maidis/dropbox/ Biri kapalı kaynak diğeri ise çok zor derlenecek (ve ayrıca Java :) ) olduğundan ikilik olarak paketlenmiş.
_______________________________________________ Pardus-kullanicilari e-posta listesi Listeden çıkmak için http://liste.pardus.org.tr/mailman/listinfo/pardus-kullanicilari adresini kullanın. Listeye iletmek istediğiniz soruları [email protected] e-posta adresine gönderin. Liste mesajlarında arama yapmak için http://liste.pardus.org.tr/arama web sayfasına gidin.
