Merhabalar, 120 Bilgisayarlık bir kurumsal göç sürecinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ancak halen aşamadığımız bazı sorunlar var ki bunların en önemlisi ve en günceli Ethernet hattı yokken oturum açma olayıdır.
Kurumda, Switch yanması, kitlemesi, kablo çıkması gibi durumlarda (ki keystone prizlerde kırılmalar sıkça yaşanmaktadır.) kullanıcılar oturumlarını açamamakta ve işlerini yürütememektedir. Windows AD sunucu üzerinde oturum açan parduslarda samba ayarlarında "winbind cache time = 3600 winbind refresh tickets = yes winbind offline logon = yes" satırlarını eklemiş olmama rağmen hiç bir şekilde hat yokken oturum açamamaktayım. Ayrıca internette yaptığımız araştırmalarda, /etc/security/pam_winbind. conf. dosyasında ayar yapmamız gerektiği söylenmektedir. Ancak bu dosya pardus kurumsalda mevcut değildir. Bu konuda yardım ve desteklerinizi beklemekteyim. Saygılarımla H.Aytekin OLCAY
_______________________________________________ Pardus-kullanicilari e-posta listesi Listeden çıkmak için http://liste.pardus.org.tr/mailman/listinfo/pardus-kullanicilari adresini kullanın. Listeye iletmek istediğiniz soruları [email protected] e-posta adresine gönderin. Liste mesajlarında arama yapmak için http://liste.pardus.org.tr/arama web sayfasına gidin.
