Hasan abi, Öncelikle indirdiğiniz dosya gerekli ve yeterli dosya. Yalnız DVD'ye yazma konusunda bir problem var. Yapmanız gereken o dosyayı bir DVD'ye atmaktan farklı olarak, "Disk Görüntüsü (image) Yazma" diye tabir ettiğimiz şey. ISO dosyaları CD/DVD'ler için kalıp dosyaları bu kalıbı kullanarak DVD'yi yazmamız lazım.
Bir çok işletim sisteminde ISO kalıbıyla CD/DVD nasıl yazılacağını anlatan bu İngilizce döküman [1] gayet güzel. Burada [2] da Türkçe bir döküman mevcut. Yalnız bu dökümanda sadece Windows'ta nasıl yapılacağı anlatılmış. [1] : https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto (Pardus'ta ISO yazmak için Kubuntu başlığına bakabilirsiniz, benzer sistemler.) [2] : http://www.ozgurlukicin.com/ia/pardus-20092-cdsi-yazmak/ MD5 : Kontrol amaçlı bir program. Her çeşit girdi için 32 haneli bir şifre üretir. İndirilen verinin indirme sırasında bozulmadığına emin olmak için indirilen dosyanın MD5 özeti hesaplanır, orjinal dosyanınkiyle aynı olması beklenir. İndirdiğiniz dosya için MD5 özeti Pardus-Corporate-2-Alpha.iso.md5sum dosyasında yazıyor. [1] kaynağında MD5 ifadesi geçiyor diye belirtmek istedim. -- Hüsrev
_______________________________________________ Pardus-kullanicilari e-posta listesi Listeden çıkmak için http://liste.pardus.org.tr/mailman/listinfo/pardus-kullanicilari adresini kullanın. Listeye iletmek istediğiniz soruları [email protected] e-posta adresine gönderin. Liste mesajlarında arama yapmak için http://liste.pardus.org.tr/arama web sayfasına gidin.
