Bosanske piramide
NEWSLETTER
 


BOSANSKE PIRAMIDE MEƉU DESET ENERGETSKI NAJJAČIH MJESTA NA PLANETI

Sadržaj:

  • Bosanske piramide među deset najjačih energetskih središta na svijetu
  • Goran Karan spektakularnim nastupom u Visokom otvara arheološko-turistički park 18. juna 2016.
  • Spoj nauke i duhovnosti: sedmodnevna istraživačka tura dr. Semira Osmanagića od 14.-21. juna
  • Doček ljetnog solsticija 20. juna uz Sedu Bagzan (Turska) i Ljubena Dimkarovskog (Slovenija)
  • Svjedočanstvo češke posjetiteljke tunelima: kako je nestala bol u leđima

BOSANSKE PIRAMIDE MEƉU DESET NAJJAČIH ENERGETSKIH SREDIŠTA U SVIJETU: Web portal gostica.com upravo je objavio listu deset svjetskih spiritualnih centara s najjačom energijom. Na listi se nalaze redom UNESCO zaštićene lokacije kao što su Maču Pikču u Peruu, Uskršnji otok u Čileu, Stonehenge u Velikoj Britaniji i Berat u Albaniji. Tu su i piramidalna planina Kilas u Tibetu, Belintas u Bugarskoj, plato Uluru u Australiji, arhipelag Socotra u Indijskom oceanu i Rila jezera u Bugarskoj. Prema ocjeni većeg broja čitalaca portala, među najjačim svjetskim energetskim centrima se nalazi i Bosanska dolina piramida. Razlozi su izuzetna starost kompleksa piramida u Visokom, podzemni tuneli i prostorije, energetski živa voda i ljekovite komore.   http://gostica.com/spiritual-lifestile/top-10-spiritual-centers-with-strong-energy/


GORAN KARAN: SPEKTAKULARNI NASTUP U VISOKOM 18. JUNA 2016:
Legendarni hrvatski pjevač i kompozitor Goran Karan održat će koncert u Visokom 18. juna 2016., u pratnji benda “Vagabundo”. To će biti njegov prvi koncert u ovom gradu. Goran Karan je tokom dvadesetogodišnje samostalne karijere prestavljao Hrvatsku na festivalu Eurovizije pjesmom “Ostani” (2000.). Autor je više albuma među kojima i “Kao da te ne volim” (1999.), “Vagabundo” (2000.), “Dalmatinske suze” (2001.), “Ahoj” (2003.), “Od srca do usana” (2006.), “Dite jubavi” (2008.), “Čovik tvoj” (2013.) Koncert Gorana Karana bit će održan na otvorenom na predivnoj prirodnoj lokaciji “Ravne 2”, budućem arheološko-turističkom parku, koji može primiti nekoliko hiljada posjetilaca. Popularni pjevač obećao je pravi ljetni muzički spektakl uz svjetlost baklji. Nekoliko muzičkih predgrupa će zagrijati atmosferu od 18 sati, a grupe koje su zainteresirane da se predstave publici još se uvijek mogu prijaviti. Nastup Gorana Karana se očekuje iza 20 sati. Informacije i popusti za organizirane grupe na: i...@piramidasunca.ba


SEDMODNEVNA VELIKA TURA BOSANSKIH PIRAMIDA S KONFERENCIJOM U JUNU: Voditelj projekta istraživanja bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić po drugi put ove godine bit će domaćin sedmodnevnoj turi i konferenciji od 14.-21. juna 2016. koja će obuhvatati posjete svim piramidama, podzemnim tunelima i kamenim kuglama u Zavidovićima. Uz njegova naučna objašnjenja, učesnici ove ture će biti u mogućnosti da poslušaju i nadahnute izjave arheologinje i energetske iscjeliteljke iz Velike Britanije Sue Jones, istraživača megalitnih kultura iz Francuske Patrice Martija, te Mar iz Španjolske, koji se sa svojim izuzetnim energetskim sposobnostima po prvi put predstavlja van svoje zemlje. Ovo će biti do sada najpotpuniji uvid u bosanske piramide, njihov naučni, energetski i duhovni potencijal. Broj mjesta je ograničen. Prijave i informacije: http://piramidasunca.ba/images/2016/03/summer-solstice-tour-2016-rev-4.pdf


DOČEK LJETNOG SOLSTICIJA 20. JUNA UZ SEDU BAGZAN (TURSKA) I LJUBENA DIMKAROVSKOG (SLOVENIJA):
Veličanstveni doček ljetnog solsticija na vrhu Bosanske piramide Sunca u junu 2015. završio je obećanjem turske pjevačice anđeoskog glasa Sede Bagcan da će se vratiti u Visoko i iduće godine. Ona će se pridružiti učesnicima sedmodnevne međunarodne konferencije u periodu 14.-21. juni 2016. i bit će jedan od govornika na temu “Moć zvuka i disanja” (http://www.sedabagcan.com/homepage.php). Tokom koncerta u Visokom, ovaj put u novom arheološko-turističkom parku “Ravne 2”, Seda Bagcan će predstaviti svoj novi album “Miracle”.
Gost Fondacije na ovogodišnjem dočeku prvog dana ljeta bit će i međunarodno priznati umjetnik iz Slovenije, solist u ljubljanskom simfonijskom orkestru Ljuben Dimkarovski. On svira na najstarijem instrumentu na svijetu, fruli, pronađenoj u Sloveniji na lokaciji “Divje babe”. Starost je procjenjena na više od 60.000 godina. Na ovom instrumentu širokog raspona, Dimkarovski svira kompozicije koje je sam komponovao, ali i drugih autora, uključujući i klasičnu muziku.
U koncertnom programu će biti još i gosti iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a otvoren je i za druge zainteresovane koji se žele predstaviti izvođenjem duhovne muzike. Termin za doček ljetnog solsticija je ponedjeljak 20. juna 2016. od 17-22 sati, a ulaz je slobodan.


SVJEDOČANSTVO ČEŠKE POSJETITELJKE TUNELIMA: KAKO JE NESTALA BOL U LEƉIMA:
Akreditirani vodič Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Haris Delibašić zabilježio je slijedeće svjedočanstvo:

“Snimio sam gošću iz Češke (45 godina) koja je kao dijete pala sa ljuljačke i slomila kičmeni pršljen. Godinama je imala bolove nakon toga. Međutim, već nakon prve posjete podzemnim tunelima Ravne i boravka kod megakeramičkog bloka “K2” osjetila je znatno poboljšanje. U roku tri mjeseca, samo zbog tunela, već treći put dolazi u našu zemlju. Leđa je više ne bole.  

Nastavit ću i dalje skupljati ispovijesti ljekovitog dejstva tunela na zravlje ljudi. Bosanska dolina piramida je svjetsko čudo i medicinski fenomen.”

 
 

Službena stranica Fondacije: www.piramidasunca.ba
Službena stranica osnivača Fondacije: www.semirosmanagic.com

Tuneli i piramide su otvoreni za posjete svaki dan od 8 sati do zalaska sunca. Informacije za organizirane grupe: incom...@piramidasunca.ba. Na lokaciji “Ravne 2” nije dozvoljeno konzumiranje alkohola.

Fondacija se bavi naučno-arheološkim istraživanjima i ne daje nikakve zdravstvene garancije.

 Odjavite se OVDJE, ako ne želite da primate ove informacije u budućnosti.
 
_______________________________________________
pkg-kde-extras mailing list
pkg-kde-extras@lists.alioth.debian.org
http://lists.alioth.debian.org/cgi-bin/mailman/listinfo/pkg-kde-extras

Reply via email to