Bosanske piramide
NEWSLETTER
 

 

VOLONTERI FONDACIJE OTKRILI TUNELE U “ZVONIKU”

Arheološka sezona 2016. postala je vrlo uzbudljiva. Tri smjene volontera Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, su tokom juna, pod nadzorom stručnog tima, došle do sjajnog otkrića.

Naime, tokom proteklih devet mjeseci, nakon kupovine dijela brda/uzvišenja u okviru “Arheološko-turističkog parka Ravne 2”, tim Fondacije je vršio mjerenja i snimanja istog. Ustanovljeno je da se energetski ponaša isto kao i piramide, za razliku od prirodnih brda. Drugim riječima, energetski je pobuđen što može biti izazvano podzemnim vodenim tokovima, prisustvom metala, kvarcnog kristala, minerala kao muskovit, te unutrašnjih prolaza koji pojačavaju energije. Ta pretpostavka je potvđena i mjerenjima elec.ing. Gorana Marjanovića koji je pokazao prisustvo različitih anomalnih elektromagnetnih frekvencija širokog spektra.

Najuzbudljiviji dio je započeo početkom juna kada je Fondacija locirala mjesta iskopavanja četiri arheološke sonde. Nakon desetak dana se pokazalo da sonde broj 3. i broj 4. najviše obećavaju. Stoga je pažnja fokusirana na njih. Nakon uklonjenih prvih 5-6 metara zemlje, moglo se primjetiti da se u sondi broj 3. pruža tunel sa stabilnom i ravnom krovinom te materijalom kojim je zatrpan gotovo do samog vrha. Svjetlost baterije je prolazila gotovo deset metara. Slično je i sa sondom broj 4. gdje se mogao opaziti tunel koji se pruža oko pet metara.

Hiljadugodišnje naslage tvrde gline usporavale su napredovanje. Međutim, u sondi broj 3. je pronađena i prva raskrsnica s tunelom koji se račva na desni i onaj koji ide pravo. Ovo je arheološki vrlo značajno jer govori da je ovo uzvišenje koje je prozvano “Zvonik”, zapravo šuplje. Na reljefnoj mapi Bosanske doline piramide može se uočiti da se Zvonik pruža prema jugu, zatim skreće na jugoistok i istok, da bi njegov završetak bila Bosanska piramida Sunca. Čini se da “zvonjava” u visočkoj dolini piramida upravo i započinje s ovim uzvišenjem. Stoga je i nazvan Zvonik.

Entuzijazam volontera i tima Fondacije je još veći zbog povezanosti svih struktura iznad i ispod zemlje. Područje istraživanja otvoreno je za javnost.

 

Image

Sonda broj 3, Zvonik, 1. juli 2016.

Image

Volonterka iz Velike Britanije, juni 2016.

Image

Sonda broj 2, Zvonik

Image

Sonda broj 3, Zvonik

Image

Volonteri iz Poljske i Austrije, sonda broj 4, Zvonik

Image

Visoko (desno) s horizontalnim bioenergetskim poljima i Bosanska piramida Sunca (lijevo) s vertikalnim bioenergetskim poljima

Image

Vertikalna bioenergetska polja iznad uzvišenja Zvonik u Visokom (maj 2016.)

 
 

Službena stranica Fondacije: www.piramidasunca.ba
Službena stranica osnivača Fondacije: www.semirosmanagic.com

Tuneli i piramide su otvoreni za posjete svaki dan od 8 sati do zalaska sunca. Informacije za organizirane grupe: incom...@piramidasunca.ba. Na lokaciji “Ravne 2” nije dozvoljeno konzumiranje alkohola.

Fondacija se bavi naučno-arheološkim istraživanjima i ne daje nikakve zdravstvene garancije.

 Odjavite se ovdje, ako ne želite da primate ove informacije u budućnosti.