Incepind din 8 iulie, sub deviza: Ba ne priveste, domnule presedinte !


vesti bune
Casa ta in Romania!
13 sep, EuroAtlantic Club
Voiati cit mai multi candidati 'la virf' antrenati, in ultimii ani, in societatea civila? Uniunea pentru Reconstructia Romaniei si-a lansat candidatul la presedintia Romaniei - Marian Tata, fost presedinte al Asociatiei Pro Democratia, intre 1992 - 1997. (continuare)  
Ma iubeste? Nu ma iubeste?
6 sep
Romania a prezentat la Bruxelles addendum-ul 'de toamna' la cel mai recent Raport asupra progreselor inregistrate in pregatirea pentru aderarea la Uniunea Europeana. Ultimul? 
(continuare)  
Intre 5.000 si 100.000 de euro pentru cei care pot "explica cetatenilor Romaniei beneficiile si costurile aderarii"
10 aug
S-a lansat, cu discretie, programul Consolidarea Societatii Civile in Romania, prin care se pun la dispozitia organizatiilor neguvernamentale din Romania peste 5 milioane de euro. (continuare
)
Peste 1 milion de Euro pentru proiecte in sprijinul romilor
25 aug
A fost lansata runda a doua de finantare in cadrul programului Phare RO2002/000-586.01.02, componenta de Pregatire profesionala si Activitati generatoare de venituri (programul de Sprijin pentru Strategia Nationala de Imbunatatire a Situatiei Romilor).
 (continuare)

Ar putea incepe vinatoarea de toamna in consulatele romanesti
11 aug
In cursul recentului Simpozion International Romanii de pretutindeni, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute in Mangalia, reprezentanti ai diasporei romanesti au reclamat energic comportamentul abuziv al functionarilor unor reprezentante diplomatice in strainatate, ca si procedurile greoaie de care au parte rezidentii romani in strainatate. Cei mai furiosi: romanii din Italia si Germania. (
continuare)

finantare Leonardo da Vinci 2005: apelul pentru propuneri 2005-2006, formularele de candidatura pentru Leonardo da Vinci in 2005, sub-programele Proiecte pilot, Competente lingvistice, Retele transnationale si Materiale de referinta (in engleza, franceza, germana) - http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/leonardo_da_vinci_2005.php

vesti proaste
Sindicatele din Romania au fost ingenuncheate
13 sep
Sindicatele din Romania au cazut la pace cu PSD. Au fost ingenuncheate.
(continuare)
Unde dai si unde crapa: Vasile Puscas se rasteste la Delegatia Comisiei Europene in Romania
1 sep
Ieri, negociatorul-sef Vasile Puscas a reactionat violent la publicarea cu o zi inainte de catre Comisia Europeana a unui sondaj de opinie ale carui concluzii erau defavorabile guvernului Nastase.(
continuare)

87% din publicul larg crede ca distribuirea de fonduri europene este insotita de fraude
31 aug, EuroAtlantic Club
Publicul larg si reprezentantii IMM-urilor sint, in continuare, veriga slaba a informarii privind finantarile din fonduri europene. Vi se pare ceva cunoscut?
(continuare)
'Capsunarii' romani - intr-o dilema periculoasa
3 aug
Un raport al Forumului Civic European atragea atentia inca din martie 2004 asupra unei potentiale situatii explozive in centrul careia se afla 'capsunarii' romani, dar si cei polonezi, din Spania.
(continuare)

vesti asa si-asa
Ultima oferta a Guvernului pentru profesori, in editie revizuita
13 sep
Dupa ce, saptamana trecuta, toate federatiile sindicale din educatie au refuzat „oferta maximala“ de marire a salariilor dascalilor prezentata de ministrul delegat pentru Relatia cu partenerii sociali, Bogdan Niculescu Duvaz, si au anuntat ca vor boicota inceperea anului scolar, astazi, Guvernul le va prezenta sindicalistilor o oferta imbunatatita de majorare a salariilor.
 (continuare)
Elevii migreaza in Ungaria
10 sep
Zeci de parinti din judetul Covasna si-au inscris copiii in scoli din Ungaria, dupa ce acestia au picat examenul de capacitate, iar cererea parintilor privind organizarea unui test suplimentar a fost refuzata. (continuare)
Turismul romanesc - un start pierdut
28 aug
Numiti repede cite trei obiective turistice din Slovacia, Albania sau Muntenegru. Este vorba de trei tari in care aportul turismului la Produsul Intern Brut este de doua, trei si, respectiv, sase ori mai mare decit in Romania.  (continuare)

Romanii din Europa - emigranti sau navetisti?
27 iul
Conform autoritatilor italiene, pentru a motiva stabilirea temporara in Italia, 58,3% din romani indica faptul ca au venit pentru a munci, 34,1% invoca probleme de familie, doar 1% au venit pentru studii, iar 0,9% din motive religioase. 
(continuare)  

opinia momentului
Baietii lui Iliescu
30 aug, Cristian Tudor Popescu - Adevarul
"Baietii. Asa ii numeste, cu afectiune parinteasca, prezidentul Iliescu pe cei doi sepepisti care i-au dat picioare in gura trabantistului secretar de stat Serban Pretor. Cei doi antropoizi, brute in uniforma cu creierul scurs in maxilare, sunt baietii lui, ai domnului prezident, ca tot n-are copii. Nici n-are nevoie: baietii lui sunt mardeiasii platiti de la buget, organele noastre de Securitate, cum baga de seama Marin Preda: "Si cand se spunea "organele noastre de Securitate", vocea avea parca accente lirice, erau "ale noastre" aceste organe, ca si cand ar fi fost rude apropiate, copiii nostri dragi, sange din sangele nostru. A te indoi de justetea actiunilor lor era ca si cand te-ai fi indoit de tine insuti". (continuare)

europa dumitale
Ah, bulgarii...
de Mircea Vasilescu
rubrica preluata de EuroAtlantic Club din Dilema Veche no.35 - 10 septembrie 2004
Isi mai aminteste cineva de vremea (nu tocmai indepartata, acum vreo doi ani) cind partidele isi propuneau, cuprinse ca de-o evlavie democratica si europeana, sa nu foloseasca tema aderarii la UE in scopuri electorale? „E o tema de interes national“, declarau atunci liderii politici de toate culorile; „avem o strategie nationala, la care au aderat toate fortele politice“, intarea presedintele Iliescu din pozitia-i de conducator super partes al destinelor tarii; „vrem in UE“, spuneau peste 80% dintre cetateni in sondaje. Azi, cu citeva luni inainte de termenul cind ar trebui incheiate negocierile, numai cetatenii au ramas pe pozitie. (continuare)

______________
EuroAtlantic Club
monitoring Romania's efforts to join the EU
http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/  
mail to: P.O.Box 13-166, Bucharest 70700
e-mail to:
[EMAIL PROTECTED]  Sageata Albastra e cea mai mare tzeapa a transportului public!


Yahoo! Groups Sponsor
ADVERTISEMENT
click here


Yahoo! Groups Links

Raspunde prin e-mail lui