Incepind din 8 iulie, sub deviza: Ba ne priveste, domnule presedinte !
 
Pentru fiecare dolar pe care Romania l-a castigat din privatizare in ultimii opt ani, statul a cheltuit din banii contribuabililor aproximativ 5,6 dolari cu ajutoarele de stat pentru redresarea marilor companii cu probleme financiare. Vecina Europa ofera o suma record prin Programul National Phare 2004. Basescu se declara, 'in mijlocul poporului' (dar in Ardeal) un adversar neinduplecat al statului paternalist. Comentezi...?
 
'Raportul de tara' 2004 si Documentul de strategie al Comisiei Europene privind procesul de extindere pot fi gasite (si) pe EuroAtlantic Club - http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club. Vestile 'de toamna' bune, proaste si asa si-asa din anii trecuti - in sectiunea Documentele aderarii.
 
vesti bune
Traian Basescu se declara un adversar neinduplecat al statului paternalist
Ora opt seara, la Caminul cultural din Alesd. Pe scena 11 primari ardeleni, sobri, imbracati in costume de culoare inchisa, camasi scrobite si cravate, tinand mainile impreunate in fata precum fotbalistii aliniati la zid. In mijlocul, lor un al doisprezecelea primar, cel al Bucurestiului, in pulover albastru si tricou galben de la Hugo Boss, declara in fata unei audiente entuziaste: "Nu-mi plac covoarele rosii. Imi place sa fiu asa cum sunt si imi pun cravata doar cand merg la televizor".
(continuare)
Timp de 3 zile, Moeciu - capitala mondiala a agroturismului
Romania dispune de un potential de prim rang si are toate atuurile pentru a deveni, in urmatorii ani, destinatia numarul unu, in Europa, in domeniul eco- si agroturismului. (
continuare) 
Pomana record de la Europa
Romania va beneficia de 405, 3 milioane de euro, prin intermediul Programului National Phare 2004 (continuare)
CV european - acum si in Romania
Hotararea Guvernului nr. 1021/2004 din 25/06/2004 prevede aprobarea modelului comun european de curriculum vitae. (continuare)
 
Deadline program de finantare UE pe 1 noiembrie - e timpul de cautat parteneri europeni
Organizatii si institutii au inceput sa-si achizitioneze ingredientele pentru proiecte Grundtvig 1 sau 4. Vino pe Grundtvigers' forum sa vezi cum se coc proiectele de acest tip. (continuare) 

vesti proaste
Fiecare dolar din privatizare ne-a costat cinci dolari
Pentru fiecare dolar pe care Romania l-a castigat din privatizare in ultimii opt ani, statul a cheltuit din banii contribuabililor aproximativ 5,6 dolari cu ajutoarele de stat pentru redresarea marilor companii cu probleme financiare.
(continuare)
Ioan Mircea Pascu, un nou atac la adresa presei!
Ministrul apararii Ioan Mircea Pascu este acuzat de “politie politica”! Asta dupa ce demnitarul PSD a recurs din nou la amenintarea jurnalistilor. 
(continuare

87% din publicul larg crede ca distribuirea de fonduri europene este insotita de fraude
Publicul larg si reprezentantii IMM-urilor sint, in continuare, veriga slaba a informarii privind finantarile din fonduri europene. (
continuare)
 
vesti asa si-asa
Dublu santaj

Stolojan s-a intors si pregateste o lovitura spectaculoasa: el va confirma santajul si presiunile care l-au determinat sa se retraga si va oferi dovezi si nume. (
continuare)
SPAE coordoneaza coordonarea integrarii
MAE, MIE, CEIE, CIIE, SPAE si inca trei structuri se ocupa, cel putin pe hirtie, de integrare europeana. (
continuare)
Un sondaj Gallup comandat de SAR arata ca oamenii vor alternativa dar nu o vad inca
Apropierea alegerilor din noiembrie 2004 gaseste in Romania un public sceptic si dezorientat.
(
continuare)
Elaborarea si implementarea de mecanisme pentru aplicarea Legii privind Statutul functionarilor publici - studiu de impact

O analiza privind progresele facute de Romania in domeniul administratiei publice, cu referire specifica la Legea privind Statutul Functionarilor Publici.
 
(continuare)


opinia momentului
Bruxellesul ne-a dat cinciul
6 oct, Andreea Bratosin - Adevarul
Astazi se da publicitatii la Bruxelles ultimul raport pe care Comisia Europeana il face asupra Romaniei, in calitate de tara candidata la UE. Daca totul merge bine, anul viitor pe vremea aceasta se va vorbi despre raportul de monitorizare al unei tari care a semnat tratatul de aderare si care se pregateste sa intre in Uniune in 2007. Liderii europeni au hotarat deja sa traga Romania si Bulgaria in UE cat de curand posibil, pentru a pune punct marii extinderi. (continuare)

europa dumitale
Tribul nostru
de Mircea Vasilescu
Dilema Veche no.39 - 8 octombrie 2004
„Noi nu ne vindem tara!”, se spunea cu hotarire la inceputul anilor ’90, cind venea vorba despre relatia noastra cu Occidentul. Acest slogan a produs un intreg discurs antioccidental destul de primitiv: vesticii erau intruchiparea strainilor dusmanosi, care se prefaceau ca ne ajuta, dar in realitate urmareau scopuri perfide – sa ne fure brazdele si Uzina „Steagul Rosu“ Brasov, sa ne spele creierele, sa ne rupa de bogatele si frumoasele noastre traditii si valori, in fine, sa ne anuleze ca popor si sa ne hacuiasca tarisoara. (continuare)

________________
EuroAtlantic Club
monitoring Romania's efforts to join the EU
http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/  
mail to: P.O.Box 13-166, Bucharest 70700
e-mail to:
[EMAIL PROTECTED]  

 Sageata Albastra e cea mai mare tzeapa a transportului public!


Yahoo! Groups Sponsor
ADVERTISEMENT
click here


Yahoo! Groups Links

Raspunde prin e-mail lui