Incepind din 8 iulie, sub deviza: Ba ne priveste, domnule presedinte !
 
alegeri generale 2004
Cum vor partidele sa-ti cheltuiasca banii
Timp de cinci saptamini, Evenimentul zilei analizeaza principalele teme de guvernare ale partidelor politice care se confrunta in alegeri - incepind cu un grupaj consacrat fiscalitatii. (continuare)
Nastase-Basescu, box cu aerul inaintea primului gong electoral
Vanghelie se intoarce
Dublu Nelu
Basescu: Daca as gasi asa un fraier, si eu as face contracte
 
vesti bune
Nu da spaga! - concurs de eseuri si concurs de afise
Ti se intimpla sa platesti de doua sau mai multe ori acelasi serviciu pe care il ceri de la autoritati? Lumea vorbeste deseori in jurul tau despre coruptie? Ai senzatia ca e ceva normal? Cei care primesc bani de la tine se comporta ca si cum asa ar fi normal? Pune mina si arata ce-i de facut - cu cuvintele sau cu imaginile tale. (continuare)
Toleranta zero fata de deficitul democratic
Cu ocazia conferintei internationale Participare cetateneasca intr-o Europa extinsa, si in prezenta Baroanei Emma Nicholson de Winterbourne, vicepresedinta Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a avut loc, la Bucuresti, lansarea Organizatiei Internationale a Serviciilor de Consiliere pentru Cetateni (Citizens Advice International). (continuare)
CV european - acum si in Romania
Hotararea Guvernului nr. 1021/2004 din 25/06/2004 prevede aprobarea modelului comun european de curriculum vitae. (
continuare)
 
Deadline program de finantare UE pe 1 noiembrie - e timpul de cautat parteneri europeni
Organizatii si institutii au inceput sa-si achizitioneze ingredientele pentru proiecte Grundtvig 1 sau 4. Vino pe Grundtvigers' forum sa vezi cum se coc proiectele de acest tip. (
continuare
 
vesti proaste
Danuta Hubner: Schimbarea echipei de guvernare in Romania ar intirzia procesul aderarii
Depinde foarte mult de Romania daca la 1 ianuarie 2007 vor fi unul sau doi noi membri ai Uniunii Europene si daca procesul aderarii Romaniei si Bulgariei va fi intarziat, a declarat viitorul comisar european pentru politici regionale, Danuta Hubner. (continuare)
Finantarile externe nu vindeca o economie bolnava
Daca finantarile europene nu sunt sustinute de reforme reale, o data intrata in UE, Romania ar putea fi lovita de o criza economica fara precedent. (
continuare)  
Romania: nota 2,9 la anti-coruptie
Conform Indicelui de Perceptie a Coruptiei lansat de Transparency International, in anul 2004 Romania obtine numai 2.9 din 10 puncte. (continuare)
Guvernul - principalul vinovat de cresterea coruptiei
Majoritatea romanilor (62%) considera ca, in ultimii patru ani, coruptia in tara a crescut, iar principalul vinovat este Guvernul, conform datelor ultimului Barometru de Opinie, difuzate de Fundatia pentru o Societate Deschisa. (
continuare 

vesti asa si-asa
Palinca - 'Fabricat in Romania' sau 'Made in Europe'
"Asta nu e tuica de aia de doispe volti ca la voi, sudistii", ride Vasile Marita, zis Bubuliuc. (
continuare)
PSD este cel mai tare client publicitar al presei
Partidul de guvernamant a investit in presa scrisa mai mult decat companiile multinationale. (continuare)
Corectitudinea alegerilor din noiembrie – inca departe de a fi asigurata
APD + PSD + MAI = Legea 373/2004 Plus ? (continuare)
Un sondaj Gallup comandat de SAR arata ca oamenii vor alternativa dar nu o vad inca
Apropierea alegerilor din noiembrie 2004 gaseste in Romania un public sceptic si dezorientat. (
continuare)
 
criteriul politic
'Observatorul libertatii presei' - o tichie de margaritar second-hand
In urma sedintei de Guvern din 14 octombrie 2004, a fost aprobat Memorandumul privind "Planul de actiune privind unele masuri imediate rezultate din analiza Raportului periodic al Comisiei Europene, 2004". Printre masurile pe termen scurt se numara si "Constituirea unui organism de monitorizare a domeniului libertatii presei si conditiei jurnalistului în România, fie prin forma Observatorului libertatii presei, fie prin forma Consiliului National pentru mass-media." In acest scop, seful Cancelariei Primului Ministru a lansat pentru marti 19 octombrie 2004, ora 17, o invitatie la palatul Victoria, pentru o dezbatere a formei potrivite a acestui organism prin consultare cu asociatiile patronale, sindicale si organizatiile neguvernamentale din domeniul mass-media cu reprezentantii Administratiei Prezidentiale si ai Cancelariei Primului Ministru. In urma acestei intilniri, organizatiile neguvernamentale participante au prezentat pe 20 octombrie un Document de pozitie fata de masurile propuse de Guvernul Romaniei pentru imbunatatirea starii libertatii presei. (continuare)


opinia momentului
Cine intra si cine nu iese
12 oct, Traian Ungureanu -
Evenimentul Zilei
Ca orice adeverinta, Raportul Comisiei Europene masoara autoritatea si dreptul: autoritatea celui care da si dreptul celui care primeste. Comisia Europeana isi manifesta autoritatea, Guvernul Romaniei o accepta si primeste dreptul de a se numi promotor al integrarii europene. Aceasta forma de trafic politic cu acte in regula lasa nelamurita problema identitatii: cine se integreaza in Europa? Aparatul de stat sau natiunea? (continuare)

 
________________
EuroAtlantic Club
monitoring Romania's efforts to join the EU
http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/  
mail to: P.O.Box 13-166, Bucharest 70700
e-mail to:
[EMAIL PROTECTED]  
 Sageata Albastra e cea mai mare tzeapa a transportului public!


Yahoo! Groups Sponsor
ADVERTISEMENT
click here


Yahoo! Groups Links

Raspunde prin e-mail lui