http://www.expres.ro/topstory/?news_id=188585&PHPSESSID=0552f5bae3b08a2e76fc3029be0871a0

Jurnalisti celebri impotriva Pietei Universitatii

Ziarele "Adevarul", "Libertatea", "Azi" si "Dimineata" (oficioasele FSN) au dus o campanie murdara impotriva celor care manifestau in Piata Universitatii. Regasim nume "celebre" astazi in presa romaneasca sau care au ocupat functii importante in stat. Senatorul PSD Octavian Stireanu conducea, alaturi de actualul analist politic Iosif Boda, ziarul "Azi", care a dus cea mai virulenta campanie impotriva Pietei Universitatii. Printre cei mai aprigi jurnalisti impotriva Pietei Universitatii s-au aflat Corina Dragotescu (in prezent directorul editorial al ziarului "Adevarul"), Cristian Tudor Popescu (director la "Gindul") - ambii la acea vreme la "Adevarul", Rodica Ciobanu, actualmente sef sectie la "Gindul", la acea vreme la "Azi", precum si Lelia Munteanu, la acea vreme la "Adevarul", in prezent redactor-sef la "Gindul". Citate "celebre din presa acelor vremuri:
Cristian Tudor Popescu: "Disidenta Doinei Cornea pare sa fi fost rezultatul exaltarii." ("Adevarul")
Lelia Munteanu: "Si vinerea trecuta, la Universitate, o femeie impartea cite 200 de lei si o sticla de sampanie pentru cine merge contra Frontului"; "Poporul minios a iesit iarasi in strada. Si va mai iesi - sintem asigurati - ori de cite ori cei putini, dar agresivi, vor recurge la alte metode politice decit dialogul." ("Adevarul")
• Corina Dragotescu: "Domnul Iliescu al nostru"; "Da, avem o politie care sta si se uita neputincioasa atunci cind este batuta, huiduita si improscata cu noroi." ("Adevarul")
• Octavian Stireanu: "(...) Proclamatia de la Timisoara, prin antologicul ei punct 8 (...), introduce discriminari dupa criteriile prin nimic deosebite de sistemul ceausist." ("Azi")

"Am ordonat politiei sa curete Piata Universitatii. Nu era, in ochii mei, decit o banala si legitima operatie de mentinere a ordinii". - Petre RomanSageata Albastra e cea mai mare tzeapa a transportului public!Yahoo! Groups Links

Raspunde prin e-mail lui