ZIUA RUSIEI SERBATA CU FAST LA TIRASPOL

http://ro.altermedia.info/?p=2399#more-2399

foto Olvia Press

IMPREUNA CU RUSII, cetatenii din teritoriul autodenumit „Republica Moldoveneasca Nistreana” (RMN) - indiferent daca au sau nu cetatenie rusa - au serbat astazi [ieri, n. A.M.] Ziua nationala a Rusiei. Au sarbatorit-o, fiindca este in convingerea lor ca Transnistria e o parte a Rusiei istorice.

....


... „De Rusia ne leaga istoria milenara si o adanca traditie culturala”, a amintit el. „Trebuie restaurata maretia cuvantului ‚rus’. Rus nu este o notiune etnica, ci supranationala. Ea trebuie atribuita asemenea unui titlu de onoare, pentru meritele fata de Patria noastra comuna!” ...

 

Comment: (asa pe scurt ca n-am timp)
Asa dar, in timp ce ai nostri, cu ai "nostri" si cu ai lor se straduie sa rezolve criza transnistreana prin democratizare si crearea unui echilibru armonic in stanga Nistrului, ocupantul isi face de cap la Tiraspol, jucand pe sentimentele sovinilor rusi, rusofoni si rusofili de-acolo.
Interesant e faptul ca de la fondarea autoproclamatei "rmn" (2 septembrie 1990) se serbeaza regulat atat Ziua Rusiei cat si a Ucrainei, si nici pomana de Ziua Rep. Moldova, cu toate ca o treime din populatie (dupa separatisti 40%este o treime) sunt romani (moldoveni).
Declaratiile "patriotilor" rostite (mai sus) nu mai necesita comentarii!
P. S. Imi aduc bine aminte de 31 august 1989 cand intr-un sat moldovenesc de langa Tiraspol (pe atunci inca in componenta RSSM) s-a serbat "Limba Nostra", unde din alai au sunat cantece populare ucrainesti si rusesti, vestitele "ciastushki", si , asa,de forma, si vre-o cateva poezii dea-le lui Eminescu. Peste un an ... nici pomana! Pe-atunci se pregatea la Rabnita si Tiraspol marele eveniment ... de pe 2 septembrie - "Adunarea Extraordinara a deputatilor poporului de toate nivelurile", unde s-a adoptat decizia crearii "independentei si suverane" "Republica Sovetica Socialista Moldoveneasca Nistreana", in frunte cu Ior Smirnov (cetatean a Federatiei Ruse, nascut prin Habarovsk, Siberia de Est), si capitala la Tiraspol.

- "Traiasca" VelicoRossia! (Rusia Mare).

Cu stima
George SIMA
[EMAIL PROTECTED]


Discover Yahoo!
Have fun online with music videos, cool games, IM & more. Check it out!

Sageata Albastra e cea mai mare tzeapa a transportului public!Yahoo! Groups Links

Raspunde prin e-mail lui