Idee tipic nemteasca!
In momentul cand sunt bagate in datorii pana la gat, statele depind de cel care le-a imprumutat banii si la care sunt datornice si care dicteaza "regimuri de austeritate." Ceea ce vrea magaritsa asta este control deplin si oficial la nivel politic, ceva similar cum le-a propus grecilor sa vanda niste insule. Asa se instaleaza comunismul international, prin intermediul capitalismului ,prin bani, banci si si datorii.
Dan G
On 9/30/2010 12:32 PM, Arhitectura wrote:


  *PROPUNERE Angela Merkel:*


  *STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa
  accepte o guvernare externa care le va decide politica economica ...*

  " Citez din articolul:

http://www.ziuaonline.ro/economic/28-economic/5369-franta-si-germania-vor-sa-suspende-dreptul-de-vot-al-statelor-din-ue-care-au-deficite-bugetare-peste-3.html

Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea

Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de *reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare*. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.

Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.

Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.

Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar *statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica*. *In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.*

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca "trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol".

* *Nu stiu daca se va aproba, insa in caz ca da, consider Romania incadrabila in categoria statelor ce li se vor impune o conducere externa. Dar poate ca asta si urmaresc cei din conducerea actuala a tarii. "

In Ianuarie 2010 datoria externa a Romaniei era de 123 milioane euro.
Sursa BNR.
Cu stima,
Dicu-Sava Cristian
www.dsclex.ro <http://www.dsclex.ro>
http://arid.wordpress.com


Raspunde prin e-mail lui