Nu mai imi amintesc bine povestea, dar nu a murit Hagi Tudose cu aurul in brate? Astia din Rosia Montana sunt disperati sa moara ca Hagi Tudose cu aurul in brate, ei si urmasii lor? Moartea la locul de munca? Asta este ultima chestie burghezo-mosiereasca?
Dan G
On 5/11/2011 11:46 AM, florindumitru98 wrote:

Zona Rosia Montana are nevoie de locuri de munca, acest lucuru nu poate fi oferit de UNESCO. Daca localitatea o sa intre in patrimoniul UNESCO nimic nu se va schimba, iar zona o sa ajunga sa fie pustie in cativa ani.

Am 80 de ani si sunt fiu de miner. Pe vremuri, tata facea si 30 de grame de aur pe saptamana. Din asta traia familia. Pe munca a mii si mii de rosieni si pe banii pe care statul i-a luat din taxe si impozite s-au cladit si Rosia Montana, si toate localitatile din jur.

Era palpitant cand vedeai firele de aur, iti batea inima mai tare. Sunt mandru cand trec pe strada si stiu ca sub pasul meu e aur. Dar degeaba e aur, daca nu e valorificat si rabdam foamea. Daca ar fi exploatarea miniera, tinerii ar avea unde sa lucreze, localitatea ar fi intretinuta, bine vazuta, activata.

Acum, pentru mine Rosia Montana e un loc aproape pustiu, pentru ca nu e activitate. Ce facem daca aici nu este nimic de lucru, ce facem? Noi, batranii, stim: ne ducem, ca asa e viata. Dar tineretul? Zona noastra, daca nu se reactiveaza, urmeaza sa dispara. O investitie de proportii ar fi bine sa intre nu numai în Rosia, ci oriunde este posibil, pentru ca economia noastra sa revina la adevarata soarta pe care o merita.

http://www.scrisoarecatreromania.ro/mignea-carol.htmlRaspunde prin e-mail lui