Daca te referi la Cartierul Floreasca si altele maximum 4 etaje era datorita faptului ca la mai inalt de 4 etaje, se cerea ascensor, asa ca daca era sub 4 etaje se economiseau banii de ascensor. Momentul cel mai semnificativ in pregatirea constructiilor pentru cutremuri in Bucuresti, a fost cutremurul din 1940 cand a cazut Carlton ul. (Mandria Bucurestiului!) Dupa aceea s-aui intarit constructiile existente si cele noi au fost calculate cu mai multa atentie. In general s-au construit blocuri de 8-10 etaje, rareori s-a aventurat in blocuri mai inalte. Cam toate au trecut cu bine prin cutremurul din '77. Da, acum ca mentionezi , cred ca am auzit povestea cu Lizeanu. Ma refeream in general la blocurile din centrul Bucurestiului. Blocul in care stateam visavis de Palatul Regal (7 etaje) a rezistat la '77 probabil numai datorita faptului ca a fost intarit dupa cutremurul din '40 Fiind presedintele asociatiei de bloc am vazut planurile si intaririle grinzilor facute dupa '40 Apropos, nu il baga in seama pe arhitecturica pentru ca este un cretin si habar nu are de constructii. Saracii arhitecti nereusiti se uita cu jind la inginerii constructors , si vorbesc si ei in dodii!
Dan G
On 12/28/2011 2:55 AM, M Cristian Ioan wrote:

in anii ‘50 s-au facut constructii staliniste, eventula de caramida, dar cu maxim 3 etaje blocurile ulterioare, din anii ‘60-70 erau de beton armat, inainte de Inter existaou DOUA blocuir-turn in toata Capitala evident ca proiectantii si constructorii le-au facut ca sa reziste, desi nimeni nu se gandea la cutremur de gradul 8! da,la Lizeanu asa se zicea, ca era o agentie LOTO si la parter au taiat un stilp de rezistenta ca sa bage inauntru o Dacie 1300, pentru reclama ..
*From:* dan G <mailto:d...@ghiocel.com>
*Sent:* Wednesday, December 28, 2011 11:17 AM
*To:* protest-ro@yahoogroups.com <mailto:protest-ro@yahoogroups.com>
*Subject:* Re: [protest-ro] de ce asigurarea obligatorie a locuintei este o mare porcarie!

Prin anii 60' si 70' asa ziceam si de blocurile noi ca se fac praf la primul cutremur, si uite ca nu s-au prea facut praf. Blocurile care s-au daramat au avut parterul modificat ceea ce le-a slabit rezistenta la cutremur.
Dan G
On 12/28/2011 1:01 AM, M Cristian Ioan wrote:Raspunde prin e-mail lui