you need to define the usb port before starting the vm, (with physical port 
number or usb device id)


After that, you can hotplug/unplug usb device

----- Mail original -----
De: "Gilberto Nunes" <gilberto.nune...@gmail.com>
À: "proxmoxve" <pve-user@pve.proxmox.com>
Envoyé: Vendredi 11 Août 2017 15:31:19
Objet: Re: [PVE-User] USB Devices hotplug

Ok! 
I performe a fresh installation and just realize that with Virtio SCSI 
Single, command qm set doesn't work. 
I change to Virtio SCSI and qm set works properly. 
But USB Device passthrough doesn't work, unless I turn off the VM. It's not 
suppose to work on line??? I meant hotplug??? 

Thanks any way 

2017-08-11 9:23 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nune...@gmail.com>: 

> 
> 
> 
> And, when I try it with Linux machine, the VM just freeze! 
> What a mess! 
> 
> 2017-08-11 9:09 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nune...@gmail.com>: 
> 
>> No! Nothing work here. 
>> I try different USB port with different devices. 
>> I try with and without hotplug, with and without SPICE. 
>> I try with Linux, with Windows 7 Ultimate and with Windows 2012. 
>> Nothing work. 
>> What now?? Any suggestions??? 
>> 
>> 
>> 
>> 2017-08-11 8:47 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nune...@gmail.com>: 
>> 
>>> I just update the server, but doesn't work... 
>>> I will try with and without hotplug, and with and without SPICE. 
>>> We'll see. 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 2017-08-11 8:33 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nune...@gmail.com>: 
>>> 
>>>> I will try it... 
>>>> Just now I update the server... Perhaps this can solve the problem... 
>>>> Wait a moment please. 
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> 2017-08-11 8:28 GMT-03:00 Alwin Antreich <a.antre...@proxmox.com>: 
>>>> 
>>>>> Hallo Gilberto, 
>>>>> 
>>>>> > Gilberto Nunes <gilberto.nune...@gmail.com> hat am 11. August 2017 
>>>>> um 13:21 geschrieben: 
>>>>> > 
>>>>> > 
>>>>> > I just turn on the server.. 
>>>>> > No VM running. I start a Windows 7 VM. 
>>>>> > Put the pendriver in physical server. 
>>>>> > Try to add usb device to Win 7 VM and still see pendig device 
>>>>> > I try with qm set command as well, and same result.... 
>>>>> > Come'on.... This feature already work in PVE 4.x. Why this recede??? 
>>>>> 
>>>>> Did it work with a different device? Does it work without hotplug? 
>>>>> 
>>>>> > 
>>>>> > 
>>>>> > 
>>>>> > 
>>>>> > 2017-08-11 5:21 GMT-03:00 Alwin Antreich <a.antre...@proxmox.com>: 
>>>>> > 
>>>>> > > Hi Gilberto, 
>>>>> > > 
>>>>> > > > Gilberto Nunes <gilberto.nune...@gmail.com> hat am 10. August 
>>>>> 2017 um 
>>>>> > > 18:02 geschrieben: 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > Hi friends 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > I am using PVE 5 here, and when I try to add a external USB 
>>>>> Device into 
>>>>> > > > Windows 2012 VM, I see it in red, which means in append mode. 
>>>>> > > > I just have to shutdown the VM and start it again in order to 
>>>>> see the 
>>>>> > > > device in Windows disk manager 
>>>>> > > > I already enable hotplug into vm config, like this: 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > boot: cdn 
>>>>> > > > bootdisk: scsi0 
>>>>> > > > cores: 2 
>>>>> > > > cpu: host 
>>>>> > > > hotplug: 1 
>>>>> > > > ide2: local:iso/virtio-win-0.1.140.iso,media=cdrom,size=166688K 
>>>>> > > > memory: 4096 
>>>>> > > > name: Win2012-a1 
>>>>> > > > net0: e1000=22:65:CE:9B:B7:0F,bridge=vmbr0 
>>>>> > > > numa: 1 
>>>>> > > > ostype: win8 
>>>>> > > > scsi0: 
>>>>> > > > ZFS-LOCAL:vm-107-disk-1,cache=writeback,discard=on,iothread= 
>>>>> 1,size=40G 
>>>>> > > > scsihw: virtio-scsi-single 
>>>>> > > > smbios1: uuid=4c0295ab-725c-4f17-837a-0dfefb95ed99 
>>>>> > > > sockets: 2 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > [PENDING] 
>>>>> > > > usb0: host=152d:2329 
>>>>> > > 
>>>>> > > Check if the usb device is already in use. Does hotplug for a 
>>>>> different 
>>>>> > > usb device work on that VM? 
>>>>> > > 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > What I do wrong?? 
>>>>> > > > 
>>>>> > > > Thanks a lot 
>>>>> > > > _______________________________________________ 
>>>>> > > > pve-user mailing list 
>>>>> > > > pve-user@pve.proxmox.com 
>>>>> > > > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user 
>>>>> > > 
>>>>> > > -- 
>>>>> > > Cheers, 
>>>>> > > Alwin 
>>>>> > > 
>>>>> > > _______________________________________________ 
>>>>> > > pve-user mailing list 
>>>>> > > pve-user@pve.proxmox.com 
>>>>> > > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user 
>>>>> > > 
>>>>> > _______________________________________________ 
>>>>> > pve-user mailing list 
>>>>> > pve-user@pve.proxmox.com 
>>>>> > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user 
>>>>> -- 
>>>>> Cheers, 
>>>>> Alwin 
>>>>> 
>>>>> _______________________________________________ 
>>>>> pve-user mailing list 
>>>>> pve-user@pve.proxmox.com 
>>>>> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user 
>>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>> 
>> 
> 
_______________________________________________ 
pve-user mailing list 
pve-user@pve.proxmox.com 
https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user 

_______________________________________________
pve-user mailing list
pve-user@pve.proxmox.com
https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user

Reply via email to