Hi Kory,

Field calculator :
It works fine here - If you select a feature - and update - please remember the 
toggle for 'Only update selected feature'
So if you have selected one feature and then updated.
Also remember - that a calculation is only values at that moment. It is not a 
dynamic calculation. You have to update if you move your feature.

Regards
Lene Fischer





-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Qgis-user [mailto:qgis-user-boun...@lists.osgeo.org] PĂ„ vegne af Kory 
Roberts
Sendt: 24. juli 2016 10:18
Til: qgis-user@lists.osgeo.org
Emne: [Qgis-user] QGIS 2.16 Form View and Field Calculator Buggy?

I'm running into all kinds of seemingly buggy behaviors with the form view and 
field calculator on QGIS 2.16.  Here are some actions and results:

FORM VIEW
1) Start a fresh QGIS project.
2) Create a new point Shapefile layer.
3) Add a new field "test_num" as a decimal number and "text_txt" as text data.
4) Toggle edit mode and add a point.  Give id as "1", others as NULL.
5) Save layer edits.
6) Open attribute table in table view and enter some text in "text_txt".
7) Switch to form view.
---- BUG 1?: "text_txt" displays NULL instead the text.  Clicking around and 
even saving does not seem to refresh the view.  The only thing that seems to 
work is to click off of the item in column preview and then select it again.
8) In form view, open field calculator.
9) Select update existing field and "text_num".
10) Enter a number in the expression space and click OK.
---- BUG 2?: "text_num" displays no change.

FIELD CALCULATOR
11) Add another point to the canvas.
12) Save edits.
13) Open field calculator.
14) Enter "$x" in the expression space and check the output preview.
15) Select the other point.
16) Recheck the value for "$x"...It's the same as before.
---- BUG 3?: This might be me misunderstanding how these variables work, but I 
thought $x and $y should change depending on the current feature selected or 
being edited?  In an actual work layer with many points, I keep getting the 
same values for $x and $y regardless of what I try.

Trying similar actions to bug hunt has resulted in at least 2 freezes/crashes 
of QGIS along the way, too.

~Kory
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
Qgis-user@lists.osgeo.org
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
Qgis-user@lists.osgeo.org
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user

Reply via email to