Hi Nils,

GRASS GIS 7.4 just got released: 
https://grass.osgeo.org/news/71/15/GRASS-GIS-7-4-0-released/ and I assume this 
is the GRASS version you installed in OSGeo4W.

There are maybe to solutions to the problem:

1)       the QGIS-GRASS-plugin needs to be compiled against the current stable 
version, I guess (this would have to be done by the package maintainer)

2)      you can downgrade your GRASS installation in OSGeo4W to GASS 7.2.2

Just guessing...

Cheers,
Stefan

From: Qgis-user [mailto:qgis-user-boun...@lists.osgeo.org] On Behalf Of 
nils.hem...@gmx.de
Sent: fredag 2. februar 2018 10.54
To: qgis-user@lists.osgeo.org
Subject: [Qgis-user] Grass Plugin not working in QGIS 2.18.16

Hi All,

After freshly install from OSGeo4W I am getting the following Notficiations:

2018-02-02T10:39:38 1 Konnte C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/globeplugin.dll 
nicht laden (Grund: Die Bibliothek 
C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/globeplugin.dll kann nicht geladen werden: Das 
angegebene Modul wurde nicht gefunden.)
2018-02-02T10:39:38 1 Konnte C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/grassplugin7.dll 
nicht laden (Grund: Die Bibliothek 
C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/grassplugin7.dll kann nicht geladen werden: Das 
angegebene Modul wurde nicht gefunden.)
2018-02-02T10:39:38 1 Konnte C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/grassprovider7.dll 
nicht laden (Grund: Die Bibliothek 
C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/grassprovider7.dll kann nicht geladen werden: 
Das angegebene Modul wurde nicht gefunden.)
2018-02-02T10:39:38 1 Konnte 
C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/grassrasterprovider7.dll nicht laden (Grund: Die 
Bibliothek C:/OSGeo4W64/apps/qgis/plugins/grassrasterprovider7.dll kann nicht 
geladen werden: Das angegebene Modul wurde nicht gefunden.)

This means that all the mentioned DLLs were not found, despite the fact, that 
they are at the exact location were the path is pointing to.
I've found an older Issue in the Issue tracker concerning the same problem: 
https://issues.qgis.org/issues/16777
The mentioned solution (Installing gdal201) doesn't solve the problem.

My System is Windows 10 Home 64bit the used QGIS version is OSGeo4W with quick 
installation mode. I'am using the QGIS with Grass Gis Support bat file to start 
QGIS.

I would be grateful for any help,

Regards
Nils


_______________________________________________
Qgis-user mailing list
Qgis-user@lists.osgeo.org
List info: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user

Reply via email to