Andrew - thanks - a very good suggestion.  Jeff

On 9/11/2018 11:58 AM, Andrew Swartz wrote:
Consider the possibility that this could be a spamdyke option/issue. I
mention this because with my centos5 toaster I had to manually install
spamdyke but it installed automatically with my recent centos7 toaster.
Also, the spamdyke version has upgraded from 4.x to 5.x which was a
fairly significant change.

You could test this easily by commenting out the spamdyke line in
/var/qmail/supervise/smtpd and then restarting qmail.  If that solves
the problem, then spamdyke is the culprit and you should then scour the
spamdyke docs for the appropriate setting to change.

-Andy



On 9/11/2018 6:51 AM, Jeff Koch wrote:
Hi Eric:

This was an old Bill's Toaster and for reasons I can't remember (going
back to 1999) user's couldn't put '@' asteriks in their usernames so we
had them use percent signs which Bill's toaster accepted.

Jeff

On 9/11/2018 10:23 AM, Eric Broch wrote:
Hi Jeff,

How old was the toaster? What metamorphosis of qmail were you running.

In all the maintenance I've done nothing has been modified to the
qmail packages concerning the % character.


On 9/11/2018 7:54 AM, Jeff Koch wrote:
Hi:

We just upgraded a mailserver to the new qmail toaster and ran into a
problem. The old mailserver allowed usernames with percent signs such
as sam%domain.com. The new toaster rejects that form of username. Is
there any quick fix that would allow the percent sign to be used?
Otherwise we have hundreds of customers that won't be able to connect
to their email accounts.

Regards, Jeff
--
Eric Broch
White Horse Technical Consulting (WHTC)

Reply via email to