Great minds think alike!

I also just got Squirrelmail working with the same change to
/etc/squirrelmail/config_local.php

I had already done the change to toaster.conf based on a thread about 4
weeks ago.

-Andy


On 10/3/2018 7:51 PM, Eric Broch wrote:
> Hi Andy,
> 
> I got it to work.
> 
> In '/etc/dovecot/toaster.conf' add 'mail_location = maildir:~/Maildir'
> 
> and make sure of 'auth_mechanisms = plain login'
> 
> In '/etc/squirrelmail/config_local.php' here are my imap settings:
> 
> $imapServerAddress  = 'localhost';
> $imap_server_type   = 'dovecot';
> $imap_auth_mech     = 'login';
> 
> worked for my squirrelmail setup, hope you get it working
> 
> -Eric
> 
> 
> On 10/3/2018 9:18 PM, Andrew Swartz wrote:
>> And I'll add that at the end, with pw_clear_passwd set to null, login
>> succeeds via IMAP but fails via Squirrelmail.
>>
>> -Andy
>>
>>
>>
>> -------- Forwarded Message --------
>> Subject: Re: [qmailtoaster] dovecot
>> Date: Wed, 3 Oct 2018 19:12:11 -0800
>> From: Andrew Swartz <awswa...@acsalaska.net>
>> To: qmailtoaster-list@qmailtoaster.com
>>
>> Eric,
>>
>> With pw_clear_passwd set to '0123456789' I successfully logged in via
>> this technique using password '0123456789'.
>>
>> I used SQL to reset pw_clear_passwd to null.
>>
>> Again I successfully logged in via this technique using password
>> '0123456789'.
>>
>>
>> -Andy
>>
>>
>>
>> On 10/3/2018 6:02 PM, Eric Broch wrote:
>>> Try the CLI commands I sent. There can be issues with the configuration
>>> of squirrelmail and roundcube.
>>>
>>> IMAP:
>>>
>>> # openssl s_client -crlf -connect localhost:993
>>>
>>> imap> tag login u...@domain.tld  $userpassword
>>>
>>>
>>> Submission:
>>>
>>> # cd /usr/local/bin
>>> # wget http://www.jetmore.org/john/code/swaks/latest/swaks
>>> # chown root.root swaks
>>> # chmod +x swaks
>>>
>>> # swaks --to some...@remotedomain.tld --from u...@domain.tld --server
>>> $yourqmthost --port 587 --ehlo test -tls --auth login --auth-user
>>> u...@domain.tld --auth-password $userpassword
>>>
>>>
>>> On 10/3/2018 7:45 PM, Andrew Swartz wrote:
>>>> Eric,
>>>>
>>>> On Centos7 QMT:
>>>>
>>>> I just created a new user account and set the password to '0123456789'.
>>>> Then I used your SQL command to set pw_clear_passwd to null.
>>>> Then I viewed the table to confirm it was empty (it was).
>>>> Then I tried to log in to Squirrelmail using password '0123456789':
>>>> Login failed.
>>>> Then I used your SQL command to reset pw_clear_passwd back to
>>>> '0123456789'.
>>>> Then I tried to log in to Squirrelmail using password '0123456789':
>>>> success.
>>>>
>>>> This seems different from your experience.
>>>>
>>>> This sucks because it seems to mean no easy fix for this problem.
>>>>
>>>>
>>>> -Andy
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On 10/3/2018 4:24 PM, Eric Broch wrote:
>>>>> I've been contacted by someone who removed the clear text password
>>>>> from
>>>>> an account and had issued logging into Dovecot even after a
>>>>> restart. The
>>>>> fix of course is to reset the password with
>>>>> /home/vpopmail/bin/vpasswd.
>>>>> Does anyone else want to confirm/refute my findings that w/o the clear
>>>>> text password Dovecot will work?
>>>>>
>>> -- 
>>> Eric Broch
>>> White Horse Technical Consulting (WHTC)
>>>
>>
> 

Attachment: smime.p7s
Description: S/MIME Cryptographic Signature

Reply via email to