Dit is een fascinerende website


http://party.snt.utwente.nl

Ik kwam hier terecht vanuit de logfiles van mijn eigen website. Vanaf deze website is er naar mij gelinkt namelijk en ik begreep niet waarom. De jongelui daar hebben een spelletje om zo snel mogelijk een foto te vinden op het web die een ander beschrijft en als het je gelukt is mag je zelf eentje beschrijven en vragen.

http://party.snt.utwente.nl/flock/SECTION/forum/ACTION/showtopic/TOPICID/613508.html

Het houdt ze van de straat zou je denken. Nou, allesbehalve.

Het is een website die is ingericht voor de house-scene. Dus de jongelui uit het blanke, middenklasse, suburbia komt daar samen. In hun profielen (in de jaren tachtig geboren meestal) staan raadselachtige woorden zoals hardcore, hardstyle, industrial hardcore, oldschool, techno, terror, speedcore, darkcore, 2step, urban of als beroep: 5 Atheneum en LidL medewerkster, Engineer en Proffessioneel prutser met draaitafels, foto lasser, Kapster of Student. Student staat zelden gespecificeerd, hoogstens iets als 'mode & kleding'.

Het woord 'terror' is erg in. Terror-bitch, terror-wijffie, terror-teef of terror-poffertje noemen de meisjes zich bijvoorbeeld. Ik denk dan gelijk aan 9-11, maar niks ervan. Dat slaat natuurlijk op dat housegenre 'terror' waar ik nog nooit van gehoord heb.

Ze hebben ook nog eens veel relaties onderling. Er is een hele lijst van

http://party.snt.utwente.nl/flock/SECTION/user/ACTION/relations.html

De meisjes noemen zich nogal eens 'bi' (om aandacht te trekken?), jongens die zich bi of gay noemen komen niet voor.

Vriendinnen heten doosjes, jongens heten boyz zag ik op de homepage van ene Sabine. http://www.sabrine-online.cjb.net/

De foto's geven een mooi antropologisch inkijkje in de wereld van die enorme megafeesten, want daar is de Partyflock site vooral voor. De mobiele telefoon met camera erin lijkt al redelijk populair te worden als je de plaatjes er ziet. Grappig is wel dat in het profiel van de leden wordt bijgehouden hoeveel plaatjes de persoon al heeft gezien op de partyflock website. Veel plaatjes bekijken geeft dus kennelijk een hogere status dan veel vrienden hebben of veel schrijven...


--
ReindeR
--
-----------------------------------
Je bent geabonneerd op RRR's fun mailinglist.
Ik gebruik het onder andere om leuke sites te tippen. Om er vanaf te komen mailto:[EMAIL PROTECTED]
Om je te abonneren mailto:[EMAIL PROTECTED]
Als je tips hebt mailto:[EMAIL PROTECTED]
Doorsturen naar anderen graag inclusief deze instructies.Antwoord per e-mail aan