Hello!

Voi încerca ca în fiecare lună să fac un sumar a ce s-a întâmplat și ce urmărim în luna curentă. Vreau să fac acest "raport" pentru a aduce un un plus de transparență proiectelor noastre și să fie mai ușor pentru membrii comunității să participe și să se implice.

Pentru oricine dorește să se implice sau să participe la oricare din inițiativele de mai jos, nu ezitați să îmi trimiteți mie sau unuia dintre responsabili un e-mail. De asemenea, nu ezitați să veniți să beți o bere/suc împreună cu noi la următoarea bere ROSEdu.

*Luna precedentă* în ROSEdu:

*LPIC*: Am încheiat o clasă de LPIC101 susținută de *Sergiu Weisz* împreună cu *Tiberiu Lepădatu*.

*ROSEdu Monthly Beer*: Pe 31 ianuarie, la berea ROSEdu mi s-au alăturat *Răzvan Crainea*, *Oana Raspop*, *Alex Tudorică*, *Sergiu Weisz*, și *Denisa Sandu*. Pe lângă socializare și diverse subiecte despre facultate, am discutat și despre CDL, cât și posibilitatea reînceperii WebDev și RSoC.

*WoUSO*: Am organizat festivitatea de final WoUSOv11, unde am oferit premii primilor 10 jucători și cupa WoUSO câstigătoarei din acest an, Adina Smeu. Printre premii au fost și tricouri WoUSO cu un design nou, pe care puteți să vi le comandați dacă vă doriți(vedeți secțiunea SWAG de la luna curentă). Puteți vedea poze și o filmare de la premiere pe pagina de FB ROSEdu[1][2]. Vreau să le mulțumesc încă o data tuturor oamenilor implicați în această ediție de WoUSO: *Ruxandra Simion* și *Bogdan Calapod* pentru noul design, *Iulian Radu* pentru menținerea site-ului în picioare, *Răzvan Popa* și *Cristian Done* pentru final quest și intregii echipe de content, *Sergiu Weisz*, *Diana Grecu*, *Alexandru Cosmin Mihai*, *Ioana Pîrjol*, *Cristian Mărgineanu*, *Andreia Ocanoaia*.

*Luna curentă* în ROSEdu:

*WoUSO NG*: *Răzvan Chițu* va începe coordonarea rescrieri WoUSO cu tehnologii noi și cu un design mai modular. Ideal țintim să avem un MVP până la în august și să folosim noul WoUSO peste 2 ani. Am decis că avem nevoie de această schimbare, deoarece în versiunea curentă backend-ul si frontend-ul sunt cuplate și nu pot fi schimbate pe bucăți și a devenit greu de menținut. În primă fază Răzvan, împreuna cu *Bogdan Calapod* vor începe un schelet, iar apoi vom recruta și alți oameni.

*LPIC*: Vom începe de pe 10 martie noi cursuri de lpic 101 și 102. Pentru mai multe detalii despre cursuri și înscriere puteți intra pe site-ul nostru[3]. În acest semestru ne va ajuta în continuare *Tiberiu Lepădatu* și ni se alătură și doi membri noi: *Adrian Dinu* și *Tudor Cebere*. Aceștia vor ține clase alături de instructorii seniori.

*SWAG*: Vom face o nouă tranșă de swag ROSEdu(tricouri personalizate și brodate, hanorace). De acest lucru se va ocupa *Alexandru Cosmin Mihai* și va reveni el cu un mail ulterior cu niște mock-up-uri cu design-urile posibile(ROSEdu, WoUSO, CDL). Swag-ul va trebui achitat pe cont propriu de fiecare.

*HashCode*: Tot *Alexandru Cosmin Mihai* se va ocupa de organizarea Google HashCode[4] în cadrul ROSEdu Hub. Am aplicat și am fost aceptați să organizăm un Hub pentru Google HashCode. Va reveni Alex cu un email cu mai multe informații.

*IOIOI*: Academia Cisco ccna.ro organizeaza săptămâna viitoare IOIOI. Acesta este un eveniment în care se joacă boardgames în facultate, la finalul cărora se lasă și cu premii. Pe lângă boardgames, *Răzvan "Talent" Deaconescu* se va ocupa de întreținerea atmosferei la *karaoke*.

*Bgames night*: Vom începe un nou eveniment recurent pentru comunitatea ROSEdu: Boardgames night. Ideea este similară cu IOIOI, doar la un nivel mai restrâns. Vrem să ne vedem într-o seară în facultate și să jucăm boardgames, în fiecare lună sau poate chiar mai des dacă se dorește. De acest eveniment se va ocupa *Diana Grecu* și va reveni ea cu un email în legătură cu asta.

*Excursie ROSEdu*: Ne propunem să organizăm o excursie ROSEdu cândva în martie. De organizarea excursiei se va ocupa *Răzvan Popa* și va reveni el cu un email în acest sens.

*ROSEdu Monthly Beer*: Vom face din nou berea ROSEdu unde vă invităm pe toți să aflați mai multe despre proiectele noastre și despre oamenii din comunitatea noastră. Ca să nu rateze lumea doodle-ul, voi reveni eu cu un email pentru RMB.

*Adunarea Generala*: Undeva la sfărșitul lunii februarii sau în luna martie, membrii cu drept de vot ROSEdu se vor reuni în cadrul Adunării Generale pentru a discuta și decide direcția ROSEdu în următorul an. Se vor discuta chestiuni administrative, precum și adeziunea de noi membri.

*Workshop Lambda*: Vom prelungi deadline-ul înscrierilor pentru workshop-ul de programare funcțională[5] până duminică(18 februarie). Workshop-ul va fi susținut de către *Dan Șerban*, iar la selecție va ajuta *Sergiu Weisz*. Pentru înscriere trebuie rezolvate două probleme[6][7] într-un limbaj de programare la alegere.

*CDL*: Vom începe o noua ediție de CDL în acest semestru. Aceasta va fi coordonata de *Horia Paul Ion*. Problemele de selecție și selecția vor fi realizate cu ajutorul *Denisei Sandu*. Înscrierile vor începe de săptămâna următoare. Va reveni Horia cu mail-uri pentru call for help.

*Alte workshop-uri*: Vom începe discuții pentru a organiza workshop-uri despre *Scientific Writing*, *Public Speaking* și *D-lang*.

*ROSEdu Weekly Gathering*: Vom reîncepe să organizăm RWG, probabil din primul weekend din semestrul 2(24-25 feb). RWG este un eveniment în care ne vedem în facultate într-o sala și lucrăm la ce vrem noi(teme, proiecte, serviciu, etc). Scopul este să avem un grup de lucru, în care să ne ajutăm și să socializăm.

*GSoC Talks*: Având în vedere ca există o serie de proiecte în cadrul GSoC în care există mentori care fac parte din comunitatea ROSEdu, voi discuta cu ei dacă vor să țină prezentări despre proiectele lor de la GSoC.

[1] https://www.facebook.com/world.of.uso/posts/2031616340199909
[2] https://www.facebook.com/world.of.uso/videos/2031622150199328/
[3] http://www.lpic.ro/
[4] https://hashcode.withgoogle.com/
[5] https://www.facebook.com/rosedu.org/posts/1710488862346473
[6] https://github.com/dserban/lambda2018spring/issues/1
[7] https://github.com/dserban/lambda2018spring/issues/2

O seară plăcută!
Victor
_______________________________________________
http://lists.rosedu.org/listinfo/rosedu-general
http://lists.rosedu.org/guidelines - Mailing List Guidelines

Raspunde prin e-mail lui