Salam tuan mod,

Selamat hari raya pada semua.harap dapat pelepasan tuan mod. Disini saya ingin 
melampirkan satu artikel tentang kajian penubuhan Malaysia untuk kita sama sama 
renungi demi anak bangsa kita di Malaysia..bersatulah wahai anak 
bangsaku...sebab rasanya kita masih lagi dalam mood kemerdekaan dan 
menjelangnya hari MALAYSIA nanti..

Penubuhan MALAYSIA : perancangan USA sejak 1889?, kertas kerja HARVARD 
UNIVERSITY



 

oleh Rizie Ahmad pada pada 20hb Julai 2010 pukul 1.59 ptg

.

1) kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti 
Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 
1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia 
Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON! (buka spoiler untuk 
tengok gambarnya)

2) kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh 
penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD 
UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang 
diasaskan oleh Yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang.. semasa 
perletakan batu asas FREEMASON tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja 
menjawat jawatan professor di Harvard University.. USA panggil dia "specialist 
on nationalism in Asia" mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON nih.. 


3) aku rasa macam nak menangis je bila jumpa benda ni semasa aku cari mengenai 
sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA, ia bermula ketika aku 
berasa amat hairan kenapa FILIPINA suatu ketika dahulu pernah nak klaim nama 
MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dulu dulu 
nama MALAYSIA.

4) rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus 
tahun sebelum diisyhtiharkan "merdeka", dan yang amat jelas ialah kertas kerja 
penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 
1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu 
serta professor of political science and international relations in Harvard 
University (gambar disertakan)

5) dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti 
dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel 
mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA.... kuat betul perisik CIA 
nih
"Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; 
Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United 
States Government Printing Office, Washington, 2001."

6) Dato Onn Jaafar : pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), 
tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah 
diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation(UMNO) atas sebab 
British mengharamkan semua parti yang tidak diInggeriskan


Di fitnah teruk oleh bangsa sendiri


7) Ucapan terakhir Dato Onn Jaafar sebagai Yang DiPertua UMNO pada 26 Ogos 1951:

“Oleh kerana saya mempunyai beberapa peluang dapat melihat sesuatu gerak 
langkah, sesuatu perbuatan atau cadangan yang hendak dijalankan di Tanah Melayu 
ini; langkah-langkah dan perbuatan yang mendatangkan kebimbangan kepada diri 
saya sendiri.

…saya dapat peluang itu oleh kerana dapat melihat tempat2 yang tidak dapat 
dimasuki kebanyakkan orang. (adakah Dato Onn Jaafar sudah berjaya masuk ke 
dalam salah satu loji FREEMASON di Tanah Melayu ketika itu?) Melihat gerak 
langkah dan cadangan-cadangan yang hendak didatangkannya ke atas Tanah Melayu 
ini.

Malang mulut saya tertutup, malang saya berkata mulut saya ini tertutup tidak 
dapat menzahirkan kepada umat Melayu Semenanjung ini apa yang diketahui oleh 
saya dalam masa menyempurnakan pekerjaan2 dan tanggungan saya itu…“
rujukan : (Mohamed Abid, 2003, muka surat 191-192)

penubuhan salah satu loji FREEMASON oleh penjajah pada tahun 1927 di Pulau 
Pinang, upacara perletakan batu asas





antara bangunan FREEMASON di JOHOR (perhatikan betul2 apa dia tulis di peti 
suratnya dan lambangnya)





7) Gagasan USA tentang Malaysia sepertimana yg dihasratkan Rupert Emerson 
(kemungkinan besar ahli FREEMASON) menjadi kenyataan pada tahun 16 September 
1963 bilamana Singapura, Tanah Melayu (atau suka dikenal sebagai Malaya), Sabah 
dan Sarawak bersama-sama menubuhkan Malaysia. Brunei di saat akhir, menarik 
diri daripada menyertai Malaysia, dan kekal dibawah naungan jajahan Inggeris 
hingga ke tahun 1984. manakala Singapura pula menyertai Malaysia setakat tahun 
1965.

8) Pendokong gagasan Nusantara Melayu Raya seperti Lim Chin Siong dan Said 
Zahari yang menentang penubuhan Malaysia sebagai projek kolonial A.S, juga 
beranggapan Singapura sememangnya sudah menjadi bahagian Tanah Melayu, tidak 
timbul persoalan tentang Singapura masuk Malaysia. Kita tidak akan semudahnya 
melupakan derita suatu pengorbanan cita2 masa lalu yg gagal. Perlembagaan 
rakyat dan gabungan Putera AMCJA, perang anti British darurat, dan kemerdekaan, 
Barisan Sosialis dan penangkapan ISA terhadap hampir kesemua wakil rakyat Parti 
Rakyat dan Parti Buruh, Adun, Ahli Parlimen, Ahli Pihak Berkuasa Tempatan, juga 
pemimpin bahagian dan cawangan, pengharaman pilihanraya majlis tempatan atas 
kemenangan hampir seluruh kerusi kepada Barisan Sosialis. Presiden Pas, Dr 
Burhanudin Al-Helmy juga turut merengkok di dalam ISA atas tuduhan kununnya 
menentang penubuhan Malaysia. Hal ini ditulis Pak Said Zahari, yang dipenjara 
ISA oleh Lee Kuan Yew di Singapura, selama 17 tahun tanpa bicara, dalam buku 
memoirnya “Meniti lautan gelora.”

9) Jadi bukan Tunku Abdul Rahman lah yang mencipta nama Malaysia. Jika begitu 
tertipulah kita gamaknya. Dan sudah tentunya juga mereka inilah yang telah 
mencatur dan mengatur (indirect rule) siapa yang patut memerintah dan generasi 
yang bagaimana patut dilahirkan oleh negara Malaysia itu kelak.

10) Realitinya, Dato’ Onn sudah dapat mengesan perancangan ‘mereka’ itu sedari 
awal lagi, malangnya orang UMNO telah dibutakan oleh dakyah barua British dan 
agen2nya sehingga ke hari ini. Akhirnya Dato Onn pula yang dihina dan dituduh 
talibarut British. (Mohamed Abid, 2003, p189)

11) sesuatu yang besar pasti berlaku selepas era pemerintahan Najib Tun Razak 
kerana pencaturan Perdana Menteri Malaysia telah berakhir!
R - Tunku Abdul Rahman
A - Tun Abdul Razak
H - Tun Hussein Onn
M - Tun Dr. Mahathir Mohamad.. (Musa Hitam bertanding tapi kalah kepada Dr.M M)
A - Abdullah badawi (Anwar Ibrahim dipenjarakan atas tuduhan liwat/sodomi)
N - Najib Tun Razak (seperti menang tanpa bertanding kerana tiada lagi orang 
ada nama N)

12) "Kerajaan telah memilih Perang Besar" (sekarang namanya PUTRAJAYA).. sumber 
rasmi petikan ucapan ini : http://www.pmo.gov.my/ucapan/?m=p&p=mahathir&id=1692

mengikut perancangan ILLUMINATI.. di mana FREEMASON telah bergabung dengannya.. 
Perang Dunia Ketiga mesti dijalankan disebelah Timur Dunia untuk membentuk New 
World Order : 1World Government, perhatikan huruf G dalam logo FREEMASON, ia 
merujuk kepada Government!

"...sent them away from his son Isaac to the land of the east."
(Genesis 25:6 New International Version)

14) mengikut ramalan orang Yahudi berfahaman zionis yang sekarang sedang 
menguasai negara Israel serta parlimen USA (ditubuhkan oleh salah satu sayap 
gerakan mereka iaitu FREEMASON yang selepas itu sudah bergabung dengan gerakan 
Yahudi satu lagi dinamakan ILLUMINATI).. Keturunan dari Keturah/Quntura/Ketura 
iaitu isteri ketiga nabi Ibrahim selepas Hajar dan Sarah, akan mencabar 
kekuasaan mereka pada ketika dunia hampir kiamat dan Imam Mahdi atau nama 
lainnya Messiah akan lahir di Timur Dunia, sebelumnya Allah menurunkan Nabi Isa 
atau nama lainnya Jesus kembali ke bumi untuk membanteras Dajjal yang akan 
mengaku dia adalah tuhan sebenar, padahal dia menipu (aku pernah baca bahawa 
dia adalah Samiri pada zaman Nabi Musa atau nama lain Moses yang Allah 
panjangkan umurnya hingga ke hari kiamat, setelah dia mengintai Nabi Musa yang 
dipanggil menghadap Allah, dia mengumpul bekas laluan malaikat jibril atau nama 
lain Gabriel, lalu dia mencipta "tuhan" berbentuk LEMBU yang diperbuat dari 
emas yang dikumpul dari seluruh kaum Yahudi dan selepas dia mentaburkan 
sisa-sisa tapak malaikat Jibril itu, tiba2 boleh bergerak dengan cergas untuk 
beberapa saat dan dia menyesatkan kesemua kaum Yahudi dengan mengatakan LEMBU 
EMAS, "lembu suci", "holy cow" itu adalah tuhan... cerita ini ada dalam 
Al-Quran dalam surah Al-Baqarah, dan ajaran Samiri ini kemungkinan besar dia 
adalah Dajjal dan masih menjadi kepercayaan kuat pengikut agama Hindu yang 
tamadun besar mereka bermula di Sungai Indus di India)

15) dengan kepercayaan kuat Yahudi ini yang percaya bahawa suatu bangsa 
keturunan dari isteri ketiga Kunturah /Quntura/Ketura ini akan mencabar dan 
mengalahkan mereka, kebanyakan negara kuasa Timur cuba dilemahkan dan 
dipecahkan manakala kuasa barat cuba dikuatkan.. dunia Melayu dipecahkan kepada 
paling kurang enam negera - Malaysia, Indonesia, Filipina, Singapura, Brunei 
dan Timor Timur.. dunia Cina dipecahkan kepada China, Taiwan, Macao, Hong 
Kong.. dunia Korea dipecahkan kepada Korea Utara dan Korea Selatan.. cubaan 
menguasai Vietnam.. serta dibom teruk negara Jepun dan dibina pangkalan tentera 
termaju USA di Jepun, Filipina pelbagai lagi negara di seluruh dunia ini serta 
serta diberi bantuan ketenteraan melampau kepada Singapura (perhatikan 
sistemnya hampir sama dengan Israel semasa Israel menang peperangan 6 hari 
dalam hari dengan negara2 Arab) serta dihantar Jeneral Israel mereka mencatur 
strategi ketenteraan Singapura.. Lee Kuan Yew namakan mereka sebagai The 
Mexican.. serta dibinanya fahaman politik2 didunia ini seperti komunis dan 
sossialis moden yang pengasasnya sama iaitu Karl Marx yang berbangsa Yahudi, 
serta mahu seluruh dunia mengamalkan demokrasi yang juga sistem asasnya adalah 
rekaan Yahudi juga, juga dilagakan USA dan RUSSIA yang terletak disebelah timur 
dunia.. dan diciptanya GOOGLE dan FACEBOOK yang pengasasnya juga adalah Yahudi 
serta dibelinya YOUTUBE dan juga dikuasai kebanyakan media-media utama dunia, 
diasaskan juga HOLLYWOOD serta diasaskan kebanyakan syarikat2 studio perfileman 
di USA untuk pengaruhi seluruh dunia yang dinamakan GLOBALIZATION.

16) antara perkara yang amat menghairankan juga macam mana Anwar Ibrahim boleh 
menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dengan amat cepat serta boleh pula 
dia rancang strategi Foundation For Future (sebuah pertubuhan yang sengaja 
direka oleh USA dan Yahudi untuk merancang politik di Asia) dan berkwan amat 
rapat dengan Paul Wolfowitz (perancang utama peperangan di Iraq dan 
Afghanistan).. manakala Najib seperti mengungkapkan misi utama ILLUMINATI atau 
FREEMASON ini 1World Government : New World Order.. serta pilihanraya Malaysia 
dulu semasa era pemerintahan Abdullah Badawi diadakan bertarikh "13" (suatu 
nombor keramat bagi pengikut FREEMASON dan ILLUMINATI).. dan apakah pentingnya 
nombor "7" dalam FREEMASON? bubuh batu asas FREEMASON di Pulu Pinang pada tahun 
1927, perancangan dan kritikan penubuhan negara Malaysia pada tahun 1937 dan 
pengingsyhtiharan "kemerdekaan" negara Malaysia pada tahun 1957..








LUCIFER show 1World Government sign.. 








17) fahaman FREEMASON, ILLUMINATI, ZIONIS ISRAEL..
They (no matter what race) who sold their soul to the ‘MASTER‘ to do all the 
above will be given the power:

a. to induce spiritual blindness

b. to convince

c. to convert

d. to corrupt

........
politik dunia ini semuanya seperti sudah dirancang semuanya oleh FREEMASON dan 
bangsa YAHUDI.. di facebook tulis "what are you thinking" dan google sebenarnya 
ada satu pangkalan data khas serta graf dan macam2 lagi untuk mengetahui 
mengetahui apa sebenarnya manusia suka cari di internet... semuanya terletak di 
tangan anda untuk memikirkan semua ini..samada semua ini kebetulan atau di 
sengajakan atau...?


Terima kasih

Kaizer
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

-----Original Message-----
From: Ekhwan Jani <ekh...@putraventure.com>
Sender: SahabatInteraktif@yahoogroups.com
Date: Fri, 27 Aug 2010 07:47:06 
To: SIM<SahabatInteraktif@yahoogroups.com>
Reply-To: SahabatInteraktif@yahoogroups.com
Subject: [sim] DIPERLUKAN : Manufacturer Sunflower Oil

Salam semua

Saya ingin mencari manufacturer Sunflower Oil di Malaysia utk buyer saya di 
Europe.

Ada rakan2 yg boleh recommend manufacturer atausyarikat yg terlibat dgn bidang 
ini?

Jika ada sila PM saya

Terima kasih

Ekhwan

> 

Kirim email ke