Re: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Matus UHLAR - fantomas
On 19.04.17 13:57, Torge Riedel wrote: I worked around the "OOM" problem by ordering 1 GB more RAM at my provider and - thanks to VM world - the RAM was increased to 2 GB on the fly. After that I was able to start clamd. Output of "top -p " is: Tasks: 1 total, 0 running, 1 sleeping, 0

Re: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Torge Riedel
I worked around the "OOM" problem by ordering 1 GB more RAM at my provider and - thanks to VM world - the RAM was increased to 2 GB on the fly. After that I was able to start clamd. Output of "top -p " is: Tasks: 1 total, 0 running, 1 sleeping, 0 stopped, 0 zombie Cpu(s): 0.0%us,

Re: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Torge Riedel
Ok, enabled debug. Find attached the output of service clamav-daemon start > /tmp/clamd_start.log 2>&1 at the end it says: LibClamAV debug: main.msb loaded LibClamAV debug: Ignoring signature Win.Trojan.AT-8 LibClamAV debug: Ignoring signature Win.Trojan.Agent-653 LibClamAV debug: Ignoring

Re: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Steve Basford
On Wed, April 19, 2017 10:13 am, Torge Riedel wrote: > Well, was not enabled. After setting > > > LogSyslog true Might be worth turning on debug temporarily... clamd.conf and freshclam.conf # Enable debug messages in libclamav. # Default: no -- Cheers, Steve Twitter: @sanesecurity

Re: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Torge Riedel
iedel Sent: Wednesday, April 19, 2017 4:42 AM To: clamav-users@lists.clamav.net Subject: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message Hi, I'm using clamav on my server (Ubuntu 12.04 LTS) for long time without any problem. Now I get messages from amavis that

Re: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Dino Edwards
Anything in syslog? -Original Message- From: clamav-users [mailto:clamav-users-boun...@lists.clamav.net] On Behalf Of Torge Riedel Sent: Wednesday, April 19, 2017 4:42 AM To: clamav-users@lists.clamav.net Subject: [clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error

[clamav-users] Need help: clamd stops after starting without any error message

2017-04-19 Thread Torge Riedel
Hi, I'm using clamav on my server (Ubuntu 12.04 LTS) for long time without any problem. Now I get messages from amavis that it cannot connect to socket /var/run/clamav/clamd.ctl The file exists and the file clamd.pid exists too, but there is no running process with this PID. If I execute