Re: [FDOM] dfu-error -71

2008-10-03 Thread Nicola Mfb
2008/10/2 Nicola Mfb [EMAIL PROTECTED]

 2008/9/27 rhn [EMAIL PROTECTED]

 Hi
 I've just tried to flash my freerunner with the newest FDOM and ran into a
 problem with dfu-util.
 Long story short, here's the console output:


 I'm having this problem just now with qtopia, the first time i tried as
 normal user i got error 71, the second i tried as root and i got error 84
 !?!?


I tried just now, with a laptop, now the error is -110!
What should i do?

Nicola
___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: [FDOM] dfu-error -71

2008-10-03 Thread Nicola Mfb
2008/10/4 Nicola Mfb [EMAIL PROTECTED]

 2008/10/2 Nicola Mfb [EMAIL PROTECTED]

 2008/9/27 rhn [EMAIL PROTECTED]

 Hi
 I've just tried to flash my freerunner with the newest FDOM and ran into
 a problem with dfu-util.
 Long story short, here's the console output:


 I'm having this problem just now with qtopia, the first time i tried as
 normal user i got error 71, the second i tried as root and i got error 84
 !?!?


 I tried just now, with a laptop, now the error is -110!
 What should i do?


It's late  :) i forgot -a :)
i was able to flash...

 Nicola
___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: [FDOM] dfu-error -71

2008-10-02 Thread Nicola Mfb
2008/9/27 rhn [EMAIL PROTECTED]

 Hi
 I've just tried to flash my freerunner with the newest FDOM and ran into a
 problem with dfu-util.
 Long story short, here's the console output:


I'm having this problem just now with qtopia, the first time i tried as
normal user i got error 71, the second i tried as root and i got error 84
!?!?

  Nicola
___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: [FDOM] dfu-error -71

2008-09-27 Thread Boris Wong
I have had bad experience with the dfu_util before. It appeared almost
the same as your problem. It would download part way and show up as an
error.

I originally had a USB extension cable to the back of my computer. Bad
idea. I ended up using the (fairly short) cable that came out of the box
and it worked perfectly. My connections are sometimes loose though.
Maybe this will help.

-Boris


On Sat, 2008-09-27 at 13:42 +0200, rhn wrote:
 Hi
 I've just tried to flash my freerunner with the newest FDOM and ran into a 
 problem with dfu-util.
 Long story short, here's the console output:
 
 
 [EMAIL PROTECTED] files]# ./dfu-util -a rootfs -R -D 
 Fat_and_Dirty_OM.200809_20080927.rootfs.jffs2 
 dfu-util - (C) 2007 by OpenMoko Inc.
 This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY
 
 Opening USB Device 0x:0x...
 Claiming USB DFU Runtime Interface...
 Determining device status: state = appIDLE, status = 0
 Device really in Runtime Mode, send DFU detach request...
 Resetting USB...
 Opening USB Device...
 Found Runtime: [0x1d50:0x5119] devnum=13, cfg=0, intf=0, alt=6, name=rootfs
 Claiming USB DFU Interface...
 Setting Alternate Setting ...
 Determining device status: state = dfuIDLE, status = 0
 dfuIDLE, continuing
 Transfer Size = 0x1000
 bytes_per_hash=2589982
 Starting download: [###dfu_download error -71
 Error during download
 
 
 The device used to flash without errors and I can't find any explanation to 
 this error code.
 The file's checksum is correct and it breaks always at the same place.
 
 I hope the FDOM team will be able to do something about it because I can't 
 wait to try it out :)
 
 ___
 Openmoko community mailing list
 community@lists.openmoko.org
 http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community