Re: Problems booting

2008-08-26 Thread arne anka
 opkg updates the userland binaries and kernel modules, I'd say the most  
 likely
 reason you're having problems is due to not updating your kernel.

opkg updates the kernel as well.
the next time you do opkg upgrade, check
a) the list of packages -- when kernel module packages are mentioned  
there's also a kernel package
b) have a look at the opkg output -- there will be a section showing  
progress while writing the kernel (or flashing if you prefer)

___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: Problems booting

2008-08-26 Thread Gunnar Aastrand Grimnes
Thanks everyone for you advice - I flashed the kernel, rootfs and
boot-loader yesterday and it booted on the first try after that. Then I
got lost in trying to make 2008.08 connect to my wifi and didn't try
again, but I'll investigate more this evening and report back!

- Gunnar

arne anka wrote:
 opkg updates the userland binaries and kernel modules, I'd say the most  
 likely
 reason you're having problems is due to not updating your kernel.
 
 opkg updates the kernel as well.
 the next time you do opkg upgrade, check
 a) the list of packages -- when kernel module packages are mentioned  
 there's also a kernel package
 b) have a look at the opkg output -- there will be a section showing  
 progress while writing the kernel (or flashing if you prefer)
 
 ___
 Openmoko community mailing list
 community@lists.openmoko.org
 http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


-- 
Gunnar Aastrand Grimnes
gunnar.grimnes [AT] dfki.de

DFKI GmbH
Knowledge Management
Trippstadter Strasse 122
D-67663 Kaiserslautern
Germany

Office: +49 631 205 75-117
Mobile: +49 177 277 4397



___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: Problems booting

2008-08-25 Thread Yorick Moko
On Mon, Aug 25, 2008 at 9:48 PM, Gunnar AAstrand Grimnes
[EMAIL PROTECTED] wrote:
 After several weeks of waiting I've finally got my OpenMoko - it came
 with 2007.02 which I've opkg update'd.

 However, now it seems to have some trouble booting :(

 Most times I turn on it will simply freeze on the first flash-screen,
 booting into the nand or nord menus works, but they will both freeze
 after Starting kernel...
 removing power-supply+battery to turn off and trying again will usually
 make it boot after about 5 attempts.

 This happens regardless of the battery level.

 I've had a cursory glance over the mailinglist archives and of course
 googled, but not found anything. Is this a known problem? Or do I have
 some weird hardware error?


 Cheers!,

 - Gunnar



 --
 Gunnar Aastrand Grimnes
 gunnar.grimnes [AT] dfki.de

 DFKI GmbH
 Knowledge Management
 Trippstadter Strasse 122
 D-67663 Kaiserslautern
 Germany

 Office: +49 631 205 75-117
 Mobile: +49 177 277 4397




 ___
 Openmoko community mailing list
 community@lists.openmoko.org
 http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Have you tried reflashing the device? Since it's new you won't lose
any precious info. Reflash u-boot, kernel and rootfs. You can find a
good guide on the wiki:
http://wiki.openmoko.org/wiki/Flashing_the_Neo_FreeRunner

___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: Problems booting

2008-08-25 Thread Dale Schumacher
On Mon, Aug 25, 2008 at 2:48 PM, Gunnar AAstrand Grimnes
[EMAIL PROTECTED] wrote:
 After several weeks of waiting I've finally got my OpenMoko - it came
 with 2007.02 which I've opkg update'd.

The fastest, and most important, update is to flash a new u-boot.  I
would try that by itself to see if it resolve your troubles.  This
can't be done with opkg.  Just make sure to boot from NOR, rather than
the default NAND, since it's NAND you will be overwriting with
dfu-util.

___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community


Re: Problems booting

2008-08-25 Thread Sarton O'Brien
On Tuesday 26 August 2008 05:48:59 Gunnar AAstrand Grimnes wrote:
 After several weeks of waiting I've finally got my OpenMoko - it came
 with 2007.02 which I've opkg update'd.

 However, now it seems to have some trouble booting :(

 Most times I turn on it will simply freeze on the first flash-screen,
 booting into the nand or nord menus works, but they will both freeze
 after Starting kernel...
 removing power-supply+battery to turn off and trying again will usually
 make it boot after about 5 attempts.

 This happens regardless of the battery level.

 I've had a cursory glance over the mailinglist archives and of course
 googled, but not found anything. Is this a known problem? Or do I have
 some weird hardware error?

I second what the others have said but to address your actual problem ... opkg 
updates the userland binaries and kernel modules, I'd say the most likely 
reason you're having problems is due to not updating your kernel.

An updated uboot is still worthwhile however and _may_ also be part of the 
problem.

Sarton

___
Openmoko community mailing list
community@lists.openmoko.org
http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community