(setq org-hide-emphasis-markers t) + markup + lists + Visible only = blank list items

2020-01-10 Thread Michael Dixon
I’m running Org 9.3.1 and Emacs 27.0.60, which I compile myself.

I discovered that if I have (setq org-hide-emphasis-markers t) in my config, 
and I create an ordered or unordered list where there are list items only 
containing marked up text, and then I export Visible only (C-v), those list 
items export as blank lines (other than the bullet or number).

For example, if I have an org file with the following:

* Heading
This is some text. And following is a list.
  1. ~with code~
  2. some text ~with code~
  3. some text

And back to a new paragraph

It will export to LaTeX/PDF as:
Heading
This is some text. And following is a list.

some text with code
some text
And back to a new paragraph
If I look at the LaTeX source that was exported for the list, this is what it 
looks like:
\begin{enumerate}
\item 
\item some text \texttt{with code}
\item some text
\end{enumerate}
I can reproduce this with an init.el file containing only these 2 lines:
(require 'org)
(setq org-hide-emphasis-markers t)
If I comment out the second line, the list exports correctly.

Error running timer ‘org-alert-check’: (args-out-of-range "" 0)

2020-01-10 Thread Roland Everaert
Hello,

First, best wishes.

Currently emacs is hanging during startup.

In a terminal, running the following command unblock the init phase and
emacs finish loading up properly.

kill -USR2 

In the *Messages* buffer, I see the message shown in the subject line of this
mail. Removing my org-alert configuration avoid emacs from hanging, but
I have this activated since a year or two and it is the first time I
encounter the problem.

Emacs version: GNU Emacs 26.3 (build 1, x86_64-redhat-linux-gnu, GTK+ Version 
3.24.13) of 2019-12-10
Org-Mode version: Org mode version 9.3.1 (9.3.1-elpaplus 
@/home/roland/.emacs.d/elpa/org-plus-contrib-20191230/)
Configuration repository: https://github.com/montaropdf/reve-emacs-config

Any Idea wht could lead to that problem or how to go further in my 
investigation?


Regards,

Roland.
-- 
Luke, use the FOSS

Sent from Emacs



ol-notmuch.el first line, incorrect filename: org-notmuch.el

2020-01-10 Thread Duianto -
Problem:
The first line of `ol-notmuch.el` shows the filename as: `org-notmuch.el`
https://code.orgmode.org/bzg/org-mode/src/3a6061e787efc9793ce1b7445a1f2502f679b40e/contrib/lisp/ol-notmuch.el#L1

Cause:
It was overlooked when the other instances in the same file, were
renamed in this commit:
https://code.orgmode.org/bzg/org-mode/commit/499c0a50cc4b11e37b91374af23cb27ab8fc20d2#diff-6c345091b7fe5d259065a88d401cb738915e6f4R1

Solution:
Before:
;;; org-notmuch.el --- Links to notmuch messages

After:
;;; ol-notmuch.el --- Links to notmuch messages



Re: Accessing properties in code blocks

2020-01-10 Thread sergio ruiz
Ah. I am running the org-mode that came with my emacs. I tried updating it, but 
ran into version problems. I will see if there is another emacs-lisp way to get 
that info.

Thanks!


> On Jan 9, 2020, at 6:26 PM, Mike Gauland  wrote:
> 
> Looking at git, it seems that was introduced in 9.2.


peace,
sergio
photographer, journalist, visionary

Public Key: 
https://pgp.key-server.io/pks/lookup?op=get=0x69B08F58923AB3A2
#BitMessage BM-NBaswViL21xqgg9STRJjaJaUoyiNe2dV
@sergio_101@mastodon.social
https://sergio101.com
http://www.codeandmusic.com
http://www.twitter.com/sergio_101
http://www.facebook.com/sergio101



signature.asc
Description: Message signed with OpenPGP


Re: [O] Orgmode Latex Export with Babel/LilyPond

2020-01-10 Thread adam
On Sat, 2019-04-20 at 14:04 +0200, Jakob Schöttl wrote:
> Hi,
> 
> I'm trying (second attempt), to setup orgmode to export PDFs with images 
> generated by Babel/LilyPond.
> 
> I followed the setup instructions here:
> 
> https://orgmode.org/worg/org-contrib/babel/languages/ob-doc-lilypond.html
> 
> I have
> 
> a recent emacs (Arch Linux),
> 
> ~/.emacs file with
> 
> (org-babel-do-load-languages
>    'org-babel-load-languages
>    '((lilypond t)))
> 
> (although I saw many other snippets where there is a "." between the 
> (lilypond t)). I tried both variants.
> 
> I tried also tried (require 'lilypond) instead 
> org-babel-do-load-languages which caused an error.
> 
> I pressed C-c C-e l p -> "PDF file produced."
> 
> But no images are generated and no images appear in the PDF. Only plain 
> source code.
> 
> Any ideas?
> Thank you!
> 
> - Jakob
> 
> 

I too, find the Setup instructions at 
https://orgmode.org/worg/org-contrib/babel/languages/ob-doc-lilypond.html 
difficult to interpret. 

This page says under Setup; 
- must be on a very recent version of org-mode 
- ob-lilypond is also included in the latest Org-mode by default (it seems its 
not)
- add lilypond to your list of babel languages 


My Org-mode version 9.1.9  Emacs version 26.3 

lilypond has been added to my list of babel languages 

I found lilypond-mode.el  and syntax is colored, that seems to work 

I have grabbed recent  ob-babel-lilypond.el  from github, and put 
that into /usr/share/emacs/site-lisp/  


How or where do I load  ob-babel-lilypond.el   ? 

Presently, I cannot tangle the org lilypond examples, and have no M-x ly-*  
commands. 

Raw text Lilypond will compile and output OK. And org LaTeX export is working.