Re: [O] Bug: Clock times not summed correctly between years [9.0.9 (9.0.9-82-gb862c2-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)]

2018-01-07 Thread Paul Stansell
I see that the exact same "bug" was reported at the start of 2016 by David Bremner. Personally, I feel that fewer people would be confused by this if the default value was set to "untilnow". I also realised that the full list of values that I can use for org-clock-display-default-range is

Re: [O] Bug: Clock times not summed correctly between years [9.0.9 (9.0.9-82-gb862c2-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)]

2018-01-06 Thread Paul Stansell
over the full range of clocked times in a heading. Kind regards, Paul On 7 January 2018 at 00:32, Nicolas Goaziou <m...@nicolasgoaziou.fr> wrote: > Hello, > > Paul Stansell <paulstans...@gmail.com> writes: > > > The sum of the clock time seems to be summing just

[O] Bug: Clock times not summed correctly between years [9.0.9 (9.0.9-82-gb862c2-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)]

2018-01-06 Thread Paul Stansell
Hello, The sum of the clock time seems to be summing just times in the current year. In the example below typing C-c C-x C-d in the "Example" section displays "1:00" instead of "2:00" on the heading line. The clocktable computes the sum correctly as "2:00". Thanks # Start Example

[O] Bug: python code block single import line [9.0.9 (release_9.0.9-754-g940c90)]

2017-08-13 Thread Paul Stansell
Hello, When executing the python code block #+begin_src python :session python1 import numpy as np #+end_src I get this error in my python buffer Python 3.5.1 |Anaconda 2.5.0 (64-bit)| (default, Dec 7 2015, 11:16:01) [GCC 4.4.7 20120313 (Red Hat 4.4.7-1)] on linux Type "help",

[O] Bug: Explicit <6> table column width [9.0.9 (release_9.0.9-754-g940c90)]

2017-08-13 Thread Paul Stansell
Hello, I think there might be a something wrong when explicitly setting a width of a table column. For example, for this table |---+--| | | <6> | | 1 | one | | 2 | This is a long chunk of text | | 3 |

[O] Bug: Latex math mode not set in footnotes [9.0.9 (9.0.9-68-g492420-elpa @ /Home/ps/.emacs.d/elpa/org/)]

2017-08-12 Thread Paul Stansell
Hello, Latex math mode is not set in a footnote when exporting an org file to tex or pdf. Below and attached is a simple example. Thanks ---cut here-- * Example When exporting to pdf math $\hat{x}$ is okay in the main text but not in this

[O] Bug: org-id-link-to-org-use-id causes double tangle output [8.2.10 (8.2.10-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)]

2014-11-05 Thread Paul Stansell
With the following org file: * Section #+begin_src R :tangle file.R x - 1 #+end_src and (setq org-id-link-to-org-use-id t) the first time tangling is done with C-c C-v t the ID property is added automatically and twice the expected output is written to file.R, that is, x - 1 x - 1

Re: [O] Bug: org-catch-invisible-edits [8.2.5h (8.2.5h-30-gdd810b-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)]

2014-03-13 Thread Paul Stansell
On 13 March 2014 14:24, Bastien b...@gnu.org wrote: Hi Paul, Paul Stansell paulstans...@gmail.com writes: Today I came across org-catch-invisible-edits, but I'm struggling to get it to work. Since I've never had it working it's possible that I'm misunderstanding it or doing something wrong

Re: [O] Bug:

2014-03-06 Thread Paul Stansell
Yes, it's fixed now, thanks.

[O] Bug: org-catch-invisible-edits [8.2.5h (8.2.5h-30-gdd810b-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)]

2014-03-06 Thread Paul Stansell
Hi, Today I came across org-catch-invisible-edits, but I'm struggling to get it to work. Since I've never had it working it's possible that I'm misunderstanding it or doing something wrong, or maybe it's broken. In my .emacs file I put (setq org-catch-invisible-edits 'show) but both 'M-x

[O] Bug: #+STARTUP: content shows text as well as headlines [8.2.5h (8.2.5h-elpa @ ~/.emacs.d/elpa/org/)

2014-02-06 Thread Paul Stansell
Hi, Opening an org file containing the line #+STARTUP: content shows the text and headlines. This STARTUP line used to cause an org file to open showing just the section headlines (like a contents page). According to the documentation at http://orgmode.org/manual/In_002dbuffer-settings.html,

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-09-25 Thread Paul Stansell
I agree that it is easier and more clear to include set datafile missing... in the body of a gnuplot code block. I *do* think that the :missing header argument has value specifically as a way to replace missing values in the original table data. I've changed the behavior of the :missing

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-09-24 Thread Paul Stansell
Hi Eric, Currently the :missing header argument for gnuplot code blocks does two things. It adds the set datafile missing... line to the code block body *and* it binds `*org-babel-gnuplot-missing*' to the value of the :missing header argument when the datafile is written, so empty table

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-09-23 Thread Paul Stansell
Hi Eric, There appears to be a slight bug in the way gnuplot handles blocked data with missing entries. An example is provided in the org script at then end of this note. In the code block gnuplot_1 the use of ':missing ?' seems to cause the exported data file to lack the blanks lines that are

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-08-30 Thread Paul Stansell
2013 22:33, Paul Stansell paulstans...@gmail.com wrote: Hi Eric, That's seems perfect now; I can't see any other issues. Thanks! Kind regards, Paul

Re: [O] elpa's copy of org-version.el

2013-07-20 Thread Paul Stansell
Pierre T├ęchoueyres pierre.techoueyres at free.fr writes: Ok I've found *my* mistake : Melpa provides an org-mode from GIT too. Look like this version is buggy. Thanks for your help with this, but I'm still not entirely sure what I should do. Are you saying that when I install org via

Re: [O] elpa's copy of org-version.el

2013-07-20 Thread Paul Stansell
Yes, that is helpful. Thanks very much!

[O] elpa's copy of org-version.el

2013-07-18 Thread Paul Stansell
Hello, If I install org from elpa the file org-version.el is missing and I get the following: M-x org-version Org-mode version N/A (N/A !!check installation!! @ /Home/ps/.emacs.d/elpa/org-20130715.1743/) and M-x locate-library org-version No library org-version in search path

[O] Help with babel and gnuplot

2013-07-12 Thread Paul Stansell
Hello, I hesitate to ask this question as I feel I should be able to work it out myself, but I don't seem to be able to. I'm trying to get gnuplot working via babel. I'm using Emacs 24.2.1 and I have Org-mode release_8.0.6-329-g0c233a installed in ~/org-mode. I'm running /usr/bin/emacs -Q -l

Re: [O] Help with babel and gnuplot

2013-07-12 Thread Paul Stansell
Hi Eric, Thanks for your quick reply and helpful pointer! I got it to work. Paul On 12 July 2013 20:05, Eric Schulte schulte.e...@gmail.com wrote: You need to install gnuplot.el, which looks like it can be installed with ELPA. Cheers, Paul Stansell paulstans...@gmail.com writes: Hello

Re: [O] fill paragraph: math and latex environments

2013-07-03 Thread Paul Stansell
Nicolas, Thanks for your reply. If we allow \[...\] constructs to be an element, they cannot be recognized as such within paragraphs. So Some text \[1+1\] and some other text will not be recognized anymore, even though any latex editing mode supports it. Again, I think it's not worth

[O] Very minor bug in undo applied to org table

2013-07-01 Thread Paul Stansell
Hello, This seems like a very minor bug, but I thought I'd report it anyway in case it has wider ramifications that I'm unaware of. Create an org file with the following lines: | 1 | #+TBLFM: $1=2 Open it and type C-c C-c on the TBLFM line. This replaces the '1' in the table with a '2'. Now

[O] Incorrect sum of times in table

2013-07-01 Thread Paul Stansell
Hello, I noticed a case where the sum of two times in a table does not give the correct answer. To see this, create an org file with the following lines: | 0:00:31 | | 0:00:30 | |-| | | Open it and type C-+ C-y in the empty cell of the table. The answer inserted is 0:01:00

[O] Help with babel and gnuplot

2013-07-01 Thread Paul Stansell
Hello, I hesitate to ask this question as I feel I should be able to work it out myself, but I don't seem to be able to. I'm trying to get gnuplot working through babel. I'm using Emacs 24.2.1 and I have Org-mode release_8.0.3-331-gf7e6f1 installed in ~/org-mode. I'm running /usr/bin/emacs

Re: [O] fill paragraph: math and latex environments

2013-07-01 Thread Paul Stansell
Nicolas Goaziou n.goaziou at gmail.com writes: Hello, azw at fastmail.fm (Albert Z. Wang) writes: Thanks for the clarification! Is there an easy way to have them be treated as full-fledged environments? I usually prefer to use the above for unnumbered display equations since it

Re: [O] #+ATTR_LaTeX no longer honoured

2013-05-23 Thread Paul Stansell
here's the line you're looking for: #+ATTR_LaTeX: :width 5cm :options angle=90 Thanks very much, that does what I want. Also, regarding the manual being up-to-date or not, I took my instructions from the page at http://orgmode.org/manual/Images-in-LaTeX-export.html which does seem out of

[O] #+ATTR_LaTeX no longer honoured

2013-05-19 Thread Paul Stansell
Hello, I've noticed that #+ATTR_LaTeX seems to be no longer honoured (I'm using release_8.0.3-133-ga5872) This is demonstrated for the attached org file. It's the exact example from http://orgmode.org/manual/Images-in-LaTeX-export.html. I expect the exported latex file (C-c C-e l l) to contain

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-17 Thread Paul Stansell
Hi Eric, Thanks for your work on this. I've tried your latest changes and I think they're a big improvement. I've attached another org-mode file for you to try. It illustrates the use of double blank lines in the first table (called block_data) to inform gnuplot that there're two separate data

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-17 Thread Paul Stansell
Hi Eric, That's seems perfect now; I can't see any other issues. Thanks! Kind regards, Paul

Re: [O] unexpected appearance of x^2 in pdf file

2013-05-12 Thread Paul Stansell
Hi Nicolas, Thanks for fixing that last problem, that's great! I've also come across a couple of other unexpected results exporting other latex equations to pdf. Examples are given in the attached org file. Both are quite trivial with easy work-arounds. In both cases, because the embedded png

Re: [O] unexpected appearance of x^2 in pdf file

2013-05-12 Thread Paul Stansell
Nicolas, \[ x = y +1 \] \[ x = y + 1 \] This is to be expected. In the second case, the second line defines a list item, which has precedence over any LaTeX snippet. Okay, I realised it was switching to the itemise environment, but I didn't know it took precedence over

[O] unexpected appearance of x^2 in pdf file

2013-05-10 Thread Paul Stansell
Dear list, I may be under a misapprehension, but I expected the pdf output (created by C-c C-e l p) from the attached org file to show similar results for both lines. Instead, however, the simple x^2 outside of the verbatim environment puts the caret above the 2 even though I have set

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-08 Thread Paul Stansell
Hi Eric, It seems to be the first hline that causes the problem. For example, if the table data in splot.org is replaced by #+name: data || x | |+---| | r1 | 1 | it gets exported correctly as x r1 1 by both the shell and gnuplot commands. However, if the data is

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-08 Thread Paul Stansell
Hi Eric, In your last example are you illustrating the case of a data file with missing data? Replacing s with blank space in your example doesn't really break the plot, it's just that gnuplot interprets the first column of data as 1 2 3 16 6 7 4 9 and the second as 2 4 8 16 8 4 2 Gnuplot

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-07 Thread Paul Stansell
Eric, What you suggest is indeed a good solution, so thank you very much for that! I think it would still be nice, however, if someday the blank lines in the org table would be exported as blank lines in the temporary text file instead of as (which seems to be the root of the problem). Kind

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-07 Thread Paul Stansell
Hi Eric, If I change your example org file a little by adding row and column names to the table as in the attached file I get the following behaviour that I don't understand: if I execute C-c on the shell function the file /tmp/data.gnuplot has the format that gnuplot can plot; however, if I

Re: [O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-07 Thread Paul Stansell
Hi Eric, My view is that the removal of ''s will always be preferable for gnuplot as it uses what it calls datablocks which are delimited by blank lines (see, for example, http://gnuplot.sourceforge.net/docs_4.2/node121.html and http://gnuplot.sourceforge.net/docs_4.2/node61.html). Paul

[O] using gnuplot's splot and every commands on org-mode table data

2013-05-01 Thread Paul Stansell
Hello everyone, I'd be grateful if someone would offer me advice on using gnuplot's splot and every commands when plotting data from a table within org-mode. As far as I can tell, these gnuplot commands do not work properly because org-mode exports empty fields in tables as and gnuplot's every

[O] Bug: Scheduled item appears in diary [7.8.03]

2012-01-31 Thread Paul Stansell
the documentation, item 1b should not appear in the diary part of the agenda. All other items seem to be behaving correctly. Kind regards, Paul Stansell Output from M-x emacs-version RET

[O] Bug: spreadsheet [7.7]

2011-10-02 Thread Paul Stansell
Hello, I think I have found a bug in the spreadsheet of orgmode. To reproduce the bug do the following: Edit this file with emacs orgmode. Place the cursor in the small table below and type C-c } to toggle on the display a labelled grid giving the cell references. Change the c=1 in the

[O] Bug: incorrect indentation of DEADLINE [7.7]

2011-10-02 Thread Paul Stansell
Hello, I think I have found a very minor bug in the current org mode. The is a bug present when using: Org-mode version 7.7 with GNU Emacs 23.1.1 (i386-redhat-linux-gnu, GTK+ Version 2.18.9) of 2010-06-03 on xb-01.phx2.fedoraproject.org To reproduce the bug do: Start emacs on this

[Orgmode] Bug: Schedule in agenda gives wrong overdue days [7.4]

2011-01-07 Thread Paul Stansell
plants at work I expected is for the schedule overdue days to be 11x instead of 4x. I've attached relevant files to reproduce this result with something like emacs --no-init-file --load bug.el bug.org Kind regards, Paul Stansell