Re: [e-users] Wayland problems

2019-01-12 Thread Conrad Knight
On Sat, Jan 12, 2019 at 9:48 AM Carsten Haitzler wrote: it's been working a charm for me for months now... :) little things here and there have been fixed, but it's pretty much good. Ok, got it working :) I now have a build that will run under either Wayland or Xorg, based on which session i

Re: [e-users] Wayland problems

2019-01-11 Thread Conrad Knight
On Fri, Jan 11, 2019 at 3:24 AM Carsten Haitzler wrote: > that's the meson based build - you can just use it as-is and copy & paste... > :) I was under the impression that meson building wasn't quite working yet for efl. I just gave it a go, and it wants a more recent version of meson,

Re: [e-users] Wayland problems

2019-01-10 Thread Conrad Knight
On Thu, Jan 10, 2019 at 1:39 PM Carsten Haitzler wrote: > As usual - wayland stuff is kind of new and experimental so I'd advise using > git master for that. > as for how to compile - look at the aur git pkgs: Ok, i'll give it a shot :) Couple of quick questions: For EFL, are "--enable-egl" and

[e-users] Wayland problems

2019-01-10 Thread Conrad Knight
I've followed the instructions on this page: https://www.enlightenment.org/about-wayland adding the necessary configure options. (Note: --enable-wayland-clients and --enable-wayland-egl for enlightenment's configure are not recognised. I used --enable-wayland instead.) I'm using efl 1.21.1 and

Re: [e-users] enlightenment "freezing" when opening a new window... sometimes

2018-12-25 Thread Conrad Knight
On Mon, Dec 24, 2018 at 4:54 AM Carsten Haitzler wrote: > https://www.enlightenment.org/contrib/enlightenment_debugging > > if you want to attach without there being a crash.. first tell > enlightenment_start to stop monitoring: > > killall -USR1 enlightenment_start Well that was easier than i

Re: [e-users] enlightenment "freezing" when opening a new window... sometimes

2018-12-22 Thread Conrad Knight
On Wed, Dec 19, 2018 at 4:39 AM Carsten Haitzler wrote: > oh - mouse pointer didn't change e.g. when over chrome? (when things froze). > zero changes to pointer? in your previous mail you said the pointer changed > when you clicked ... did it still do this? The cursor remains the default E

Re: [e-users] enlightenment "freezing" when opening a new window... sometimes

2018-12-18 Thread Conrad Knight
On Sun, Dec 16, 2018 at 8:31 AM Carsten Haitzler wrote: > actually you may be surprised that focus may be getting set.. you just don't > SEE the results. if you have something that produces sounds when u type... > e.g. > you have speakers or headphones set up and volume up and maybe a

[e-users] enlightenment "freezing" when opening a new window... sometimes

2018-12-15 Thread Conrad Knight
Hi, I recently upgraded from EFL 1.20.7 to 1.21.1. At the same time i also enabled wayland support, however i'm still running Enlightenment under Xorg. I also ugraded E itself from 0.22.3 to 0.22.4. There were no other changes to my set up. Since this upgrade i've been running into this problem:

Re: [e-users] multiple terminology windows

2018-04-01 Thread Conrad Knight
On Sat, Mar 31, 2018 at 10:48 PM, Carsten Haitzler wrote: > 1. you enabled "only launch single instance" under settings->desktop > environments in enlightenment Ugh, that was it! All fixed now. No idea how it got set, i hate that behaviour in other desktop/window

Re: [e-users] multiple terminology windows

2018-03-31 Thread Conrad Knight
On Wed, Mar 28, 2018 at 1:02 AM, Carsten Haitzler <ras...@rasterman.com> wrote: > On Tue, 27 Mar 2018 22:49:15 -0400 Conrad Knight <iestynap...@gmail.com> said: >> Ok, rebooted. Now the desktop file is being read as usual on every >> login. But even with the -s

Re: [e-users] multiple terminology windows

2018-03-27 Thread Conrad Knight
On Mon, Mar 26, 2018 at 10:52 PM, Carsten Haitzler wrote: > it should be. though it may have found another one somewhere more preferable > first? I did find one other, very old one, oddly called "terminology:terminology.desktop". But i deleted that before logging out and

Re: [e-users] multiple terminology windows

2018-03-26 Thread Conrad Knight
> -s should bypass this and force a new process. it sees multiple > instances one process has become broken somehow. disabling that should > get you back to normal. Hmm, using "terminology" or "terminology -s" from the command line both start a new process. But then again, starting it from the

[e-users] multiple terminology windows

2018-03-25 Thread Conrad Knight
Hi, I've been having this issue for a while now. If i attempt to run terminology from Enlightenment's applications menu, it does not open a new terminal. Instead it will simply put the focus on an existing terminology window. If i happen to attempt to open a new terminology window on another

[e-users] Odd desktop gadget behaviour

2017-12-22 Thread Conrad Knight
I've been struggling with this for a while, and really can't figure out the problem. On my desktop, i have a few gadgets added through E's menu (Settings > Gadgets). I've added the clock and the systray, and resized / positioned them to my liking. They're near the top right of the screen, but

[e-users] cfg files

2017-11-18 Thread Conrad Knight
Hi, How do i read/edit E's *.cfg files? Or even just find out what settings are stored in each one? My settings seem to have gotten messed up over time (perhaps due to numerous upgrades?). An easy solution i've used before is just the config directory and start all over with a blank slate.

[e-users] EFL build problem

2017-11-01 Thread Conrad Knight
I'm running into a problem while trying to build efl-1.20.5. I'm working with a system that pretty much had no header files, or anything needed for the compile to work. Many repeated runs of the "configure" script gradually helped me find the ones needed. Until it came the "make" step. Apparently

Re: [e-users] GLX Pixmap problem (SOLVED)

2016-07-08 Thread Conrad Knight
On Mon, Jun 13, 2016 at 3:21 AM, Carsten Haitzler <ras...@rasterman.com> wrote: > On Sat, 14 May 2016 22:39:28 -0400 Conrad Knight <iestynap...@gmail.com> said: > >> I seem to have run into a conflict with efl, enlightenment, and nvidia >> GLX libraries, and i'm n

[e-users] GLX Pixmap problem

2016-05-14 Thread Conrad Knight
I seem to have run into a conflict with efl, enlightenment, and nvidia GLX libraries, and i'm not sure where the problem lies. While running E-0.20.6, or E-0.21-beta, any windows opened have completely black contents. The window decorations are fine, and E's menus, etc. appear normally. But if i

Re: [e-users] Weird problem on waking after suspend

2016-05-05 Thread Conrad Knight
On Wed, May 4, 2016 at 8:18 PM, Carsten Haitzler wrote: > never seen that. sounds like randr has reconfigured the screen to 10x10 or > whatever. e does have logs. look for RRR: in stdout/err logs from e. I didn't think of those... I ran E in a bare-bones X session and

[e-users] Weird problem on waking after suspend

2016-05-04 Thread Conrad Knight
Just ran into a problem i've never seen before... E0.21-b has been working fine for me so far, but today was the first time since switching that i had to take my laptop somewhere, so i closed the lid to suspend it. When i later opened the lid, the laptop woke up, but the display was blank, or so i

Re: [e-users] Enlightenment DR 0.21-beta Release

2016-05-01 Thread Conrad Knight
Looking for some clarification on the build instructions... On the main download page, the build order no longer mentions the Elementary libs. But the README in the E21 source does... Are these libs required or not? Thanks! -Conrad.

[e-users] E, xscreensaver, and memory issues

2016-02-15 Thread Conrad Knight
Hi, I wrote a while back about an apparent memory leak while running Enlightenment, but only have time to look into it every few weeks. Here is something I've found... The run-away memory usage only occurs while xscreensaver is running, and then not every time. I figured it might have to do with

Re: [e-users] tracking down memory issue

2016-01-11 Thread Conrad Knight
> From: Cedric BAIL > As for tracking memory leak > the right tool this day is valgrind. It is going to slow down the > tracked software quite a lot ! > enlightenment_start -massif -display :1.0 Actually, the slowing wasn't too bad, and it was easier to catch it at the

[e-users] Window positions not being remembered

2016-01-10 Thread Conrad Knight
Hi, I'm Enlightenment 20.2, and am having trouble with window positions being remembered. I have a terminology window set to open on E's start-up, and i set it up as desired, then selected the following options from the window -> remember settings: First screen: none of the radio buttons are

[e-users] tracking down memory issue

2016-01-04 Thread Conrad Knight
Hi, I posted before about build problems with E19, and seem to have solved those. For the record (and anyone searching the mailing list archives)... - edje segfaults during elementary build was caused by left over modules in /usr/local/lib/edje/. Have to run "make uninstall" in _both_ efl and

Re: [e-users] build problem

2015-11-15 Thread Conrad Knight
> From: Carsten Haitzler (The Rasterman) > edje_cc doesnt - but libedje can load modules but directory existence does > not mean a module loads. it needs a module.so inside to do anything... without > a backtrace we dont have enouhg info to go on Ok, so that's not the

Re: [e-users] build problem

2015-11-13 Thread Conrad Knight
Sorry to bring this up again, but i ran into the same issue with the efl-1.16 release. During the elementary build process, the freshly-compiled edje_cc (from efl) crashes with a segfault. This time i wasn't able to finish building no matter what combination of CFLAGS i used. I making sure there

[e-users] memory usage

2015-11-06 Thread Conrad Knight
Hi, After resolving my build problems earlier (-O3 in the CFLAGS caused edje_cc to segfault while elementary was building, -O2 worked), i'm now noticing extreme memory usage with Enlightenment. Not at first, it gradually goes up over time. I first noticed that after Enlightenment runs for a

Re: [e-users] build problem

2015-10-29 Thread Conrad Knight
> From: Philippe Jean Guillaumie > Same error building elm on Ubuntu 15.10. > As a workaround use this: CFLAGS="-O2 -ffast-math -march=native" Uninstalled everything and started over with the tarballs for efl-1.15.2, etc. and used these flags instead. That seems to have worked! >

[e-users] build problem

2015-10-28 Thread Conrad Knight
Hi all, I'm having trouble building the EFL, etc. libraries... I typically download the tarballs and compile from those, but i've also now tried following the directions on: https://www.enlightenment.org/docs-efl-start Compiling all the libraries (in the order specified) still results in the

Re: [e-users] umount external sub does not work because enlightenment process keeps file open

2015-09-21 Thread Conrad Knight
> From: Carsten Haitzler (The Rasterman) > settings -> advanced -> performance > under "caches" > "cache flush interval" - default is 512 ticks. top slider. I've run into this problem before, too. After reading this, I checked this setting and it is still set to the