Re: [Evolution-hackers] Switching from Autotools to CMake for core evolution products

2016-10-05 Thread Paul Smith
On Wed, 2016-10-05 at 15:13 +0200, Milan Crha wrote: > seems to be better than autotools, gives more freedom and easily > allows the sources to be built much faster than with autotools (it > builds here in ~1/3 of the time which uses autotools, still using > "Unix Makefiles"). I know it's caused

Re: [Evolution-hackers] GSoC Ideas

2014-02-11 Thread Paul Smith
What I'd really love to have is the ability to select multiple messages (using CTRL-click etc.) and then choose reply and have it create a new message replying to the set of people the original message was addressed to (removing duplicates), and including quoted copies of all the selected message.

Re: [Evolution-hackers] Reconsidering our release cycle

2013-07-24 Thread Paul Smith
On Wed, 2013-07-24 at 10:58 +0100, David Woodhouse wrote: My concern is that it could also be longer before new features and fixes actually make it into a release. For example, if we were on an annual schedule and people were still using Evolution 3.6 today instead of Evolution 3.8 we'd

Re: [Evolution-hackers] Regular core dumps in Evo 3.6.0

2013-01-30 Thread Paul Smith
On Wed, 2013-01-23 at 13:05 -0500, Paul Smith wrote: I did file a bug (sorry I forgot to post that here). But today I used jhbuild to create a local Evo 3.6.4 and tried that, and it worked fine so that bug has been fixed since 3.6.0 was released and I resolved the bug again. FYI my distro

Re: [Evolution-hackers] Regular core dumps in Evo 3.6.0

2013-01-23 Thread Paul Smith
On Mon, 2013-01-21 at 14:51 -0500, Paul Smith wrote: On Mon, 2013-01-21 at 20:35 +0100, Milan Crha wrote: Yeah, I also think the backend doesn't matter. It'll be good to save the message as mbox, strip private information from it and share it at [1], which seems to be the same crash, I only

[Evolution-hackers] Regular core dumps in Evo 3.6.0

2013-01-21 Thread Paul Smith
Hi all; I'm using Evolution 3.6.0 in GNU/Linux Mint 14 with Cinnamon as the desktop. I'm using IMAP+ to access 3 different IMAP accounts: two Google accounts and one normal IMAP (from my ISP; I think using Dovecot). I'm finding that I'm getting core dumps in Evolution fairly often: once every

Re: [Evolution-hackers] Regular core dumps in Evo 3.6.0

2013-01-21 Thread Paul Smith
Hi Milan; On Mon, 2013-01-21 at 20:35 +0100, Milan Crha wrote: Yeah, I also think the backend doesn't matter. It'll be good to save the message as mbox, strip private information from it and share it at [1], which seems to be the same crash, I only wasn't able to find the message or otherwise

Re: [Evolution-hackers] ExchangeServer 2003: MAPI or Exchange?

2010-11-29 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-11-29 at 19:23 +, Herbert Stiftler wrote: in my company we use an Exchange server 2003. As I'm planning to switching to ubuntu, I'm interested in using evolution for email. As i see, there are two options to connect to exchange server: evolution-mapi and evolution-exchange

[Evolution-hackers] Wrong factories starting after alternative installs?

2010-11-29 Thread Paul Smith
Hi all; So, I've been using my makefile to build Evolution 2.32 (latest gnome-2-32 branch actually) on my Ubuntu 10.10 (Maverick) system and it's basically working. However, when I start Evolution it's invoking the wrong factory apps. To start with I run evolution --force-shutdown and verify

Re: [Evolution-hackers] Evolution build script

2010-11-29 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-11-29 at 15:00 -0500, Kenny,Vale wrote: I'm trying to build Evolution using Paul Smith's script and having virtually 0 luck. I get the following: http://pastebin.ca/2006084 I've just tried this and sure enough, there's a bug in the evolution builds. Applying this patch fixed

Re: [Evolution-hackers] Wrong factories starting after alternative installs?

2010-11-29 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-11-29 at 14:51 -0600, Matthew Barnes wrote: The config file looks right to me. I gave a similar example awhile back which you might try copying verbatim: http://mail.gnome.org/archives/evolution-hackers/2010-March/msg00023.html That's exactly where I got my version originally.

[Evolution-hackers] New evo build makefile available

2010-11-06 Thread Paul Smith
Hi all; I've updated my makefile for building Evolution from git: http://mad-scientist.net/evolution.html This version supports Lucid and Maverick. Note it is NOT completely tested. I was able to successfully build the 2.32 version of Evolution on Ubuntu 10.10 (Maverick), building only these

[Evolution-hackers] issues trying to build 2.32 from git

2010-11-06 Thread Paul Smith
Hi all; just wanted to give a heads-up on issues I found while trying to get my makefile working with the gnome-2.32 branch. Note I've not even attempted most of the extra add-ons like evolution-mapi etc. First, Evo 2.32 requires a newer gtkhtml, but the gtkhtml master configure.ac turns on the

[Evolution-hackers] Patch for build failures in gnome-2.32 branch

2010-11-03 Thread Paul Smith
The current head of the gnome-2.32 git branch in evolution-data-server fails to compile cleanly because necessary -I options are not provided. Not sure if this needs to be applied to the master head as well. diff --git a/calendar/backends/file/Makefile.am b/calendar/backends/file/Makefile.am

[Evolution-hackers] Gnome 3.0 delay Evo?

2010-07-28 Thread Paul Smith
I wonder if Matthew or Milan or anyone have any thoughts on what the delay in Gnome 3.0 means for Evolution. Is the current git master buildable and usable without Gnome 3.0 components? Do you expect distros to build and ship both Gnome 2.x and 3.0 versions, to make transitions simpler?

Re: [Evolution-hackers] Evo won't display special characters

2010-07-12 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-07-12 at 09:51 +0200, Milan Crha wrote: yup, I've this in my todo list, since 21/06/2010, but due to other work I didn't get to it yet. I'm sorry. No problem. Just to summarize, you've an issue involving https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=610797 that with a patch the

Re: [Evolution-hackers] IMAP vs. IMAPX in Evo 2.30--recommendations?

2010-06-30 Thread Paul Smith
On Wed, 2010-06-30 at 11:03 +0100, David Woodhouse wrote: On Tue, 2010-06-29 at 15:22 -0400, Paul Smith wrote: Hi all. I'm wondering if anyone can provide a summary/recommendation for IMAP vs. IMAP+ (IMAPX) in Evo 2.30 (I'm actually building the very latest gnome-2.30 branch from git

Re: [Evolution-hackers] Evo won't display special characters

2010-06-20 Thread Paul Smith
On Wed, 2010-04-28 at 14:14 +0200, Milan Crha wrote: On Sat, 2010-04-17 at 23:13 -0400, Paul Smith wrote: Hi all. Occasionally I get email from someone and they include a special character in the email (this is html mail). When this happens, the entire paragraph/section of that email

[Evolution-hackers] Build failure on gnome-2-30 branch

2010-06-18 Thread Paul Smith
Hi all; trying to build the latest git changes from the 2.30 branch gives me: make[4]: Entering directory `/opt/src/evo/evo-2.30/obj/evolution/smime/lib' CC libessmime_la-e-cert.lo CC libessmime_la-e-cert-db.lo CC libessmime_la-e-pkcs12.lo CCLD libessmime.la

Re: [Evolution-hackers] Evo 2.30 git branch: not junk icon enormous?

2010-04-29 Thread Paul Smith
On Thu, 2010-04-29 at 17:28 -0400, Matthew Barnes wrote: Log into Bugzilla, go to Preferences - Email Preferences and make sure things are set the way you want. I did, and they were, but I'm not getting any email. I take it your response means you are getting bugzilla mail? I was wondering

Re: [Evolution-hackers] evolution-mapi is failing to compile on gnome-2.30 branch

2010-04-26 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-04-26 at 14:37 +0200, Milan Crha wrote: you've too new OpenChange, the API for this function changed. It is fixed on master, and now on gnome-2-30 too. Please update your git repo or download 0.30.1 tar-ball. Thanks Milan; I'm trying it now... and success! Thanks.

[Evolution-hackers] Evo 2.30 git branch: not junk icon enormous?

2010-04-26 Thread Paul Smith
Hi all. I finally succeeded in building Evo from the gnome-2.30 git branch head, and It's running. One thing I notice is that the not junk icon is really huge: about twice as high, it looks like, as the other icons (it's a crumpled piece of paper in an inbox tray, with a red x button overlayed).

[Evolution-hackers] evolution-mapi is failing to compile on gnome-2.30 branch

2010-04-25 Thread Paul Smith
Hi all; trying to build the gnome-2.30 branch of the evolution-mapi component is currently failing to compile: make[3]: Entering directory `/home/src/evo/evo-2.30/obj/evolution-mapi/src' Making all in libexchangemapi make[4]: Entering directory

[Evolution-hackers] GIT master failing evolution-data-server build...

2010-04-20 Thread Paul Smith
Hi all. Trying to build the current git master of evolution-data-server is failing to link test-ebook-remove: Making all in ebook make[5]: Entering directory `/home/psmith/src/evo/evo-master/obj/evolution-data-server/addressbook/tests/ebook' CC libebook_test_utils_la-ebook-test-utils.lo

[Evolution-hackers] Failing to configure libgdata from git master?

2010-04-19 Thread Paul Smith
Hi Philip; all the docs I saw for libgdata list just your address as a contact; if there's a mailing list or similar you'd like me to CC please let me know. I maintain a makefile that allows people to build Evolution from the latest git sources along with a significant chunk of other Gnome (and

Re: [Evolution-hackers] Build failing in the gnome-2.30 branch

2010-04-09 Thread Paul Smith
On Thu, 2010-04-08 at 14:08 -0400, Matthew Barnes wrote: On Thu, 2010-04-08 at 12:23 -0400, Paul Smith wrote: Hi all; I'm trying to build the gnome-2.30 branch using my makefile and I'm getting this compile error (last build was successful from this branch, last week or so): Mea culpa

[Evolution-hackers] Build failing in the gnome-2.30 branch

2010-04-08 Thread Paul Smith
Hi all; I'm trying to build the gnome-2.30 branch using my makefile and I'm getting this compile error (last build was successful from this branch, last week or so): make[4]: Entering directory `/opt/src/evo/evo-2.30/obj/evolution/modules/network-manager' CC

[Evolution-hackers] Evo master branch depends on gtk+ 2.20, but no git tag?

2010-04-08 Thread Paul Smith
Hi all. The Evo master git branch now has a dependency on gtk+ 2.20, but when I go to the gtk+ GIT repository there is no branch for gtk-2.20. http://git.gnome.org/browse/gtk+/ shows a branch for gtk-2-18 and gtk-2-90. Is there a branch for bugfixes, etc. to gtk+ 2.20? Or should I be using

Re: [Evolution-hackers] evolution master does not build

2010-03-16 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-03-15 at 19:17 -0400, Matthew Barnes wrote: On Mon, 2010-03-15 at 18:25 -0400, Paul Smith wrote: Hi Matt; where were they committed? I pulled the latest git HEAD and I don't see these changes... see my previous email (sorry I posted without reading this but my Evo has been

[Evolution-hackers] Build failure on git HEAD

2010-03-15 Thread Paul Smith
Hi all; the latest changes in caplet/settings are not compiling properly. I just pulled the very latest git HEAD as of 6pm EDT; I saw Matt's change regarding link libraries but that didn't help my builds (I tried a completely clean rebuild) (run with AM_V_CCLD= so we can see the command):

Re: [Evolution-hackers] Another build failure

2010-02-08 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-02-08 at 07:09 -0500, Reid Thompson wrote: Works now, thanks. I'm updating my web page related to my Makefile. I'm not sure how difficult it would be to get it working on Red Hat. I would think not very hard, all the dependencies should already be there. Getting it to work

Re: [Evolution-hackers] Another build failure

2010-02-07 Thread Paul Smith
On Sun, 2010-02-07 at 16:36 -0500, Matthew Barnes wrote: I still can't reproduce these build failures myself for some reason, so if you could verify there are no more linking problems I'd appreciate it greatly since we have a release tomorrow. Works now, thanks. I'm updating my web page

[Evolution-hackers] Build failing in evolution/shell in latest MASTER git

2010-02-06 Thread Paul Smith
Hi all; I just did an update of my git workspaces and tried a clean build, and the compile of evolution is failing in the evolution/shell directory, as below. I do have libunique 1.1.2-1 installed, including the dev package, so the configure test passes and even the compilation works as you can

Re: [Evolution-hackers] gcc 4.4 may be causing a number of bugs in Evolution

2010-02-02 Thread Paul Smith
On Tue, 2010-02-02 at 11:05 -0500, Jeffrey Stedfast wrote: Paul Smith wrote: On Mon, 2010-02-01 at 11:52 -0500, Jeffrey Stedfast wrote: This weekend I discovered a particularly nasty bug in gcc 4.4 where gcc would mistakenly optimize out important sections of code when it encountered

Re: [Evolution-hackers] gcc 4.4 may be causing a number of bugs in Evolution

2010-02-02 Thread Paul Smith
On Tue, 2010-02-02 at 14:30 -0500, Jeffrey Stedfast wrote: Matthew Barnes wrote: On Tue, 2010-02-02 at 12:27 -0500, Paul Smith wrote: Anyway, I agree with you that if Evo makes use of this type of aliasing then we should definitely add that flag to the default makefile flags

[Evolution-hackers] Build failures with latest git in evolution-mapi

2010-02-02 Thread Paul Smith
Hi all; Since the openchange project recently added a new feature, I think there are compile problems in evolution-mapi. Doing a full git upgrade (and svn upgrade of openchange) an hour or two ago, then a complete clean build, I get these warnings (the warnings MIGHT have been there before, I

Re: [Evolution-hackers] evolution-mapi exchange 2007 fails to send messages encoding in non-english characters

2010-02-01 Thread Paul Smith
On Mon, 2010-02-01 at 11:37 +0100, Milan Crha wrote: On Fri, 2010-01-29 at 01:04 -0800, Fred Liu wrote: Is there anyone who has ever met this? Hi, there have been some bug reports in https://bugzilla.gnome.org but the fix came to the quite recent:

[Evolution-hackers] Git MASTER won't build

2010-01-28 Thread Paul Smith
Hi all; someone (POC?) mentioned this a few hours ago but silly me, I didn't notice and tried to grab the latest stuff to test some of the bug fixes going in. Currently the git master is quite broken; I'm getting compile errors due to diff3 fragments left in the code: # modified:

Re: [Evolution-hackers] Git MASTER won't build

2010-01-28 Thread Paul Smith
On Thu, 2010-01-28 at 16:30 -0500, Paul Smith wrote: Then, after fixing this (I just removed the changes) I got this makefile error: make[5]: Entering directory `/opt/src/evo/evo-master/obj/evolution/plugins/mail-to-task' CC liborg_gnome_mail_to_task_la-mail-to-task.lo make[5

Re: [Evolution-hackers] mail address validation

2010-01-21 Thread Paul Smith
On Thu, 2010-01-21 at 20:17 +0100, Roberto -MadBob- Guido wrote: In the first version of the patch ( http://bugzilla-attachments.gnome.org/attachment.cgi?id=146701 ) I've provided a routine built on regular expressions (regcomp() and regexec()). Opinions about that? Please read my comment to

Re: [Evolution-hackers] Getting a core in latest git Evolution view Junk folder

2010-01-07 Thread Paul Smith
On Thu, 2010-01-07 at 13:13 +0100, Milan Crha wrote: I'm on actual master as well, and I do not see this. I tried to select Junk folder of my IMAP account, under On This Computer, but none of these exhibits your issue. To be clear, it doesn't happen to me ALL the time. Only sometimes; maybe

Re: [Evolution-hackers] Getting a core in latest git Evolution view Junk folder

2010-01-07 Thread Paul Smith
On Thu, 2010-01-07 at 14:50 +0100, Milan Crha wrote: On Thu, 2010-01-07 at 08:04 -0500, Paul Smith wrote: ... Since the failure appears to be related to determining something about attachments. ... As I mentioned, it's connecting to an IMAP server. Oh, my fault, IMAP with mail

[Evolution-hackers] Getting a core in latest git Evolution view Junk folder

2010-01-06 Thread Paul Smith
Hi all. I have a situation in the very latest git Evolution built earlier today (also happened with my previous build which was a few days old). Whenever I click on my Junk folder Evo dumps core. It seems to be an error displaying the summary of my Junk folder. I'm avoiding it right now. FYI,

[Evolution-hackers] Code typo in current evolution-mapi git master head

2009-12-10 Thread Paul Smith
Hi guys; please apply this patch to fix a build error. Cheers! diff --git a/src/libexchangemapi/exchange-mapi-connection.c b/src/libexchangemapi/exchange-mapi-connection.c index c7ce8f8..76ad8b9 100644 --- a/src/libexchangemapi/exchange-mapi-connection.c +++

[Evolution-hackers] Openchange website/svn/etc. down?

2009-12-07 Thread Paul Smith
Anyone know what's going on with Openchange? I can't reach their website, their SVN repository, etc...? ___ Evolution-hackers mailing list Evolution-hackers@gnome.org http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/evolution-hackers

Re: [Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-12-07 Thread Paul Smith
On Thu, 2009-12-03 at 22:34 +0100, Thomas Novin wrote: On Mon, 2009-11-30 at 14:42 -0500, Paul Smith wrote: Hi all. I'm really confused by messages from people who say they're using Evolution with MAPI support and it's working just fine for them. I can't understand it: it's so far from

Re: [Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-12-07 Thread Paul Smith
On Mon, 2009-12-07 at 14:25 -0500, Paul Smith wrote: I tried this and it's a disaster. Every single attempt to connect to the Exchange 2007 server causes Evolution to dump core. I had to start it with --offline to keep it up long enough that I could delete my Exchange MAPI account. I

Re: [Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-12-07 Thread Paul Smith
On Tue, 2009-12-08 at 08:47 +0530, Johnny Jacob wrote: I vaguely remembered that you have to use the Exchange server IP address, not hostname (lame!!) so I tried that and I did get it to connect without crashing this time (uber-lame!!) This crash seems to be a issue with the specific

Re: [Evolution-hackers] Openchange website/svn/etc. down?

2009-12-07 Thread Paul Smith
On Mon, 2009-12-07 at 12:19 -0500, Suman Manjunath wrote: On Mon, 2009-12-07 at 10:30 -0500, Paul Smith wrote: Anyone know what's going on with Openchange? I can't reach their website, their SVN repository, etc...? Seems to be up again now

Re: [Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-12-04 Thread Paul Smith
On Fri, 2009-12-04 at 09:30 +, Ross Burton wrote: You installed evolution-data-server into a prefix that DBus doesn't know about, so it can't autostart the daemons. Huh. Well, that could definitely be a major part of my problem :-) The question is, isn't there any way to provide a local

Re: [Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-12-04 Thread Paul Smith
Hey Reid; what did you have to do to get this working? I tried modifying my configuration then sending HUP to both the system dbus-daemon and my local dbus-daemon, but when I restart evo I still don't see any extra factory applications start. Did you have to kill them outright? Do they restart?

[Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-11-30 Thread Paul Smith
Hi all. I'm really confused by messages from people who say they're using Evolution with MAPI support and it's working just fine for them. I can't understand it: it's so far from working for me that there must be something I'm doing wrong or something about my environment which is very different

Re: [Evolution-hackers] MAPI support not even close... ?!?! Can I help?

2009-11-30 Thread Paul Smith
On Mon, 2009-11-30 at 19:59 +, Ross Burton wrote: Considering that e-d-s master has just been ported to DBus, and evolution has just had Bonobo removed, I really recommend that you run the gnome-2-28 branches of the GNOME modules. Running master means you acknowledge that stuff may well

Re: [Evolution-hackers] Failing to build latest GIT code

2009-11-25 Thread Paul Smith
On Wed, 2009-11-25 at 11:48 +0100, Milan Crha wrote: hrm, I would like to know why I didn't face that when doing the change there. Maybe an older gcc or something? You will only hit this if you don't already have Evo installed. If you have it installed then the link will use the installed

Re: [Evolution-hackers] Failing to build latest GIT code

2009-11-25 Thread Paul Smith
On Wed, 2009-11-25 at 15:05 -0500, Matthew Barnes wrote: Do you know of a good way to make that more detectable for developers, short of uninstalling Evolution? We've had several similar insufficent LIBADD bugs lately, all of which slipped in under my radar because I keep Evolution

Re: [Evolution-hackers] Failing to build latest GIT code

2009-11-24 Thread Paul Smith
On Tue, 2009-11-24 at 12:15 -0500, Paul Smith wrote: What am I missing here? found it. Please apply this patch to fix the build: diff --git a/mail/importers/Makefile.am b/mail/importers/Makefile.am index 8851981..e25857c 100644 --- a/mail/importers/Makefile.am +++ b/mail/importers/Makefile.am

[Evolution-hackers] Evo master dumps core: missing GConf key

2009-11-24 Thread Paul Smith
I've been using Evo from the 2.28 branch (built using my makefile). Now I wanted to switch to using Evo from the master branch. It built and installed OK, along with e-d-s, evo-mapi, openchange, etc. but, when I try to run it it dumps core immediately: (evolution:30186): e-data-server-DEBUG:

Re: [Evolution-hackers] Evo master dumps core: missing GConf key

2009-11-24 Thread Paul Smith
On Tue, 2009-11-24 at 15:01 -0500, Matthew Barnes wrote: Run this as yourself (not super user): gconftool-2 --install-schema-file .../shell/apps_evolution_shell.schemas That worked, although it still dumped core until I also added the evolution-mail.schemas file. Now it starts OK. I do see

Re: [Evolution-hackers] Camel Manifesto

2009-11-20 Thread Paul Smith
On Fri, 2009-11-20 at 14:21 -0500, Jeffrey Stedfast wrote: The sqlite backend stuff could also use some work. As far as I'm aware, the tables are non-optimal. I really think it would be worthwhile engaging someone who has SQL guru on their resume and asking them for help on this. Maybe just an

Re: [Evolution-hackers] Want to contribute to evolution-mapi

2009-11-11 Thread Paul Smith
On Thu, 2009-11-12 at 00:54 +0530, Johnny Jacob wrote: On Wed, 2009-11-11 at 08:57 -0500, Matthew Barnes wrote: On Wed, 2009-11-11 at 18:09 +0530, balaji cherukuri wrote: I am a software engineer, I want to contribute to evolution-mapi. Could you give some guidance how would I proceed.

Re: [Evolution-hackers] Errors logging into MAPI

2009-10-22 Thread Paul Smith
On Sun, 2009-10-18 at 17:30 -0400, Paul Smith wrote: Hi all. I've been updating my Evo Makefile to build the latest 2.28 version of evolution. When I try to connect to my exchange 2007 server using MAPI, it asks for my password but then says that the login failed. It seems to work to some

Re: [Evolution-hackers] Core dumps from Evolution

2009-10-21 Thread Paul Smith
On Wed, 2009-10-21 at 08:30 -0400, Reid Thompson wrote: if anyone knows offhand the remedy for this??? Running git checkout for openchange Initialized empty Git repository in /home/rthompso/madscientist/openchange/.git/ error: server certificate verification failed. CAfile:

Re: [Evolution-hackers] Core dumps from Evolution

2009-10-20 Thread Paul Smith
On Thu, 2009-10-15 at 12:07 -0400, Reid Thompson wrote: I've been building 2.28 using the previously posted modified by someone else for git version of the makefile. My last build was Oct 10, as of yesterday I think the only diffs since then were translations. Evo's been running fine for me.

[Evolution-hackers] Errors logging into MAPI

2009-10-18 Thread Paul Smith
Hi all. I've been updating my Evo Makefile to build the latest 2.28 version of evolution. When I try to connect to my exchange 2007 server using MAPI, it asks for my password but then says that the login failed. It seems to work to some extent, though, because I see my folders etc. Looking at

Re: [Evolution-hackers] Core dumps from Evolution

2009-10-17 Thread Paul Smith
On Sat, 2009-10-17 at 18:42 +0100, Tobias Mueller wrote: #0 0x7f49a9ddab0a in __xmlParserInputBufferCreateFilename (URI=0x7f4994045710 /home/psmith/.evolution/mail/config/et-expanded-imap:__paul+mad-scientist...@localhost:40993_INBOX, enc=XML_CHAR_ENCODING_NONE) at

[Evolution-hackers] Core dumps from Evolution

2009-10-15 Thread Paul Smith
Hi all; I reconstituted my makefile for building Evo from scratch, and I'm building from the latest gnome-2.28 GIT branch. I'm seeing pretty common core dumps, all of which have the same signature: #0 0x7f49a9ddab0a in __xmlParserInputBufferCreateFilename (URI=0x7f4994045710

Re: [Evolution-hackers] External editor plugin

2008-09-17 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-09-17 at 08:20 -0400, Reid.Thompson wrote: On Wed, 2008-09-17 at 11:22 +0530, Sankar wrote: Will such a workflow be not best done by having vi/emacs style key-bindings for the composer body area , rather than opening a external program ? Is this being implemented/considered?

Re: [Evolution-hackers] cleaning up the timezone handling mess

2008-07-01 Thread Paul Smith
On Tue, 2008-07-01 at 14:12 +, Jeffrey Stedfast wrote: is anyone else getting duplicates of this message every few days? This has been going on for months and is a bit annoying. Not me. Maybe it's your local mail server? Use C-u in Evo (or select View - Message Source) and look at the

[Evolution-hackers] Crasher in evolution-exchange

2008-06-02 Thread Paul Smith
Hi all; can someone take a look at this bug: http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=532844 Seems pretty straightfoward: we are not checking for error returns from e2k_context_get(), and simply accessing the result (which is not set, in my case, due to an error return). I don't know why my

[Evolution-hackers] Various bugs found by valgrind

2008-05-20 Thread Paul Smith
Hi all; I've been trying to help Srini find bug http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=512605 which is a very serious LDAP crasher that is taking down my Evo Exchange connection 3-4 times a day. As part of this I've been running evolution-exchange-server under valgrind. Unfortunately, I

[Evolution-hackers] Evolution Exchange invites not working

2008-05-09 Thread Paul Smith
Hi all; I've just started seeing a really disabling behavior after my latest update to Ubuntu 8.04; before Tuesday or so things were working fine (well, I was getting a lot of exchange backend crashes but those haven't been fixed with the latest update either). The problem is that every meeting

Re: [Evolution-hackers] Evolution Exchange invites not working

2008-05-09 Thread Paul Smith
On Fri, 2008-05-09 at 15:54 +0200, Andre Klapper wrote: vague guess: edit - plugins - itip formatter is enabled? Good idea, Andre: that plugin was indeed enabled. But unfortunately disabling it doesn't seem to have done anything. I used my makefile to build the very latest content from the SVN

Re: [Evolution-hackers] Building Evo SVN on Ubuntu Hardy

2008-04-13 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-04-09 at 07:50 +0200, HggdH wrote: If you are interested, I have attached the patch here. This pushed me to upload my latest version, which has support for Hardy. Find it in the usual place: http://mad-scientist.us/evolution.html I tested this on an almost vanilla install

Re: [Evolution-hackers] [Evolution] Building Evo SVN on Ubuntu Hardy

2008-04-13 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-04-09 at 16:45 +1000, Greg Vickers wrote: Will this work on Ubuntu 7.10 (Gutsy)? Yes, definitely. Up until last week I was using it on Gutsy regularly. Create a local.mk file in the same directory and put: DISTRO := gutsy there and you should be all set.

Re: [Evolution-hackers] [Evolution] Building Evo SVN on Ubuntu Hardy

2008-04-13 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-04-09 at 17:02 +1000, Greg Vickers wrote: I'm hopeful that using the latest version of Evolution will mean that I can talk Exchange MAPI to the Exchange 2007 server that we recently moved to... Nope, sorry :-(. I mean, getting the latest version is a prerequisite for that, but

Re: [Evolution-hackers] [Evolution] Evolution does not support message's priority?

2008-04-13 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-04-09 at 17:25 +0800, liushuai wrote: I reviewed the code of evolution and also checked all columns in evolution message list window. However, I could not find where to display the priority of new email? I could not see whether the mail was urgent or normal or non-urgent. Don't

Re: [Evolution-hackers] [Evolution] Evolution does not support message's priority?

2008-04-09 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-04-09 at 11:53 -0700, Lonnie Borntreger wrote: Um, wrong answer. He wanted to know if evolution supports message priority, not marking as important. Message priority allows the sender to assign a message priority from low = 5, to critical = 1 to the message in the hopes that it

Re: [Evolution-hackers] Evolution Exchange in Ubuntu Hardy

2008-04-08 Thread Paul Smith
On Tue, 2008-04-08 at 08:08 -0700, George Farris wrote: I completely agree. I know of myself and at least two others running Hardy with Evolution Exchange backend and it is unusable because the exchange backend keeps dying. Are you on 32bit or 64bit systems? Do you have multiple CPUs? It

Re: [Evolution-hackers] Evolution Exchange in Ubuntu Hardy

2008-04-08 Thread Paul Smith
On Tue, 2008-04-08 at 13:15 -0400, Paul Smith wrote: I can't figure out what's different about Hardy that's causing this problem. There was a major update to Hardy today that included all parts of Evolution, including e-d-s and evolution-exchange. The bugs listed there looked very serious

Re: [Evolution-hackers] Evolution Exchange in Ubuntu Hardy

2008-04-08 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-04-09 at 04:03 +0200, HggdH wrote: The fixes came from upstream indeed. They are fixes that were committed from about March 10th to April 7th (i.e., from the 2.22.00 release to 2.22.1). OK, gotcha. I incorrectly assumed that 2.22.1 was already in Hardy. I'll give it a good

[Evolution-hackers] Evolution Exchange in Ubuntu Hardy

2008-04-07 Thread Paul Smith
Well, I've been very excited to see Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) about to be released, because I've been so pleased with the current version of Evo and in particular, Evo Exchange and all the improvements in stability etc. that have been made over the last year or so. As you know I've been building

Re: [Evolution-hackers] cleaning up the timezone handling mess

2008-04-04 Thread Paul Smith
On Thu, 2008-04-03 at 19:45 +0200, Patrick Ohly wrote: did the slightly inflammatory subject catch your attention? Good, please keep reading... ;-) I will read your email as soon as I get a chance, but I have to add my voice to those saying please, please, PLEASE someone fix this complete and

Re: [Evolution-hackers] Evolution doesn't honor LC_TIME (and other LC_ variables)

2008-03-05 Thread Paul Smith
On Wed, 2008-03-05 at 20:16 +0100, Raúl Núñez de Arenas Coronado wrote: Since I'm not familiar with the po files (I don't know if I can modify them directly or not) and so the work may take some time, agains which version should I make my patches? Latest stable? Latest devel? Latest SVN? Any

[Evolution-hackers] New version of Evo build Makefile available

2008-02-19 Thread Paul Smith
Hi all; I've released version 2.00 of my makefile; you can find it here as always: http://mad-scientist.us/evolution.html I bumped the version to 2.00 because this version does non-local builds using GNU autotools' remote build capability. This means the source directories checked out

Re: [Evolution-hackers] Exchange 2007 - MAPI Provider preview

2008-02-07 Thread Paul Smith
On Thu, 2008-02-07 at 09:08 +0530, Srinivasa Ragavan wrote: IIRC Julien mentioned that to use Exchange 2007 against Outlook 2003, the Public Folder store got to be created. Evolution with libmapi would be like a Outlook 2003, connecting to Exchange 2007. What! Are we behind again already

Re: [Evolution-hackers] Exchange 2007 - MAPI Provider preview

2008-02-06 Thread Paul Smith
On Thu, 2008-02-07 at 00:47 +0530, Suman Manjunath wrote: to be able to use the MAPI plugin, your Exchange mailbox should be enabled for MAPI. this is a setting on the server. it is a common issue to not have it enabled. Curious. Does that mean that Outlook can talk to an Exchange mailbox

Re: [Evolution-hackers] Build failure in evo: need a lot of stuff!

2008-01-19 Thread Paul Smith
On Fri, 2008-01-18 at 16:34 -0500, Jeffrey Stedfast wrote: On Fri, 2008-01-18 at 16:32 -0500, Paul Smith wrote: I'm getting a build failure in Evo and gtkhtml with the latest glib: editor-control-factory.c: In function 'editor_get_prop': editor-control-factory.c:463

Re: [Evolution-hackers] Warning: careful rebuilding with my makefile!!

2008-01-18 Thread Paul Smith
On Fri, 2008-01-18 at 01:05 +0100, Andre Klapper wrote: just ran into the same issue, a clean checkout of libsoup fixed this. That's not good enough if you're trying to install glib somewhere other than the system default location. If you do this you have to convince autoconf to look for the

Re: [Evolution-hackers] Badness in latest SVN

2007-12-19 Thread Paul Smith
On Wed, 2007-12-19 at 10:37 -0500, Matthew Barnes wrote: On Wed, 2007-12-19 at 10:24 -0500, Paul Smith wrote: First, my GAL lookups have stopped working again. They were broken in the 2.12 release, but then they got fixed. Now they don't work again for me. I have a GAL server set up

Re: [Evolution-hackers] Evolution progress for 2.22

2007-12-03 Thread Paul Smith
On Tue, 2007-12-04 at 10:41 +0530, Srinivasa Ragavan wrote: I just released Evolution and friends for GNOME 2.21.3 and this has been mostly a bug fixing release. Thanks a lot to Prasad and Suman for the late-night sanity and tarball validation and also to our 'Patch-bot' Milan and all the

[Evolution-hackers] New version of the Evo SVN Makefile

2007-11-28 Thread Paul Smith
Hi all; I've posted the latest version of my Makefile to build Evolution from SVN: http://mad-scientist.us/evolution.html This version contains some fixes I've been making locally plus some enhancements from Patrick Ohly. Changes from the previous version: * Support for Ubuntu

Re: [Evolution-hackers] Missing half of my preferences ... ?

2007-11-24 Thread Paul Smith
On Sat, 2007-11-24 at 17:08 -0500, Reid Thompson wrote: I had the same issue a week or so ago, did a make shinyclean and ccache -C and it seemed to clear it up. I ran make shinyclean as well, but clearing the ccache is not necessary: if any of the preprocessor output contains differences

Re: [Evolution-hackers] Missing half of my preferences ... ?

2007-11-23 Thread Paul Smith
On Fri, 2007-11-23 at 20:55 +0100, Milan Crha wrote: is there anything on the console? There should be some message explaining what's going on, probably. Doh! I turn on all debugging and carefully keep it around but I forgot to look. You're right, when I select Preferences I get this:

[Evolution-hackers] Missing half of my preferences ... ?

2007-11-23 Thread Paul Smith
I'm using Evo from SVN HEAD, latest version as of just this morning. For the last week or so at least, when I select Edit - Preferences, most of my options in the left menu are missing. I have Autocompletion, Calendar and Tasks, and Certificates, and that's all; I'm missing Mail and Composer

Re: [Evolution-hackers] Missing half of my preferences ... ?

2007-11-23 Thread Paul Smith
On Fri, 2007-11-23 at 21:26 +0100, Milan Crha wrote: I think you've mixed up versions, somehow/probably. Try 'make distclean', check if you've setup right paths for libraries, eds and so on, and then ./autogen.sh ... whole evolution. I guess it compiled against older factory, which didn't know

Re: [Evolution-hackers] [Evolution] GAL password broken in SVN Evo?

2007-11-18 Thread Paul Smith
On Mon, 2007-11-12 at 14:42 +0100, Milan Crha wrote: Hello, can you try to check what Authentication Type your Exchange account uses? Hm; this might have been a red herring... when I went to check the authentication type I noticed that somehow the GAL server field had been reset to empty (very

[Evolution-hackers] Bug 442098: anyone looking at it or reproducing it?

2007-11-18 Thread Paul Smith
Has anyone tried to repro this or looked at it at all? It's pretty annoying. I'd be interested to know if anyone else has run into it, or if anyone has any ideas on why it might be happening? I've seen it in every version of Evo since at least 2.10, right up to yesterday's latest SVN head

[Evolution-hackers] Very serious problems with current SVN: cores to left, cores to the right...

2007-11-16 Thread Paul Smith
I rebuilt from SVN this morning and there are one or more very serious bugs in this code, which make it essentially unusable. Last time I built from SVN was 5 Nov and I didn't have these problems. See GNOME bug http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=497378 Any ideas or help? I can reproduce

[Evolution-hackers] GAL password broken in SVN Evo?

2007-11-06 Thread Paul Smith
I just rebuilt my Evo from SVN a few days ago, and somehow the Global Address List login for evolution-exchange is broken. I can access my email, and I can access my personal Contacts list. Works fine. But, if I try to do ANYTHING that requires access to GAL, I get a password popup asking me to

Re: [Evolution-hackers] How does evo find its components? (switching installs of evo)

2007-10-30 Thread Paul Smith
On Mon, 2007-10-29 at 16:58 -0400, Matthew Barnes wrote: Yeah, Jeff's right; I forgot to mention that part. You need to kill your bonobo-activation-server process so that it picks up the new environment variable setting the next time it's started. You're right; that worked. Well, actually,

  1   2   >