[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-14 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #18 from Paul Thornton --- (In reply to Bane Ivosev from comment #16) Thanks for the confirmation. I'm in the process of downgrading the affected NAS machine (they are an identical pair) from 12.0 to 11.1, I need to test this

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-14 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #17 from Matthias Pfaller --- (In reply to Francois Baillargeon from comment #14) We have cache and log devices: NAME SIZE ALLOC FREE CKPOINT EXPANDSZ FRAGCAP DEDUP HEALTH ALTROOT k-zb1

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-13 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #16 from Bane Ivosev --- Hi Paul, i had exact same symptoms like you but with WD Reds 4TB, and for me with 11.1 everything work flawlessly for more then 130 days now. -- You are receiving this mail because: You are the

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-13 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Paul Thornton changed: What|Removed |Added CC||freebsd-bugzi...@prt.org ---

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-13 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #14 from Francois Baillargeon --- We usually have a cache on affected pools, and sadly we still have issues when the l2arc hits the disk, think long sequential reads -- You are receiving this mail because: You are the

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-13 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #13 from Christoph Bubel --- (In reply to Daniel Shafer from comment #10) I can confirm the workaround, no errors since i added L2ARC to the pool. -- You are receiving this mail because: You are the assignee for the bug.

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-08 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #12 from n...@nmc.dev --- Hi, We are seeing the same issue. Here is more information on our setup : FreeNAS-11.2-U5 FreeBSD 11.2-STABLE amd64 We use 2 x (6x 14TB seagate ironwolf drives ) We also have a 2 TB crucial SSD

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-08-08 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Francois Baillargeon changed: What|Removed |Added CC||francois.baillargeon@gearbo

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-07-23 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Daniel Shafer changed: What|Removed |Added CC||dan...@shafer.cc --- Comment #10

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #9 from Matthias Pfaller --- (In reply to Bane Ivosev from comment #8) We have several other machines with SAS2008 controllers. All of them are running 11.1 and none of them shows these problems... -- You are receiving this

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #8 from Bane Ivosev --- And I don't think the problem is exclusively with Seagate 10TB drives. We have WD Red 4TB drives and have the same problem. We have same situation also with 11.2-RELEASE, and beacuse 11.2 and 12.0 have

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #7 from Bane Ivosev --- Just to append my previous post from March, same hardware and same config, we revert back on 11.1-RELEASE and everything working flawlessly for more then two months now. -- You are receiving this mail

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #6 from Matthias Pfaller --- We are using FreeBSD 12.0-RELEASE: FreeBSD nyx 12.0-RELEASE-p4 FreeBSD 12.0-RELEASE-p4 GENERIC amd64 -- You are receiving this mail because: You are the assignee for the bug.

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #5 from Matthias Pfaller --- Comment on attachment 205003 --> https://bugs.freebsd.org/bugzilla/attachment.cgi?id=205003 /var/log/messages during device resets We just did configure a backup server with eight seagate

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #4 from Matthias Pfaller --- We just did configure a backup server with eight seagate ironwulf (ST12000VN0007-2GS116) 12TB disks connected to a SAS2008: Jun 12 08:51:35 nyx kernel: mps0: port 0x8000-0x80ff mem

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-06-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Matthias Pfaller changed: What|Removed |Added CC||matthias.pfaller@familie-pf

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-03-23 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 --- Comment #2 from Bane Ivosev --- Forgot to say, its FreeBSD 12-RELEASE. -- You are receiving this mail because: You are the assignee for the bug. ___ freebsd-bugs@freebsd.org mailing list

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2019-03-23 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Bane Ivosev changed: What|Removed |Added CC||bane.ivo...@pmf.uns.ac.rs ---

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2017-12-21 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Christoph Bubel changed: What|Removed |Added Hardware|Any |amd64

[Bug 224496] mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives

2017-12-21 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=224496 Bug ID: 224496 Summary: mpr and mps drivers seems to have issues with large seagate drives Product: Base System Version: 11.1-STABLE Hardware: Any