Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-12-02 Thread Nate Lawson
On Tue, 25 Nov 2003, John Polstra wrote: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please also send the output of acpidump -t -d jdp-P2.asl I booted the 5.1R live CD in an attempt to get this output. I discovered that the machine hangs the same way with 5.1R as it does with -current. (When I

RE: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-12-02 Thread John Baldwin
On 23-Nov-2003 John Polstra wrote: I have an old dual PII/400 system that I'm trying to set up as a -current scratchbox. The motherboard is a Tyan S1836DLUAN with the Intel 440BX chipset. I upgraded the BIOS to the latest from Tyan's web site. It is supposed to support ACPI. I'm using

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-29 Thread George Hartzell
Nate Lawson writes: No way! Good (non-386) equipment is never to old. :) Please add debug.acpi.disable=cpu to loader.conf or type that in at the loader prompt. If it boots ok, we'll have to debug the acpi_cpu_startup path. Speaking of which, I have a Good (see above...) motherboard

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-29 Thread John Polstra
On 29-Nov-2003 George Hartzell wrote: Speaking of which, I have a Good (see above...) motherboard looking for a worthy home. There's an alias [EMAIL PROTECTED] just for such offers. :-) John ___ [EMAIL PROTECTED] mailing list

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-25 Thread John Polstra
On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please also send the output of acpidump -t -d jdp-P2.asl I booted the 5.1R live CD in an attempt to get this output. I discovered that the machine hangs the same way with 5.1R as it does with -current. (When I originally installed 5.1R, the machine had an

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread John Polstra
On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please add debug.acpi.disable=cpu to loader.conf or type that in at the loader prompt. If it boots ok, we'll have to debug the acpi_cpu_startup path. Thanks. It still hangs even with debug.acpi.disable=cpu. I have attached the verbose boot messages. They

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread Nate Lawson
On Mon, 24 Nov 2003, John Polstra wrote: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please add debug.acpi.disable=cpu to loader.conf or type that in at the loader prompt. If it boots ok, we'll have to debug the acpi_cpu_startup path. Thanks. It still hangs even with debug.acpi.disable=cpu. I

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread Nate Lawson
On Mon, 24 Nov 2003, John Polstra wrote: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please add debug.acpi.disable=cpu to loader.conf or type that in at the loader prompt. If it boots ok, we'll have to debug the acpi_cpu_startup path. Thanks. It still hangs even with debug.acpi.disable=cpu. I

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread John Polstra
On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please also send the output of acpidump -t -d jdp-P2.asl When I try to run that command, I get: acpidump: sysctl machdep.acpi_root does not point to RSDP The sysctl command shows that machdep.acpi_root is 0. Remember, though, in order to boot it I had to

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread John Polstra
On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: It's a long shot, but what about setting kern.timecounter.hardware to i8254. It appears your ACPI timer is bad. The reason why I suggest this is that it seems like interrupts are being lost. I put kern.timecounter.hardware=i8254 into /boot/loader.conf, but

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread Poul-Henning Kamp
In message [EMAIL PROTECTED], John Polstra writes: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: It's a long shot, but what about setting kern.timecounter.hardware to i8254. It appears your ACPI timer is bad. The reason why I suggest this is that it seems like interrupts are being lost. I put

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread Nate Lawson
On Mon, 24 Nov 2003, Poul-Henning Kamp wrote: In message [EMAIL PROTECTED], John Polstra writes: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: It's a long shot, but what about setting kern.timecounter.hardware to i8254. It appears your ACPI timer is bad. The reason why I suggest this is that it

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread Nate Lawson
On Mon, 24 Nov 2003, John Polstra wrote: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please also send the output of acpidump -t -d jdp-P2.asl When I try to run that command, I get: acpidump: sysctl machdep.acpi_root does not point to RSDP The sysctl command shows that machdep.acpi_root is 0.

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread John Polstra
On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: On Mon, 24 Nov 2003, John Polstra wrote: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Please also send the output of acpidump -t -d jdp-P2.asl When I try to run that command, I get: acpidump: sysctl machdep.acpi_root does not point to RSDP The sysctl command

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread John Polstra
On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Trace 1: wakeup(c2944100,0,c06a7546,140,6c) at wakeup+0x4 AcpiOsSignalSemaphore(c2944100,1) at AcpiOsSignalSemaphore+0xa8 AcpiUtReleaseMutex(9,30,c295e8c0,c295e760,cdb64acc) at AcpiUtReleaseMutex+0x8c

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread Nate Lawson
On Mon, 24 Nov 2003, John Polstra wrote: On 24-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Trace 1: wakeup(c2944100,0,c06a7546,140,6c) at wakeup+0x4 AcpiOsSignalSemaphore(c2944100,1) at AcpiOsSignalSemaphore+0xa8 AcpiUtReleaseMutex(9,30,c295e8c0,c295e760,cdb64acc) at AcpiUtReleaseMutex+0x8c

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-24 Thread John Polstra
On 25-Nov-2003 Nate Lawson wrote: Someone more familiar with ithread_loop should probably answer this. One workaround might be to enable ACPI_NO_SEMAPHORES on your box. I built and booted a kernel with ACPI_NO_SEMAPHORES, but it still hangs at the same point in the boot. The stack trace is

PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-23 Thread John Polstra
I have an old dual PII/400 system that I'm trying to set up as a -current scratchbox. The motherboard is a Tyan S1836DLUAN with the Intel 440BX chipset. I upgraded the BIOS to the latest from Tyan's web site. It is supposed to support ACPI. I'm using -current from around noon Pacific time,

Re: PII SMP system hangs during boot with ACPI enabled

2003-11-23 Thread Nate Lawson
No way! Good (non-386) equipment is never to old. :) Please add debug.acpi.disable=cpu to loader.conf or type that in at the loader prompt. If it boots ok, we'll have to debug the acpi_cpu_startup path. -Nate ___ [EMAIL PROTECTED] mailing list