Re: ATAng no PIO fallback?

2003-08-28 Thread Anish Mistry
On Tuesday 26 August 2003 10:27 pm, Anish Mistry wrote: After removing atapicam from my kernel, so no panics on boot I decided to see it DMA was fixed for my CD/DVD combo drive. I changed the hw.ata.atapi_dma=0 to hw.ata.atapi_dma=1 in my /boot/loader.conf. After a reboot I tried to access

[current tinderbox] failure on ia64/ia64

2003-08-28 Thread Tinderbox
TB --- 2003-08-27 21:49:15 - starting CURRENT tinderbox run for ia64/ia64 TB --- 2003-08-27 21:49:15 - checking out the source tree TB --- cd /home/des/tinderbox/CURRENT/ia64/ia64 TB --- /usr/bin/cvs -f -R -q -d/home/ncvs update -Pd -A src TB --- 2003-08-27 21:52:30 - building world TB --- cd

Recent sound change still broken?

2003-08-28 Thread David Xu
My patch http://www.FreeBSD.org/cgi/query-pr.cgi?pr=kern/54810 ever worked well for my old Creative sound card, the device is probed, but now no sound at all. :-( dmesg: Copyright (c) 1992-2003 The FreeBSD Project. Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994

Re: Recent sound change still broken?

2003-08-28 Thread David Xu
I use es137x module: [EMAIL PROTECTED]:/home/davidxu kldstat Id Refs AddressSize Name 15 0xc010 37fc28 kernel 21 0xc048 6964 snd_es137x.ko 32 0xc0487000 1e554snd_pcm.ko 41 0xc5f0e000 16000radeon.ko David Xu On Thursday 28 August 2003 07:37,

Re: recent 5.1-CURRENT kernel panics on acd0 probe/attach, IBM T30

2003-08-28 Thread Thomas Quinot
Le 2003-08-27, Lee Damon écrivait : Removing atapicam from my kernel configuration fixed the problem for me as well. Please try the patch I posted on -current under HEADS UP! ATAng committed. Thanks, Thomas. -- [EMAIL PROTECTED] ___ [EMAIL

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread John Kennedy
On Tue, Aug 26, 2003 at 09:31:45PM -0400, Adam K Kirchhoff wrote: I've asked this same question on freebsd-questions an on #freebsd (freenode), but haven't gotten any answer, so I thought I'd ask on here. ... Is DVD playback just not supported on IDE drives on FreeBSD -CURRENT? This is

Re: ATA-ng

2003-08-28 Thread Adam K Kirchhoff
I upgraded to -CURRENT from around 6:00 PM EST (10:00 PM GMT, iirc), a few hours after your message, Soren, and gave it a shot... With the atapicam device. Unfortunately, it doesn't see my IDE cd drive as either an IDE cd drive or a SCSI drive. It's completely missing :-) But, on the + side,

Re: recent 5.1-CURRENT kernel panics on acd0 probe/attach, IBM T30

2003-08-28 Thread Adam K Kirchhoff
Thomas, I tried your patch. Though I know longer get kernel panics, I also don't get FreeBSD to see my IDE CD/DVD drive :-) (as either an IDE or SCSI drive). Adam On Thu, 28 Aug 2003, Thomas Quinot wrote: Le 2003-08-27, Lee Damon écrivait : Removing atapicam from my kernel

Re: cvsup failing with ASSERT failed

2003-08-28 Thread supraexpress
Ummm, well, when you have a hidden ELF who keeps multiplying all of those ridiculus numbers by 10, of course! ;) It should have been 2GB - oh well. On 27 Aug, Peter Jeremy wrote: On Tue, Aug 26, 2003 at 11:02:08PM -0500, [EMAIL PROTECTED] wrote: A couple of times, now, on both

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread supraexpress
You might also want/need to change/define a local mplayer configuration ala: /home/.../.mplayer/gui.conf where you can change the runtime configuration paramaters such as: ao_driver = oss:/dev/dsp1 ao_volnorm = no ao_surround = no ao_extra_stereo = no ao_extra_stereo_coefficient = 1.00

Re: PCMCIA trouble with Xircom, CIS is too long -- truncating

2003-08-28 Thread M. Warner Losh
In message: [EMAIL PROTECTED] Andreas Klemm [EMAIL PROTECTED] writes: : Hi, : : good and bad news. Good news is that -current installation : CD-Rom (JPSNAP of yesterday) doesn't panic during boot : anymore, which was the case previously (or when inserting : the card). Thanks a lot,

Re: PCMCIA trouble with Xircom, CIS is too long -- truncating

2003-08-28 Thread M. Warner Losh
In message: [EMAIL PROTECTED] Sergey A. Osokin [EMAIL PROTECTED] writes: : Please comment this lines and add : devicepcic : devicecard 1 : : and recompile your kernel. Let me know does it help you. This uses oldcard rather than newcard. Warner

[no subject]

2003-08-28 Thread Andrew Lankford
OK, after checking out Soren's version 1.6 ata-lowlevel.c, rebuilding the kernel, and rebooting I got the following kernel boot message (attached). The output of atacontrol list is about the same as before as well. My last build (using 1.4 ata-lowlevel) booted up ok and at least my slave DVDROM

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Jason Stone
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA1 In this configuration I see a lot of nfs server ...: is not responding and nfs server ...: is alive again when I copy large files (e.g. a CD image). All of them happen in the same second. I haven't looked at the state or priority of the cp

Re: Someone help me understand this...?

2003-08-28 Thread Bruce Evans
On Wed, 27 Aug 2003, Joe Greco wrote: I've got a weirdness with kill(2). This code is out of Diablo, the news package, and has been working fine for some years. It apparently works fine on other OS's. In the Diablo model, the parent process may choose to tell its children to update status

Re: Someone help me understand this...?

2003-08-28 Thread Joe Greco
On Wed, 27 Aug 2003, Joe Greco wrote: I've got a weirdness with kill(2). This code is out of Diablo, the news package, and has been working fine for some years. It apparently works fine on other OS's. In the Diablo model, the parent process may choose to tell its children to update

[patch] usb ohci suspend/resume

2003-08-28 Thread Anish Mistry
If you have trouble with suspend/resume killing your usb devices try out the attached patch (ohci only, unless someone want to adapt to uhci). I think I finally got it working, at least it works with my mouse and no panics if you leave devices plugged during a suspend/resume cycle. Same as

Re: ATAng no PIO fallback?

2003-08-28 Thread Soren Schmidt
It seems Anish Mistry wrote: -- Start of PGP signed section. On Tuesday 26 August 2003 10:27 pm, Anish Mistry wrote: After removing atapicam from my kernel, so no panics on boot I decided to see it DMA was fixed for my CD/DVD combo drive. I changed the hw.ata.atapi_dma=0 to

Re: HTT on current

2003-08-28 Thread Jens Rehsack
Bruce Evans wrote: On Tue, 26 Aug 2003, John Baldwin wrote: On 26-Aug-2003 Yamada Ken Takeshi wrote: [...] One test is not sufficient. -current is also not the best place to test. :) When I first implemented HTT in -current The above times seem slow enough to be partly the result of debugging

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Alexander Leidinger
On Wed, 27 Aug 2003 09:06:41 -0400 (EDT) Robert Watson [EMAIL PROTECTED] wrote: I have a very similar configuration, but it sounds like I'm not bumping into the same problem. Are you using NFSv2 or v3, and how many file systems are you mounting? Are you generally using UFS1 or UFS2? Right

Re: PCMCIA trouble with Xircom, CIS is too long -- truncating

2003-08-28 Thread Sergey A. Osokin
On Wed, Aug 27, 2003 at 08:26:21PM -0600, M. Warner Losh wrote: In message: [EMAIL PROTECTED] Sergey A. Osokin [EMAIL PROTECTED] writes: : Please comment this lines and add : device pcic : device card 1 : : and recompile your kernel. Let me know does it help you.

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread Terry Lambert
Adam K Kirchhoff wrote: Again, no luck. From vlc: [0141] main input: playlist item `dvdold:///dev/[EMAIL PROTECTED],1' [0141] dvd input error: dvdcss cannot open device libdvdread: Using libdvdcss version 1.2.5 for DVD access libdvdread: Could not open /dev/acd0 with libdvdcss.

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Terry Lambert
Robert Watson wrote: I have a very similar configuration, but it sounds like I'm not bumping into the same problem. Are you using NFSv2 or v3, and how many file systems are you mounting? Are you generally using UFS1 or UFS2? Right now, I'm mounting a single UFS2 file system was the root,

ftpd on -CURRENT ?

2003-08-28 Thread Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED]
Hi! I wanted to install an anonymous ftp server on my -CURRENT machine, but ftpd isn't installed. Is there any reason for that or did I mess up my system somehow? Regards, Uli. +---+ |Peter Ulrich Kruppa| | Wuppertal |

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Terry Lambert
Pawel Worach wrote: [ ... subject ... ] This only seem to happen for nfs over tcp. That's strange; most of the problems I've ever seen are from using UDP, large read/write sizes, and then droping one packet out of a bunch of frags caused by the MTU being much smaller than the read/write size

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Terry Lambert
Jason Stone wrote: I'm also seeing a similar problem - I have a cluster of high-volume mailservers delivering mail over nfs to maildirs on a netapp. The cluster was all 4-stable, but I decided to mix a couple of 5.1 boxes in to see how they would do. The 5.1 boxes accepted and queued mail

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread Peter Kostouros
Hi I had a similar problem when running mplayer with recent kernels. My problem was that although I was executing mplayer with -dvd-device /dev/acd0, the program was trying to open /dev/racd0. I modified main/libmpdvdkit2/dvd_reader.c and sure enough everything is OK. I hope the following

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread Adam K Kirchhoff
Hmmm... I'll give that a shot, thanks :-) Did you ever submit your patch to the port maintainer? Adam On Thu, 28 Aug 2003, Peter Kostouros wrote: Hi I had a similar problem when running mplayer with recent kernels. My problem was that although I was executing mplayer with -dvd-device

Sil3112 dma errors

2003-08-28 Thread Putinas
Hi all, recently I upgraded my kernel to the last version ( Aug 28 now, before was runing Aug 5 version ), and I startet to get error like this: Aug 27 17:03:23 pilkishome kernel: ad4: WARNING - WRITE_DMA recovered from missing interrupt Aug 27 17:03:23 pilkishome kernel: ad4: WARNING - WRITE_DMA

[current tinderbox] failure on ia64/ia64

2003-08-28 Thread Tinderbox
TB --- 2003-08-28 10:06:05 - starting CURRENT tinderbox run for ia64/ia64 TB --- 2003-08-28 10:06:05 - checking out the source tree TB --- cd /home/des/tinderbox/CURRENT/ia64/ia64 TB --- /usr/bin/cvs -f -R -q -d/home/ncvs update -Pd -A src TB --- 2003-08-28 10:09:21 - building world TB --- cd

Re: Sil3112 dma errors

2003-08-28 Thread Soren Schmidt
It seems Putinas wrote: Hi all, recently I upgraded my kernel to the last version ( Aug 28 now, before was runing Aug 5 version ), and I startet to get error like this: Aug 27 17:03:23 pilkishome kernel: ad4: WARNING - WRITE_DMA recovered from missing interrupt Aug 27 17:03:23 pilkishome

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread Adam K Kirchhoff
And a quick FYI: After making the changes below, mplayer still refuses to play back any DVDs. :-) I'll probably just wait till ATAnp and atapicam are working together nicely again before I continue fighting with it. Adam On Thu, 28 Aug 2003, Adam K Kirchhoff wrote: Hmmm... I'll give that

Re: Sil3112 dma errors

2003-08-28 Thread Putinas
1. It's written only Advance Peripherals , looks like this http://www7.alternate.de/prodpic/200x200/f/fpba03.jpg 2. Nope , network is connected only to 100 mbit switch, and most often the problem occurs when there is higher i/o with disk ( like kernel compiling or make buildworld ) which I usually

IBM HS20 blade and 5.1 release problems (USB)

2003-08-28 Thread Geoff Buckingham
I have come across the following issues with 5.1 and the IBM blades. They are likely to apply to 4.x too. The HS20 has a serial port, but it is only available as a header on board. The HS20 also has an AT keyboard controller but that seems not to be physically available anywhere. IBMs

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread Alexander Leidinger
On Thu, 28 Aug 2003 07:46:52 -0400 (EDT) Adam K Kirchhoff [EMAIL PROTECTED] wrote: And a quick FYI: After making the changes below, mplayer still refuses to play back any DVDs. :-) I'll probably just wait till ATAnp and atapicam are working together nicely again before I continue fighting

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Robert Watson
On Wed, 27 Aug 2003, Pawel Worach wrote: I get the errors every time the nfs mounts are not unmounted cleanly, if the client (which is a laptop and i often forget to plug in the power so the battery dies) dies and the server is rebooted the client boots fine, i.e. no nfs server not

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Jason Stone
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA1 I'm also seeing a similar problem - I have a cluster of high-volume mailservers delivering mail over nfs to maildirs on a netapp. The cluster was all 4-stable, but I decided to mix a couple of 5.1 boxes in to see how they would do. [...]

Re: Sil3112 dma errors

2003-08-28 Thread Soren Schmidt
It seems Putinas wrote: 1. It's written only Advance Peripherals , looks like this http://www7.alternate.de/prodpic/200x200/f/fpba03.jpg OKies, not much to say about those, probably marvell based.. 2. Nope , network is connected only to 100 mbit switch, and most often the problem occurs when

Re: ftpd on -CURRENT ?

2003-08-28 Thread Bruce Cran
On Thu, Aug 28, 2003 at 10:36:24AM +0200, Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi! I wanted to install an anonymous ftp server on my -CURRENT machine, but ftpd isn't installed. Is there any reason for that or did I mess up my system somehow? It should be installed, it's just not in

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Robert Watson
On Thu, 28 Aug 2003, Terry Lambert wrote: Pawel Worach wrote: [ ... subject ... ] This only seem to happen for nfs over tcp. That's strange; most of the problems I've ever seen are from using UDP, large read/write sizes, and then droping one packet out of a bunch of frags caused by

Re: Someone help me understand this...?

2003-08-28 Thread Robert Watson
On Wed, 27 Aug 2003, Joe Greco wrote: The specific OS below is 5.1-RELEASE but apparently this happens on 4.8 as well. Could you confim this happens with 4.8? The access control checks there are substantially different, and I wouldn't expect the behavior you're seeing on 4.8... ... Well,

Re: Recent sound change still broken?

2003-08-28 Thread David Xu
On Thursday 28 August 2003 07:37, David Xu wrote: My patch http://www.FreeBSD.org/cgi/query-pr.cgi?pr=kern/54810 ever worked well for my old Creative sound card, the device is probed, but now no sound at all. :-( I tried to backout ac97.c revision 1.43, now my sound card works again, If

Re: Someone help me understand this...?

2003-08-28 Thread Joe Greco
On Wed, 27 Aug 2003, Joe Greco wrote: The specific OS below is 5.1-RELEASE but apparently this happens on 4.8 as well. Could you confim this happens with 4.8? The access control checks there are substantially different, and I wouldn't expect the behavior you're seeing on 4.8... Rather

Failure making buildworld (cvsup at Thu Aug 28 10:34:49 EDT 2003)

2003-08-28 Thread Mike Jakubik
=== lib/libpam/modules/pam_echo cc -O2 -pipe -march=pentium4 -I/usr/src/lib/libpam/modules/pam_echo/../../.. /../contrib/openpam/include -I/usr/src/lib/libpam/modules/pam_echo/../../lib pam -Wsystem-headers -Werror -Wall -Wno-format-y2k -W -Wstrict-prototypes - Wmissing-prototypes -Wpointer-arith

Re: ATAng no PIO fallback?

2003-08-28 Thread Anish Mistry
On Thursday 28 August 2003 02:24 am, you wrote: It seems Anish Mistry wrote: -- Start of PGP signed section. On Tuesday 26 August 2003 10:27 pm, Anish Mistry wrote: After removing atapicam from my kernel, so no panics on boot I decided to see it DMA was fixed for my CD/DVD combo

Re: ATAng no PIO fallback?

2003-08-28 Thread Soren Schmidt
It seems Anish Mistry wrote: it DMA was fixed for my CD/DVD combo drive. I changed the hw.ata.atapi_dma=0 to hw.ata.atapi_dma=1 in my /boot/loader.conf. After a reboot I tried There is no PIO fallback in ATAng (so far), if you know that your ATAPI device doesn't do DMA why on

ATAng hang

2003-08-28 Thread Petri Helenius
My first try with ATAng on -CURRENT as of 18 hours ago ended up dying around reboot. Other than this, it seems to work as expected. I don't have WITNESS or INVARIANTS on this box, but I can recompile kernel with them if it helps. # reboot Aug 28 09:24:35 rms21 reboot: rebooted by root boot()

Re: Someone help me understand this...?

2003-08-28 Thread Robert Watson
On Thu, 28 Aug 2003, Joe Greco wrote: On Wed, 27 Aug 2003, Joe Greco wrote: The specific OS below is 5.1-RELEASE but apparently this happens on 4.8 as well. Could you confim this happens with 4.8? The access control checks there are substantially different, and I wouldn't expect

nvidia.ko freezes system in -current

2003-08-28 Thread Christoph Kukulies
I cvsuped world and kernel today, built world, installed world, did a reinstall (with compilation) of the nvidia module 1.0-4365 and the kernel module loads fine but when I startx I get a few screen flashes and the reboot. I have agp_load=YES in loader.conf (as I had before). I did not choose

ATAng panic with large file transfer to HighPoint RAID

2003-08-28 Thread Shizuka Kudo
I think I have reported this two days ago, but look like it wasn't gone through. Here's my problem that I still suffer with build world/kernel about three hours ago (i.e. Aug 28 12:00 UTC) With the new world/kernel, I tried to pax a subdirectory to the RAID1 drive (two IBM DLTA-307030 attached

Re: ftpd on -CURRENT ?

2003-08-28 Thread Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED]
Sorry, I forgot to repost to the list. On Thu, 28 Aug 2003, Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED] wrote: On Thu, 28 Aug 2003, David Wolfskill wrote: I think perhaps you may be overlooking its location: g1-13(5.1-C)[1] grep ftpd /etc/inetd.conf #ftpstream tcp nowait root

Re: ATAng no PIO fallback?

2003-08-28 Thread Mark Huizer
On Thu, Aug 28, 2003 at 04:47:56PM +0200, Soren Schmidt wrote: It seems Anish Mistry wrote: it DMA was fixed for my CD/DVD combo drive. I changed the hw.ata.atapi_dma=0 to hw.ata.atapi_dma=1 in my /boot/loader.conf. After a reboot I tried There is no PIO fallback in ATAng (so

Re: IDE DVD playback on 5.1-CURRENT

2003-08-28 Thread David O'Brien
On Thu, Aug 28, 2003 at 01:29:22AM -0700, Terry Lambert wrote: 1)dd if=/dev/acd0 count=1 of=/dev/null 2)dd if=/dev/acd0c count=1 of=/dev/null 3)dd if=/dev/acd0a count=1 of=/dev/null

Re: ATAng no PIO fallback?

2003-08-28 Thread Mark Huizer
For the kernel before ATAng: see dmesg.beforeATAng For a small list of DMA according to Windows XP see dmesg.windows I'm still looking how I can get it to boot with a kernel after ATAng. It fails with ad0: WARNING: READ_DMA ICRC warning or something like that. With ata_dma and

Re: ATAng panic with large file transfer to HighPoint RAID

2003-08-28 Thread Shizuka Kudo
To further test if this issue was really caused by ATAng, I have cvsupped src/sys/dev/ata, src/sys/conf/files, src/sys/sys/ata.h back to the time just before ATAng committed. I then built/installed kernel and found that with this non-ATAng kernel, the pax command can run successfully on a

Re: ftpd on -CURRENT ?

2003-08-28 Thread Craig Rodrigues
On Thu, Aug 28, 2003 at 06:31:58PM +0200, Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED] wrote: But this looks as if my inetd.conf isn't read on bootup. Read this: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/inetd.html -- Craig Rodrigues http://crodrigues.org [EMAIL PROTECTED]

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Pawel Worach
Robert Watson wrote: On Wed, 27 Aug 2003, Pawel Worach wrote: Ok, so let me see if I have the sequence of events straight: (1) Boot a 4.8-RELEASE/STABLE NFS server (2) Boot a 5.1-RELEASE/CURRENT NFS client (3) Mount a file system using TCP NFSv3 (4) Reboot the client system, reboot, and remount

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Alexander Leidinger
On Thu, 28 Aug 2003 08:54:07 -0400 (EDT) Robert Watson [EMAIL PROTECTED] wrote: Ok, so let me see if I have the sequence of events straight: (1) Boot a 4.8-RELEASE/STABLE NFS server (2) Boot a 5.1-RELEASE/CURRENT NFS client (3) Mount a file system using TCP NFSv3 (4) Reboot the client

Re: ftpd on -CURRENT ?

2003-08-28 Thread Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED]
On Thu, 28 Aug 2003, Craig Rodrigues wrote: On Thu, Aug 28, 2003 at 06:31:58PM +0200, Peter Ulrich Kruppa [EMAIL PROTECTED] wrote: But this looks as if my inetd.conf isn't read on bootup. Read this: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/inetd.html Thanks, so one has

No mouse on Dell Inspirion 1100?

2003-08-28 Thread David Gilbert
I just configured a Dell Inspirion 1100 laptop for a friend ... and this laptop has a built in touch pad ... much like my dell. It's running -CURRENT cvsup'd as of Monday. When it probes the mouse (full -v boot below), it get's this error (boot -v'd) pci0: simple comms at device 31.6 (no driver

Re: nvidia.ko freezes system in -current

2003-08-28 Thread Martin
On Thu, 2003-08-28 at 15:40, Christoph Kukulies wrote: I cvsuped world and kernel today, built world, installed world, did a reinstall (with compilation) of the nvidia module 1.0-4365 and the kernel module loads fine but when I startx I get a few screen flashes and the reboot. I have

Re: Please test: USB floppies

2003-08-28 Thread Nate Lawson
On Tue, 26 Aug 2003, Harald Schmalzbauer wrote: On Monday 25 August 2003 23:19, Nate Lawson wrote: If anyone has a USB floppy drive that is giving them problems, please let me know. Hello, this one needs NO_SYNC I think. Played a bit some time ago but had no luck (I'm no programmer)

Re: Please test: USB floppies

2003-08-28 Thread Nate Lawson
On Wed, 28 Aug 2003, Larry Baird wrote: Nate, When umount-ing I get the following: umass: Unsupported UFI command 0x35 (da0:umass-sim0:0:0:0): Synchronize cache failed, status == 0x6, scsi status == 0x0 And this is repeated twice. This message is harmless in the absence of

Generating PPro instructions with CPUTYPE=i586?

2003-08-28 Thread Dimitry Andric
While trying to build a -CURRENT release for my aging Pentium 150 router box on my substantially faster Athlon XP box, I ran into the following problem. I'm using CPUTYPE=i586 in /etc/make.conf, since the target box is not even capable of doing MMX. However, when the build is complete and I try

Re: Please test: USB floppies

2003-08-28 Thread Harald Schmalzbauer
On Thursday 28 August 2003 21:35, Nate Lawson wrote: On Tue, 26 Aug 2003, Harald Schmalzbauer wrote: On Monday 25 August 2003 23:19, Nate Lawson wrote: If anyone has a USB floppy drive that is giving them problems, please let me know. Hello, this one needs NO_SYNC I think.

Re: Generating PPro instructions with CPUTYPE=i586?

2003-08-28 Thread Kris Kennaway
On Thu, Aug 28, 2003 at 09:55:13PM +0200, Dimitry Andric wrote: While trying to build a -CURRENT release for my aging Pentium 150 router box on my substantially faster Athlon XP box, I ran into the following problem. I'm using CPUTYPE=i586 in /etc/make.conf, since the target box is not even

Re: nvidia.ko freezes system in -current

2003-08-28 Thread David Taylor
On Thu, 28 Aug 2003, Christoph Kukulies wrote: I cvsuped world and kernel today, built world, installed world, did a reinstall (with compilation) of the nvidia module 1.0-4365 and the kernel module loads fine but when I startx I get a few screen flashes and the reboot. I have agp_load=YES

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Andrew P. Lentvorski, Jr.
On Thu, 28 Aug 2003, Alexander Leidinger wrote: There's no lockd running, only the statd on the server, so we already can rule out the lockd. You probably want to shut down statd on the server as well. Since statd is only used to recover locks on reboots, it is of no use without lockd, and it

Re: recent 5.1-CURRENT kernel panics on acd0 probe/attach, IBM T30

2003-08-28 Thread Lee Damon
Removing atapicam from my kernel configuration fixed the problem for me as well. Please try the patch I posted on -current under HEADS UP! ATAng committed. I just finished a new CVSup and kernel/world compile, rebooted and everything is happy, including reading CDs and data DVDs. I haven't

Re: nfs tranfers hang in state getblck or nfsread

2003-08-28 Thread Pawel Worach
Pawel Worach wrote: Robert Watson wrote: On Wed, 27 Aug 2003, Pawel Worach wrote: Ok, so let me see if I have the sequence of events straight: Hope this is not as confusing as my previus mail :) Here is some more information. I realized that i had tcp and udp blackholing enabled on the server

Re: Someone help me understand this...?

2003-08-28 Thread Joe Greco
On Thu, 28 Aug 2003, Joe Greco wrote: On Wed, 27 Aug 2003, Joe Greco wrote: The specific OS below is 5.1-RELEASE but apparently this happens on 4.8 as well. Could you confim this happens with 4.8? The access control checks there are substantially different, and I wouldn't

atheros (ath) driver, hostAP?

2003-08-28 Thread Jesse Guardiani
Howdy list, I'm running FreeBSD 5.1-RELEASE, and I'm considering messing around with some Soekris boards and making some embedded routers with built-in wireless access points and VPN stuff. I know I can do that with the Prism chipsets, but can I run in hostAP mode with the ath driver on an

Re: atheros (ath) driver, hostAP?

2003-08-28 Thread Brooks Davis
On Thu, Aug 28, 2003 at 05:21:30PM -0400, Jesse Guardiani wrote: Howdy list, I'm running FreeBSD 5.1-RELEASE, and I'm considering messing around with some Soekris boards and making some embedded routers with built-in wireless access points and VPN stuff. I know I can do that with the

natd fw punch rule leak found (and fix)

2003-08-28 Thread Flemming Kraglund
On a busy ftp site it was noticed that natd stopped punching ftp data session after some time, it was leaking the fw rule numbers allocated for punching. This happens if the ftp clients or ftp servers TCP layer was retransmitting the PORT/EPRT or the passive replies or as a DoS from a malicious

Re: natd fw punch rule leak found (and fix)

2003-08-28 Thread Flemming Kraglund
Ups, there you go when not testing your last optimization, it is required that a fw rule number is allocated for partial connections so the fix is just: in libalias/alias_db.c in PunchFWHole add the following after the initial packetAliasMode test: ClearFWHole(link); /FK