Re: -current buildworld breakage

2002-10-26 Thread walt
Yamada Ken Takeshi wrote: I have an error for a week and cannot make buildworld. Where can I find panic other than real panic? === sbin/gbde : : : : cc -O -pipe -mcpu=pentiumpro -I/usr/src/sbin/gbde/../../sys -Werror -Wall -Wno-format-y2k -Wno-uninitialized -c template.c cc1: warnings

Re: Unsucessful with 5.0-CURRENT Installation on a 120G IDE HDD

2002-11-01 Thread walt
Hiten Pandya wrote: Hi there. I tried installing the 5.0-CURRENT-20021028-JPSNAP ISO today, on my 120G harddrive, which is the second one on the system. Sysinstall failed to get the right geometry of the disk, even though the BIOS was in LBA mode. My 50G FreeBSD partition (ad1s3) as two

Re: Unsucessful with 5.0-CURRENT Installation on a 120G IDE HDD

2002-11-02 Thread walt
Hiten Pandya wrote: Hmm, OK. Let me rephrase it all. I have a 120G IDE disk, which is under LBA mode. It is the second disk on my system. I have been using it with my old (julyish) -current for a while now as a backup disk thingy. My disk layout: ad1s1: 8997MB FreeBSD slice ad1s3:

Re: Unsucessful with 5.0-CURRENT Installation on a 120G IDE HDD

2002-11-02 Thread walt
Hiten Pandya wrote: On Sat, Nov 02, 2002 at 10:38:33AM -0800, walt wrote the words in effect of: Hiten Pandya wrote: Hmm, OK. Let me rephrase it all. I have a 120G IDE disk, which is under LBA mode. It is the second disk on my system. I have been using it with my old (julyish) -current

Re: XFree

2002-11-07 Thread walt
Horen wrote: Posted a week ago the question, didn't get any reaction. Everything with current from last night works fine but killing X or logging out ends in a black screen. No way to activate the display without reboot. Remote login is fine. Typing blind works too. I have exactly the same

Make world as benchmark?

2002-11-09 Thread walt
I have two identical installations of -CURRENT on one machine. The only difference is that one is on a UDMA100 disk and the other is on a UDMA66 disk. Both have softupdates enabled. The total times for a make world make kernel: UDMA100: 88 minutes UDMA66 : 95 minutes Does this seem an

make buildkernel broken at net/bpf.c ?

2002-11-18 Thread walt
I see these changes were made about four days ago and I seem to be the only one having problems. BTW, I don't use device bpf in my kernel config. cc -c -O -pipe -mcpu=pentiumpro -Wall -Wredundant-decls -Wnested-externs -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wpointer-arith -Winline

Kernel won't build without 'device bpf'

2002-11-18 Thread walt
Buildkernel dies without device bpf in the config file. I think this is due to Sam's commit on 11-14 changing sys/net/bpf.c and bpf.h. Anyone else seeing this? To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED] with unsubscribe freebsd-current in the body of the message

buildkernel broken at bluetooth?

2002-11-20 Thread walt
mkdep -f .depend -a -nostdinc -I../../../../netgraph/bluetooth/include -D_KERNEL -DKLD_MODULE -I- -I../../../../netgraph/bluetooth/include -I. -I@ -I@/dev -I@/../include -I/usr/obj/usr/local/mnt/src/i386/usr/include

libpthread question

2002-11-22 Thread walt
I noticed David Xu's changes to libpthread this morning, so I did a make libraries and noticed with surprise that libpthread.so.5 was still dated Sep 16. I then did 'cd /usr/src/lib' and a 'make' and noticed that libpthread did not show up during the make. At that point I looked at

Re: Update to UFS2 Superblock Format

2002-11-30 Thread walt
Poul-Henning Kamp wrote: From the next branch on -current, it is my intent to not install BSD labels anymore, but switch to GPT instead, (possibly encapsulated in an BSD MBR slice for legacy systems). Do you mean this GPT: http://www.microsoft.com/hwdev/tech/storage/GPT_FAQ.asp or are you

Re: Sound familiar? 5.0-RC hangs on dual athlon

2002-12-08 Thread walt
Jacques A. Vidrine wrote: Hello All, I finally managed to put some time aside to redo my main development/desktop machine to run FreeBSD 5.0. (I've been running 5.x on my laptop for some months.) I had to retreat back to 4.7 because I could not get through some simple tasks without the system

Re: 80386 out of GENERIC

2002-12-15 Thread walt
[EMAIL PROTECTED] wrote: Because few if any 80386 computers have the ram it takes to run sysinstall. Was sysinstall around when 386 was new? Just curious what's changed since then to make it bigger. To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED] with unsubscribe freebsd-current in the body

Kernel hangs during boot (new GEOM problem)

2002-12-17 Thread walt
I built world+kernel about an hour ago ( Dec 17 about 23:00 UTC) and the kernel hangs in the middle of printing phk's GEOM diagnostics: ad0: 76319MB ST380021A [155061/16/63] at ata0-master UDMA100 ad2: 42934MB WDC WD450AA-00BAA0 [87233/16/63] at ata1-master UDMA66 acd0: CD-RW R/RW 4x4x24 at

Re: Kernel hangs during boot (new GEOM problem)

2002-12-18 Thread walt
walt wrote: I built world+kernel about an hour ago ( Dec 17 about 23:00 UTC) and the kernel hangs in the middle of printing phk's GEOM diagnostics: diagnostics snipped I noticed some GEOM-related commits in today's cvsup, but unfortunately they didn't solve this problem. The kernel still

Re: GEOM panic

2002-12-19 Thread walt
[EMAIL PROTECTED] wrote: In message [EMAIL PROTECTED], Craig Rodrigues writes: Hi, I just did a cvsup and rebuilt my kernel, and now my kernel panics upon bootup. I don't have a serial console, so I wrote down the error messages that I saw: I saw this one in the middle of some GEOM debug

Re: Compile problem again (warnings)

2002-12-21 Thread walt
Aleksander Rozman - Andy wrote: Hi ! I am back at developing some stuff for FreeBSD, but I am again getting warnings are treated as errors problem and it seems that -DNO_WERROR doesn't work anymore. Is there a solution for this? I use gcc (Prerelease 3.1). Must I recompile world again? I

Re: Problem upgrading to -current

2002-12-22 Thread walt
Martin Hasenbein wrote: Hoi, I've tried to upgrade to -current a few minutes ago. Before upgrading I had FreeBSD 4.7-RELEASE-p2 After a make buildworld / make buildkernel /make installkernel and erbooting, I still have FreeBSD 4.7-RELEASE-p2 Sounds like you are rebooting with the old kernel

Re: editting disklabels

2002-12-29 Thread walt
Willem Jan Withagen wrote: Hi, I'm trying to edit my disklabels to create some swap on just all of them, however when I try to do so, I get: --- files# disklabel -w -B ad4s1 auto disklabel: ioctl DIOCSDINFO: open partition would move or shrink --- This is in single user

Trouble building X on fresh 5.0-RC2 install?

2002-12-29 Thread walt
I've installed RC2 on my new ASUS A7V8X/AthlonXP and the whole thing went very well except for building XFree. X does compile with no complaints but when I attempt to run it I get unresolved symbol errors and then a coredump. I'm not asking for a fix here, really, so I won't bother you with

VOP_STRATEGY on VCHR?

2003-01-04 Thread walt
After updating world and kernel this evening I saw this message fly by during the reboot: Mounting root from ufs:/dev/ad0s3a VOP_STRATEGY on VCHR : 0xc25fd000: tag none, type VCHR, usecount 5, writecount 0, refcount 6, flags (VV_OBJBUF), Sorry, need DDB option to print backtrace That feels like

Re: VOP_STRATEGY on VCHR?

2003-01-05 Thread walt
[EMAIL PROTECTED] wrote: In message [EMAIL PROTECTED], walt writes: VOP_STRATEGY on VCHR : 0xc25fd000: tag none, type VCHR, usecount 5, writecount 0, refcount 6, flags (VV_OBJBUF), Sorry, need DDB option to print backtrace That feels like an error message (sort of) but everything seems

Re: nVidia opengl works as root but not as user

2003-01-05 Thread walt
David Holm wrote: Hi, it's getting boring seeing all the nvidia posts but I'm so darn close to having it working here... May I ask what you've done to get as far as you have? I have their driver working okay on -STABLE but of course it won't even compile on -CURRENT and I don't know enough to

world broken at libkvm

2003-01-12 Thread walt
cc -O -pipe -mcpu=pentiumpro -DLIBC_SCCS -I/usr/src/lib/libkvm -c /usr/src/lib/libkvm/kvm_proc.c -o kvm_proc.o /usr/src/lib/libkvm/kvm_proc.c: In function `kvm_proclist': /usr/src/lib/libkvm/kvm_proc.c:376: structure has no member named `ke_pctcpu' To Unsubscribe: send mail to [EMAIL

Re: GEOM prevents bootblocks writing

2003-01-12 Thread walt
Sean Kelly wrote: --UlVJffcvxoiEqYs2 Content-Type: text/plain; charset=us-ascii Content-Disposition: inline Content-Transfer-Encoding: quoted-printable On Sun, Jan 12, 2003 at 12:49:46PM +0100, [EMAIL PROTECTED] wrote: There is an erratum on disklabel -B for 5.0-RELEASE. So how the hell do

Re: No sound output for pcm

2003-08-24 Thread walt
Harald Schmalzbauer wrote: --Boundary-02=_Nn+R/bAN6Fk+pt3 Content-Type: text/plain; charset=us-ascii Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Content-Description: signed data Content-Disposition: inline Hi all, I can confirm something is wrongwith pcm. I have no sound output with todays

gcc -pedantic ?

2003-09-02 Thread walt
I'm trying to compile mozilla thunderbird on -current and the configure program stops with this error: checking whether C++ compiler has -pedantic long long bug... yes configure: error: Your compiler appears to have a known bug where long long is miscompiled when using -pedantic. Reconfigure using

Buildworld broken at lib/msun

2003-06-06 Thread walt
cc -O -pipe -mcpu=pentiumpro -D_IEEE_LIBM -D_ARCH_INDIRECT=i387_ -std=gnu99 -c i387_e_acos.S -o i387_e_acos.o {standard input}: Assembler messages: {standard input}:19: Error: junk `(__ieee754_acos)' after expression {standard input}:19: Error: junk `(__ieee754_acos)' after expression *** Error

Re: NVidia kernel driver support for FreeBSD-5.1

2003-06-18 Thread walt
Juan Rodriguez Hervella wrote: Hello: I've got a PCI-NVidia Riva TNT 64 video card at home, and I've tried to compile the drivers but it doesn't work, and after changing the source to let the compilation progress, when the module is loaded I've received a kernel panic. Im using FreeBSD-5.1 with

Re: Proof of concept patch for device rearrangement

2003-06-18 Thread walt
Poul-Henning Kamp wrote: I have uploaded a proof of concept patch: http://phk.freebsd.dk/patch/fd_dev.patch ...And with this code enabled, it is possible to go from userland to device driver without touching Giant underway. I'm sorry, I can't parse that last sentence. Could you explain in 25

The behavior of 'who'

2003-07-04 Thread walt
Is this the expected output for an unexpected input?: $ who /etc . May 9 03:09 (? ) netconfig?? Jan 10 11:57 () ices Oct 23 13:41 (hosts) bSep 8 18:48 (gnats)  Jan 10 11:31 (?) e

Re: how to create device nodes when devfs doesn't do it?

2003-07-07 Thread walt
Karel J. Bosschaart wrote: Hi, After googling and searching in the mailing list archive I still can't figure out how to make device nodes in -current when devfs doesn't do this automatically. I have an external USB-drive (external 3.5 case with leftover 1.6 GB HD) from which I want to mount

Re: kernel hangs at serial port during boot (solved)

2003-08-14 Thread walt
walt wrote: sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0 sio0: port may not be enabled sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0 sio0: type 16550A boot hangs forever at this point I changed the Plug-n-Play BIOS setting and now it works normally again. I also changed the ACPI

kernel hangs at serial port during boot

2003-08-14 Thread walt
sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0 sio0: port may not be enabled sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0 sio0: type 16550A boot hangs forever at this point The previous kernel compiled on July 22 worked fine and I've made no changes to the kernel configuration. I'm

Re: Geom disklabel/fdisk issues?

2003-01-13 Thread walt
[EMAIL PROTECTED] wrote: Julian Elischer writes: I think that one of the things we need to do is declare a new flag in disklabel that declares that the disklabel has been converted to use relative offsets... Better plan: Abandon BSD labels before disks outgrow them. To be replaced

Plug-n-Pray question

2003-01-16 Thread walt
While trying to debug a linux sound driver on my new ASUS A7V8X mobo I changed the Plug-n-Play OS setting from 'no' to 'yes' in the BIOS. When I rebooted the machine back into FreeBSD I got watchdog timer error messages from the Broadcom (bge) ethernet driver and the network was unreachable in

Re: OpenOffice swriter working on -CURRENT

2003-01-19 Thread walt
Sheldon Hearn wrote: Hi folks, Could someone with an up-to-date -CURRENT (as of anything since Wednesday last week) and OpenOffice let me know whether OpenOffice's swriter works? Mine definitely works okay, but I recompiled mine on Jan 14 just after Martin applied some patches. You may get

No man page for /etc/malloc.conf ?

2003-01-24 Thread walt
Where can I find the definitions for the AJ, aj, HR, etc. that are being discussed in the 'performance' thread? Thanks. To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED] with unsubscribe freebsd-current in the body of the message

Re: Installing from CDROM, errors

2003-01-26 Thread walt
Damien U wrote: Hello, I will firstly say that although I am not experienced with freeBSD, I have been using Linux for some time. I obtained the first ISO in the set for FreeBSD 5.0-RELEASE last saturday, here are the problems I have been experiencing whilst attempting to install it. 2)

Re: Installing from CDROM, errors

2003-01-26 Thread walt
walt wrote: Damien U wrote: Hello, I will firstly say that although I am not experienced with freeBSD, I have been using Linux for some time. I obtained the first ISO in the set for FreeBSD 5.0-RELEASE last saturday, here are the problems I have been experiencing whilst attempting to install

Kernel broken at sysv_msg.c

2003-01-26 Thread walt
cc1: warnings being treated as errors /usr/src/sys/kern/sysv_msg.c: In function `msgsnd': /usr/src/sys/kern/sysv_msg.c:775: warning: cast discards qualifiers from pointer target type /usr/src/sys/kern/sysv_msg.c:818: warning: cast discards qualifiers from pointer target type *** Error code 1 To

Re: HEADSUP: Final call for NODEVFS and NO_GEOM options

2003-01-26 Thread walt
Poul-Henning Kamp wrote: This is the final call for users using NODEVFS and NO_GEOM options! I marvel at my own temerity. I normally would never presume to speak for Bruce Evans but I haven't seen a post from him for many days. I think he would probably object to eliminating NO_GEOM based on

Re: Options MAXMEM added to GENERIC kernel config causes kernel panicin -current

2003-01-26 Thread walt
Steve Kargl wrote: On Sun, Jan 26, 2003 at 05:08:40PM -0500, Eric Jones wrote: Is there any reason, on newer motherboards, to need the MAXMEM option? I don't know. I've always used MAXMEM. Guess it's time to remove it from my kernel config file. FWIW, I've been using FBSD -stable and

Re: Request for info from SiS chipset owners

2003-02-01 Thread walt
Soeren Schmidt wrote: Just reply to this message with the output from pciconf -l and you have helped me sort out the myriads of SiS chipsets out there. ~# pciconf -l chip0@pci0:0:0: class=0x06 card=0x chip=0x55911039 rev=0x02 hdr=0x00 atapci0@pci0:0:1: class=0x010180

Re: GEOM and Extended Slices

2003-02-07 Thread walt
Hiten Pandya wrote: Hi gang. Recently removing the NO_GEOM option from my kernel; I noticed that my dos extended slices dev entries disappeared under a GEOM kernel... I've been using extended slices on both -stable and -current for quite a while without any problems, both with and without

Re: GEOM and Extended Slices

2003-02-08 Thread walt
Hiten Pandya wrote: On Fri, Feb 07, 2003 at 07:49:54PM -0800, walt wrote the words in effect of: Hiten Pandya wrote: Hi gang. Recently removing the NO_GEOM option from my kernel; I noticed that my dos extended slices dev entries disappeared under a GEOM kernel... I've been using extended

Kernel panic on shutdown of X server.

2003-02-23 Thread walt
This problem started about Feb 19 and continues thru today's updates. Everything seems to work great until I shut down the X server at which time I get a fatal 'page fault while in kernel mode.' I have two -CURRENT machines at the moment and only the one with the nVidia driver (and kernel module)

Re: Kernel panic on shutdown of X server.

2003-02-23 Thread walt
Terry Lambert wrote: walt wrote: This problem started about Feb 19 and continues thru today's updates. Everything seems to work great until I shut down the X server at which time I get a fatal 'page fault while in kernel mode.' I have two -CURRENT machines at the moment and only the one

Re: nvidia.ko load failed on -current

2003-02-24 Thread walt
Jan Stocker wrote: Before blaming me, i know it is not supported for 5.x or -current, but i think some of us have that stuff already running on -current. I've been in hospital for many weeks and now i updated my system (late November) to the currents current. After adding the missing include, i

Re: nvidia.ko load failed on -current

2003-02-24 Thread walt
walt wrote: Jan Stocker wrote: Before blaming me, i know it is not supported for 5.x or -current, but i think some of us have that stuff already running on -current. I've been in hospital for many weeks and now i updated my system (late November) to the currents current. After adding the missing

Giving up on three buffers...

2003-02-24 Thread walt
After this morning's cvsup I now get a 'syncing disks...giving up on three buffers' error message when shutting down the system and the filesystem doesn't get properly dismounted. For the last four days I could never shut the system down cleanly because of the nVidia driver problem causing a

Re: nvidia.ko load failed on -current

2003-02-24 Thread walt
Jan Stocker wrote: Jan Stocker wrote: Before blaming me, i know it is not supported for 5.x or -current, but i think some of us have that stuff already running on -current. I've been in hospital for many weeks and now i updated my system (late November) to the currents current. After adding the

Re: Giving up on three buffers...

2003-02-24 Thread walt
David Wolfskill wrote: Date: Mon, 24 Feb 2003 07:39:08 -0800 From: walt [EMAIL PROTECTED] After this morning's cvsup I now get a 'syncing disks...giving up on three buffers' error message when shutting down the system and the filesystem doesn't get properly dismounted. For the last four days I

X server won't start this morning

2003-02-25 Thread walt
Just finished a cvsup and rebuild of world/kernel and now my X server refuses to start: (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVdriver kernel module! The proprietary nvidia.ko module from nVidia still loads normally with no error messages during system boot. There is also a warning about a

Re: patch for the nVidia driver and -CURRENT

2003-02-25 Thread walt
Maxime Henrion wrote: --X1bOJ3K7DJ5YkBrT Content-Type: text/plain; charset=us-ascii Content-Disposition: inline Hi all, Recent interface changes made the nVidia driver unbuildable on -CURRENT. The attached patch should make it work as it used to. Please let me know if it doesn't. Yes!

Re: NTLDR missing after 5-RELEASE install

2003-02-25 Thread walt
Matt Smith wrote: What does your Drive Layout look like? Is your W2k partition FAT32? Has it always been the first partition on the drive, or did you move it, using something like partition magic? Is freeBSD in the extended partition? -Matt On Tue, 2003-02-25 at 11:58, Andrew Boothman wrote:

Disaster strikes...

2003-03-03 Thread walt
After cvsup'ing just now I cannot reboot -CURRENT either with the new kernel or the old kernel. The new kernel panics instantly on boot, and the old kernel halts with multiple messages about ACPI, so I'm stuck with an unbootable machine. What is the command to disable acpi at the boot prompt? I

Re: Disaster strikes...

2003-03-03 Thread walt
Andre Guibert de Bruet wrote: On Mon, 3 Mar 2003, walt wrote: After cvsup'ing just now I cannot reboot -CURRENT either with the new kernel or the old kernel. The new kernel panics instantly on boot, and the old kernel halts with multiple messages about ACPI, so I'm stuck with an unbootable

nvidia module panics today's kernel [03-03-03]

2003-03-03 Thread walt
My mini 'disaster' of earlier today was caused by the nvidia kernel module being autoloaded at boot, which causes an immediate kernel panic. The newest kernel seems fine until I try to load the module manually, at which time I still get the kernel panic even after re-compiling the module. Maxime,

Re: kernel build - fail

2003-03-04 Thread walt
Michael Hostbaek wrote: --ncSAzJYg3Aa9+CRW Content-Type: text/plain; charset=us-ascii Content-Disposition: inline Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Hi, I cvsup'ed my source this morning, and after a successfull 'make buildworld' I launch 'make buildkernel KERNCONF=3DGENERIC' - shortly

Re: nvidia module panics today's kernel [03-03-03]

2003-03-04 Thread walt
Andre Guibert de Bruet wrote: If you really need to use your workstation, you can try the open source nv XFree86 driver. It's not as fast as the nVidia detonator driver and it's not accelerated, but you can at least use X11 at a reasonable resolution and color depth. It works well enough for my

Another nVidia question, maybe a bit OT.

2003-03-05 Thread walt
Because of the repeated breakage of the proprietary nVidia driver in -CURRENT I've been trying out the native XFree86 'nv' driver with some puzzling results. Maybe one of the nVidia whiz-kids in this group can explain: I reboot the machine, then start the X server. The X server immediately

Warning: driver mistake

2003-03-09 Thread walt
Starting today I noticed this warning at bootup: WARNING: Driver mistake: make_dev(console) called before SI_SUB_DRIVERS Is there more info I should supply? To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED] with unsubscribe freebsd-current in the body of the message

Re: Warning: driver mistake

2003-03-09 Thread walt
Poul-Henning Kamp wrote: In message [EMAIL PROTECTED], walt writes: Starting today I noticed this warning at bootup: WARNING: Driver mistake: make_dev(console) called before SI_SUB_DRIVERS Is there more info I should supply? Ooops. No, that is plenty. I'll fix it. Yes, fixed now. Thanks

Panic on bootup this morning

2003-03-11 Thread walt
After cvsup/rebuild today at about 14:00GMT I now get a 'page fault while in kernel mode' just after the system tries to mount the rootfs. Yesterday's kernel still works fine, and the filesystem came up clean, so I guess the new kernel didn't get far enough to write anything to disk. To

Still getting panic on boot.

2003-03-11 Thread walt
04:00 GMT Mar 12: Just cvsup'd and rebuilt with same result as 12 hours ago -- I see a kernel panic page fault while in kernel mode just after attempting to mount the root filesystem. The kernel from yesterday works fine and when I reboot the filesystems come up clean, so the new kernel nevers

Re: Just for Your Information

2003-03-13 Thread walt
CARTER Anthony wrote: Hi lads and lassies, I just tried to do a build world that failed, so I tried re-running it and it told me directory not empty (/usr/obj/usr/src/i386*)...Funny, even though the first thing it does is an rm -rf of that directory... So I tried to do it manually (of course as

GEOM_MBR breaks my kernel

2003-03-14 Thread walt
I've been unable to boot any kernel I've built since about March 11 and I've narrowed it down to the GEOM_MBR option. With GEOM_MBR I get a kernel page fault error when trying to mount the root filesystem at boot time. ad0: 76319MB WDC WD800JB-00CRA1 [155061/16/63] at ata0-master UDMA100 ad1:

if_iso88025subr.c: doesn't compile.

2003-03-15 Thread walt
So far today this file has been updated four times and it still won't compile. Can this be debugged off-line before being committed? I'm trying to debug another problem and I haven't been able to work on it all day because of this problem. Thanks. To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED]

Re: GEOM_MBR breaks my kernel

2003-03-15 Thread walt
Poul-Henning Kamp wrote: In message [EMAIL PROTECTED], walt writes: I've been unable to boot any kernel I've built since about March 11 and I've narrowed it down to the GEOM_MBR option. With GEOM_MBR I get a kernel page fault error when trying to mount the root filesystem at boot time. Can you

Re: panic on boot (devfs_find)

2003-03-16 Thread walt
Bryan Liesner wrote: On Sun, 16 Mar 2003, Poul-Henning Kamp wrote: One thing I'd like you to try is to remove any trace of USB from your systems. USB does some ugly VOP_REVOKES which I am not happy about, and I would like to exclude them from the list of suspects. You can remove USB from your

Why did INVARIANTS hide the geom bug?

2003-03-16 Thread walt
If inclusion of INVARIANTS serves to disguise bugs in the kernel, I wonder if kernel committers should be using this option routinely? To Unsubscribe: send mail to [EMAIL PROTECTED] with unsubscribe freebsd-current in the body of the message

Re: Why did INVARIANTS hide the geom bug?

2003-03-17 Thread walt
Poul-Henning Kamp wrote: In message [EMAIL PROTECTED], walt writes: If inclusion of INVARIANTS serves to disguise bugs in the kernel, I wonder if kernel committers should be using this option routinely? Please check into our current reality :-) Hm. How do I parse that sentence? If you

Re: Why did INVARIANTS hide the geom bug?

2003-03-18 Thread walt
Dag-Erling Smørgrav wrote: walt [EMAIL PROTECTED] writes: ... Looking thru sys/geom I don't see any such ifdefs in your code, so I still don't know why the recent geom bug was hidden by INVARIANTS. On the contrary, there is a lot on INVARIANTS-specific code in GEOM: [EMAIL PROTECTED] /sys/geom

Re: Updated XFree86

2003-03-19 Thread walt
CARTER Anthony wrote: Hi, I updated XFree86 this morning after a cvsup using portupgrade -r...did all packages for XFree86 (Server, libraries etc. etc.) I now have a problem with GDM... I can log in as root using the GDM, but if I log in as another user, it pops a message up about my session not

Re: XFree86-4.3.0,1 +wrapper-1.0_2

2003-03-19 Thread walt
CARTER Anthony wrote: Xfree requires wrapper but seems to break GDM for user logins. Is this normal, and can I force un-install wrapper without breaking anything? Excuse me, I'm a bonehead. You don't need to uninstall wrapper, just change this symbolic link: /usr/X11R6/bin/X@ - Xwrapper-4 to

kernel broken at linux_sysvec.c

2003-03-26 Thread walt
cc1: warnings being treated as errors /usr/src/sys/i386/linux/linux_sysvec.c: In function `linux_elf_modevent': /usr/src/sys/i386/linux/linux_sysvec.c:928: warning: implicit declaration of function `linux_mib_destroy' ___ [EMAIL PROTECTED] mailing list

Error in /boot/defaults/loader.conf?

2001-09-11 Thread walt
kern.module_path seems to be incorrect in my fresh install of -CURRENT. As a result, kernel modules are not loading. This value is set in /boot/defaults/loader.conf as module_path=/boot/kernel;/boot/modules;/modules but apparently should read:

Syscalls.master broken on -CURRENT?

2002-06-15 Thread walt
During the compilation of usr.bin/truss this error stops world: syscalls.master: line 55: syscall number out of sync at 7 line is: struct rusage * rusage ) ; } wait4 wait_args int The error is actually produced by the execution of '/usr/src/sys/kern/makesyscalls.sh syscalls.master'

RE: Syscalls.master broken on -CURRENT?

2002-06-15 Thread walt
During the compilation of usr.bin/truss this error stops world: syscalls.master: line 55: syscall number out of sync at 7 line is: struct rusage * rusage ) ; } wait4 wait_args int The error is actually produced by the execution of '/usr/src/sys/kern/makesyscalls.sh

Re: Syscalls.master broken on -CURRENT?

2002-06-16 Thread walt
walt wrote: During the compilation of usr.bin/truss this error stops world: syscalls.master: line 55: syscall number out of sync at 7 line is: struct rusage * rusage ) ; } wait4 wait_args int The error is actually produced by the execution of '/usr/src/sys

Re: What is going on?

2002-06-26 Thread walt
Julian Elischer wrote to FreeBSD-Current: /usr/libexec/ld-elf.so.1: grep: Shared object has no run-time symbol table This is the same disaster that struck me yesterday after I applied Alexander's C++ patch and I initially thought it was due to that. Just to make it absolutely clear,

mozilla and gnome apps won't run after KSE [June 29]

2002-06-29 Thread walt
Following make world make kernel after the KSE update I find that mozilla and any gnome app will suck up 98% of the CPU and will never actually write anything to the display. No crashes, no error messages, they just chew up cycles. I don't have KDE installed on my -current machine, so I can't

More on gnome and mozilla (post-KSE)

2002-06-30 Thread walt
Dunno if this is important, but I meant to mention it in my initial problem report: the problem with gnome and mozilla chewing up CPU cycles begain just after the make world finished and while the make kernel was still compiling, so whatever this problem is it was not due to changes in the

Re More on gnome and mozilla (post-KSE)

2002-06-30 Thread walt
Julian on FreeBSD-CURRENT wrote: On Sun, 30 Jun 2002, walt wrote: Dunno if this is important, but I meant to mention it in my initial problem report: the problem with gnome and mozilla chewing up CPU cycles begain just after the make world finished and while the make kernel was still

Re: memory leak in -current.

2002-07-04 Thread walt
Julian Elischer wrote: I've tracked it down to my losing 1 page for every thread that is started. if I start a process with 6 threads, I lose 6 x 4k. if I start a single threaded process I lose 4k. The problem seems fixed at this end after the vm_glue update from today, July 4. Thanks!

openoffice is compiling again!...but won't run.

2002-07-11 Thread walt
I just finished compiling and installing openoffice on yesterday's -current, thanks to the stat.h patch from Bruce. Unfortunately, the 'setup' program segfaults just like it did two months ago. This was fixed in -stable with Matt's patch for rtld-elf, but that patch won't apply in -current.

Re: openoffice is compiling again!...but won't run.

2002-07-11 Thread walt
Don Lewis wrote: On 11 Jul, walt wrote: I just finished compiling and installing openoffice on yesterday's -current, thanks to the stat.h patch from Bruce.[but it won't run] It even runs properly for me if I access my previously setup home directory NFS mounted from a stable box. Also

Re: openoffice is compiling again!...but won't run.

2002-07-11 Thread walt
Matthew Dillon wrote: :On 11 Jul, walt wrote: : Unfortunately, the 'setup' program segfaults just like it did : two months ago. This was fixed in -stable with Matt's patch for : rtld-elf, but that patch won't apply in -current. I had committed the alloca()-mmap() change to both

About the recent kernel crashes.

2002-07-26 Thread walt
A small observation which I hope will be useful: I started getting unexpected lockups during mozilla sessions after remaking world kernel on the evening of July 25. The screen would freeze completely, followed a few seconds later by a spontaneous reboot. After this happened twice I deleted

Re: About the recent kernel crashes.

2002-07-27 Thread walt
Bosko Milekic wrote: On Fri, Jul 26, 2002 at 08:18:27PM -0700, walt wrote: . . . Seems to implicate kernel code committed on July 25, sometime after about 1430 GMT. For the kernel that works, what version of src/sys/kern/subr_mbuf.c did you build it from?... My source tree has been

Removing INET6 does stop the crashes.

2002-07-28 Thread walt
After reading Scott Long's recent post I tried removing INET6 from my kernel config and the crashes due to mozilla are now definitely gone. The question remains, I suppose, whether there are other programs that will still trigger the same kernel bug in a different way, or whether the bug truly

net.inet6.ip6.v6only = 0 also stops the crashes.

2002-07-28 Thread walt
Well, being a bit suspicious, I put INET6 back in the kernel and tried it again. What I find is that the crashes stop as long as net.inet6.ip6.ip6only is set to zero. When I set it to one the crashes continue as before: When trying to fetch mail with mozilla I get error messages that the

Re: Removing INET6 does stop the crashes.

2002-07-29 Thread walt
Maxim Konovalov wrote: On 18:19-0700, Jul 28, 2002, walt wrote: After reading Scott Long's recent post I tried removing INET6 from my kernel config and the crashes due to mozilla are now definitely gone. [...] Please try the next patch. Index: sys/netinet/tcp_usrreq.c

Re: Be careful mounting -stable partitions on -current

2002-07-29 Thread walt
rob wrote: I mounted my -stable /usr partition on -current /mnt to copy over a kernel config file, and when I finally fired up -stable, the /usr partition was borked. Fsck couldn't fix it manually... I'm told that the fsck on -stable has been updated to fix this problem. Have you updated

Error in libc/locale/Makefile.inc and page fault in kernel mode.

2002-08-19 Thread walt
When I do a 'make obj' in /usr/src I get this fatal error: /usr/src/lib/libc/locale/Makefile.inc: line 14 followed by a long error message. Note that this error did not appear until after I did a rm -rf /usr/obj and then a make obj. The reason I did the rm /usr/obj is that I was getting kernel

Booting problem in -CURRENT?

2002-08-26 Thread walt
I decided to copy my -current from the second ide disk to the first ide disk because it's a faster disk. So I basically just made a new partition with a new filesystem and copied everything over to the new partition on the first disk. I edited fstab and /boot/loader.conf to correct for the new

mozilla regchrome problem is back?

2002-08-29 Thread walt
I feel like I stepped into a time warp with -current. I'm getting the old problem building mozilla where it coredumps in regchrome. This was solved back in June and my present mozilla was built on Aug 01 with no problem, so I just took a big step backwards. Anyone else seeing this problem

/boot/loader problem

2002-08-30 Thread walt
After make world/kernel yesterday I get this error from the bootloader: BTX version =0.00 (instead of 1.01) Client format not supported. and then it hangs. I have to do a hard reset to reboot at that point. I can still boot with /boot/loader.old which works fine. I see that today's

gcore/elfcore.c broken?

2002-09-04 Thread walt
cc -O -pipe -mcpu=pentiumpro-c /usr/src/usr.bin/gcore/elfcore.c /usr/src/usr.bin/gcore/elfcore.c: In function `elf_coredump': /usr/src/usr.bin/gcore/elfcore.c:128: syntax error before nleft /usr/src/usr.bin/gcore/elfcore.c:131: `nleft' undeclared (first use in this function)

  1   2   >