Re: problem in installing OpenOffice

2007-06-05 Thread Norberto Meijome
On Tue, 05 Jun 2007 04:46:52 + dhaneshk k [EMAIL PROTECTED] wrote: Please open http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp in a web browser and follow the Download link for JDK US DST Timezone Update Tool - 1.1.0 to obtain the time zone update file, tzupdater-1.1.0-2007c.zip. Do you

Re: Is it better to just rebuild Xorg 7.2

2007-06-05 Thread Norberto Meijome
On Mon, 04 Jun 2007 19:45:48 + Robin Becker [EMAIL PROTECTED] wrote: I've just installed 6.2R and have just about got Xorg going. Is it better for me to just remove all my X related packages and try and build from the xorg-7.2 meta package or to go through the pain of trying to update?

Re: startup / shutdown script (rc.d)

2007-06-05 Thread Mikhail Goriachev
gmoniey wrote: thanks for the ideas, i tried both of your suggestions...i manually ran the rails.sh file, and everything worked as expected...so i dumped the output to file...my .sh file looks as such: [ trim ] the weird part is that the Rails found stop never printed...and im not sure why

Window reseizing

2007-06-05 Thread Ozan Enginoglu
I use fluxbox and i have a weird problem. I cant reseise windows. For example aterm terminal window or mercury chat windows. All the windows have borders and they look very normal. But i cant see resize cursor when i move the cursor over the corner of the window. At the beginning it was not a big

Re: GRUB / boot easy problems w / USB stick

2007-06-05 Thread Fred Davidson
Some thoughts: 1. bsdlabel -Brw /dev/da0s1 - What is the option r? - bsdlabel is supposed to create standard label which probably means creating da0s1a partition (can you call bsdlabel /dev/da0s1 to see what was created?) So your next command should be newfs /dev/da0s1a rather than newfs

Re: problem in installing OpenOffice

2007-06-05 Thread Jim Capozzoli
On 6/5/07, dhaneshk k [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi everybody , I tried to install Openoffice in my FreeBSD 6.0 Intel p4 desktop gnome2.18 But I am getting errors as follows don# cd /usr/ports/editors/openoffice.org-2 don# ls Makefilefiles pkg-plist distinfo

Re: isc-dhcp3-server in a jail?

2007-06-05 Thread David N
On 05/06/07, Paul Fraser [EMAIL PROTECTED] wrote: On 6/5/07, David N [EMAIL PROTECTED] wrote: To get isc-dhcpd in a jail you need to give the jail access to /dev/bpf0 so you have to edit /etc/defaults/devfs.rules add to the end the unhide rules for bpf eg. [devfsrules_unhide_bpf=5] add

what ifa / ifp ?

2007-06-05 Thread bsenthil
route add -net 10.1.1.1/24 0.0.0.0 -ifp fxp0 route add -net 10.1.1.1/24 0.0.0.0 -ifa fxp0 (Error ..ifa) $ man route In a change or add command where the destination and gateway are not suf- ficient to specify the route (as in the ISO case where several interfaces may have the

Re: total system freeze - where to look for more information

2007-06-05 Thread Alex Zbyslaw
Zbigniew Szalbot wrote: It is possible that the freeze occured during dump operation which is done to a network drive mounted via mount_smbfs option. One problem we've encountered with dumping to an SMBFS file system is virus checking on the Windows host causing all kinds of problems, but

Re: GRUB / boot easy problems w / USB stick

2007-06-05 Thread Fred Davidson
It seems like this thread isn't getting updated when I post for some reason. This will be the last one I try until I figure out what's wrong. #I've done some more tests. In my last post I had booted # from the usb key. the results of lsdev from the boot #loader prompt were: OK lsdev cd

How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread Ivan Carey
Hello I have a server board with 2 onboard nic's I have set them up in rc.conf as follows defaultrouter=192.168.1.1 network_interfaces=em0 em1 lo0 ifconfig_em0=inet 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 ifconfig_em1=inet 192.168.1.4 netmask 255.255.255.0 The question, is this the correct

complete static link

2007-06-05 Thread Robin Becker
I'm trying to get a particular utility compiled statically so I can embed it in a distribution package. It's just a part of lib tiff. I tried various things with ./configure --disable-shared --enable-static, but couldn't eliminate the dynamic dependencies. In the end I tried this gcc -O2

Re: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread Tom Judge
Ivan Carey wrote: Hello I have a server board with 2 onboard nic's I have set them up in rc.conf as follows defaultrouter=192.168.1.1 network_interfaces=em0 em1 lo0 ifconfig_em0=inet 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 ifconfig_em1=inet 192.168.1.4 netmask 255.255.255.0 The question, is this the

Re: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread Ivan Carey
Tom Judge wrote: Ivan Carey wrote: Hello I have a server board with 2 onboard nic's I have set them up in rc.conf as follows defaultrouter=192.168.1.1 network_interfaces=em0 em1 lo0 ifconfig_em0=inet 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 ifconfig_em1=inet 192.168.1.4 netmask 255.255.255.0 The

Reading temperature on DELL PE2850?

2007-06-05 Thread Sten Daniel Soersdal
I'm contemplating setting sysctl machdep.cpu_idle_hlt=0 on my 4 core PE2850, but i am concerned that without HLT-ing would increase the temperature levels to dangerous levels. Are there any ways for me to read temperatures from FreeBSD/DRAC4 ? -- Sten Daniel Soersdal

Re: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread Tom Judge
Ivan Carey wrote: Tom Judge wrote: Ivan Carey wrote: Hello I have a server board with 2 onboard nic's I have set them up in rc.conf as follows defaultrouter=192.168.1.1 network_interfaces=em0 em1 lo0 ifconfig_em0=inet 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 ifconfig_em1=inet 192.168.1.4 netmask

Re: Reading temperature on DELL PE2850?

2007-06-05 Thread Tom Judge
Sten Daniel Soersdal wrote: I'm contemplating setting sysctl machdep.cpu_idle_hlt=0 on my 4 core PE2850, but i am concerned that without HLT-ing would increase the temperature levels to dangerous levels. Are there any ways for me to read temperatures from FreeBSD/DRAC4 ? Have you tries

RE: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread Bob
The most common configuration for using two nic's is one nic is used for your dsl or cable modem connection to your ISP and the second nic services your local LAN. -Original Message- From: [EMAIL PROTECTED] [mailto:[EMAIL PROTECTED] Behalf Of Ivan Carey Sent: Tuesday, June 05, 2007 6:55

usb keyboard on dell precision 690

2007-06-05 Thread Joshua Frugé
Trying to install freebsd6.2 using a usb keyboard on a dell precision 690. When I get into sysinstall the keyboard no longer works. Did some googling... there is no option in the bios for legacy usb keyboard or anything like that, unplugging and replugging/rearranging usb devices did not work,

Re: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread magikman
Bob wrote: The most common configuration for using two nic's is one nic is used for your dsl or cable modem connection to your ISP and the second nic services your local LAN. -Original Message- From: [EMAIL PROTECTED] [mailto:[EMAIL PROTECTED] Behalf Of Ivan Carey Sent: Tuesday, June

Re: problem in installing OpenOffice

2007-06-05 Thread Norberto Meijome
On Tue, 5 Jun 2007 05:50:40 -0400 Jim Capozzoli [EMAIL PROTECTED] wrote: Can't you just download the java jre/jdk from the foundation's website and pkg_add it by hand? That's what I've always done and never had any real problems...you need to pkg_add -r javavmwrapper as well though. Or is

Re: Short HOWTO on reading a core to determine why my server is rebooting?

2007-06-05 Thread Lowell Gilbert
Paul Hoffman [EMAIL PROTECTED] writes: Hi again. I have a server running 6.0 that has been spontaneously rebooting every few weeks. Is there a short HOWTO that tells me how to read the files in /var/crash to at least find out what the kernel thinks the issue is? There is nothing in

Re: How to understand partition sizes

2007-06-05 Thread Lowell Gilbert
Ivan Carey [EMAIL PROTECTED] writes: Am I actually seeing what is really happening or am I really loosing 43.5Gb of space on the /server partition http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/faq/disks.html#MANUFACTURER-DISK-SIZE ___

Re: problem compiling xorg 7.2

2007-06-05 Thread Anton Galitch
Hi. The situation is following: I had xorg 6.9 installed, after trying to upgrade it with portupgrade I deinstalled it and now want to install it from scratch. My portmanager program works strange thats why I cant install it usin /usr/ports/UPDATING. Do you know any other way of installing it

'pkg_create -b iwi-firmware-kmod-3.0_2' failed

2007-06-05 Thread Jan Henrik Sylvester
I produced packages of all installed ports with 'pkg_create -b' to transfer them to another machine. iwi-firmware-kmod failed: janh# pkg_create -b iwi-firmware-kmod-3.0_2 tar: Removing leading '/' from member names janh# pkg_delete iwi-firmware-kmod-3.0_2 janh# pkg_add

using CVS to upgrade

2007-06-05 Thread wo_shi_big_stomach
Got a question about upgrading using cvsup. I've been following Richard Bejtlich's excellent howto for keeping FreeBSD boxes up to date: http://www.taosecurity.com/keeping_freebsd_up-to-date.html The instructions say to create a supfile with a line like this: *default

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread Ian Smith
On Mon, 4 Jun 2007 15:37:25 -0700 snowcrash+freebsd [EMAIL PROTECTED] wrote: cat /etc/ppp/ppp.conf default: set device PPPoE:sis1: set speed sync set ctsrts off set dial

Re: Wake-on-LAN

2007-06-05 Thread Steve
On 6/4/07, Jonathan Horne [EMAIL PROTECTED] wrote: you definatly have to correct the link-light issue when the system is off, otherwise i dont think youll ever get it working. are there any ACPI standby modes in the power section (thats where mine are) in the bios? S3 seems to be the best

Re: using CVS to upgrade

2007-06-05 Thread Abdullah Ibn Hamad Al-Marri
On 6/5/07, wo_shi_big_stomach [EMAIL PROTECTED] wrote: Got a question about upgrading using cvsup. I've been following Richard Bejtlich's excellent howto for keeping FreeBSD boxes up to date: http://www.taosecurity.com/keeping_freebsd_up-to-date.html The instructions say to create a

Re: using CVS to upgrade

2007-06-05 Thread Nikos Vassiliadis
On Tuesday 05 June 2007 16:38, wo_shi_big_stomach wrote: Got a question about upgrading using cvsup. I've been following Richard Bejtlich's excellent howto for keeping FreeBSD boxes up to date: http://www.taosecurity.com/keeping_freebsd_up-to-date.html The instructions say to create

minimal xorg installation?

2007-06-05 Thread Anton Shterenlikht
For an old laptop with a small disk is there an alternative to a full x11/xorg installation? Previously (version 6.9) I used to get a working set by installing the components individually. Can I do this with 7.2. In particular, I cannot find anythig like xorg-clients port. If not in detail,

Re: Reading temperature on DELL PE2850?

2007-06-05 Thread Grant Peel
I use racadm on my local machine and have found that the linux version will run on FreeBSD. There are commands in the racadm utility to read temps and voltages etc etc, a little cumbersome, but possible. Too bad DRAC IIIs are so unreliable because the interface includes all that. racadm is

Re: startup / shutdown script (rc.d)

2007-06-05 Thread Jerry McAllister
On Mon, Jun 04, 2007 at 10:52:43PM -0700, gmoniey wrote: thanks for the ideas, i tried both of your suggestions...i manually ran the rails.sh file, and everything worked as expected...so i dumped the output to file...my .sh file looks as such: #!/bin/sh case $1 in start) echo

Re: How to understand partition sizes

2007-06-05 Thread Jerry McAllister
On Tue, Jun 05, 2007 at 01:46:51PM +1000, Ivan Carey wrote: Hello, After installing a new system on a 500Gb HDD the partition size I allocated at install does no match the size after complete system installation This is well covered in the FAQ and in numerous posts to this list. Check the

Absolute Newbie - USB Keyboard not recognized

2007-06-05 Thread Oscar Chavarria
I have used the latest tip in the mailing list archives, to move the cable to another USB physical port, but still the keyboard will not work at the BSD prompt.. The purpose is to boot as single user. Thanks is advance for any help.

Re: problem compiling xorg 7.2

2007-06-05 Thread Gerard
On Tuesday June 05, 2007 at 09:57:53 (AM) Anton Galitch wrote: On 6/4/07, Norberto Meijome [EMAIL PROTECTED] wrote: On Mon, 4 Jun 2007 22:19:18 -0300 Anton Galitch [EMAIL PROTECTED] wrote: Hello. I have a problem when I compile /usr/ports/x11/xorg, when I make install it

Re: Absolute Newbie - USB Keyboard not recognized

2007-06-05 Thread Garrett Cooper
Oscar Chavarria wrote: I have used the latest tip in the mailing list archives, to move the cable to another USB physical port, but still the keyboard will not work at the BSD prompt.. The purpose is to boot as single user. Thanks is advance for any help. What version do you have

Re: Absolute Newbie - USB Keyboard not recognized

2007-06-05 Thread Reid Linnemann
Written by Oscar Chavarria on 06/05/07 10:02 I have used the latest tip in the mailing list archives, to move the cable to another USB physical port, but still the keyboard will not work at the BSD prompt.. The purpose is to boot as single user. Thanks is advance for any help.

Re: How to solve mysterious system lockups?

2007-06-05 Thread Garrett Cooper
N. Harrington wrote: --- Garrett Cooper [EMAIL PROTECTED] wrote: N. Harrington wrote: Hello I have several systems that are used as squid caching servers. I have some systems that use SCSI disks and some that use SATA disks. They are identical in everyway except for the sata vs

Re: minimal xorg installation?

2007-06-05 Thread Nikola Lecic
Hello, On Tue, 5 Jun 2007 15:13:30 +0100 Anton Shterenlikht [EMAIL PROTECTED] wrote: For an old laptop with a small disk is there an alternative to a full x11/xorg installation? Previously (version 6.9) I used to get a working set by installing the components individually. Can I do this with

Isakmpd setup question.

2007-06-05 Thread Christopher Hilton
Hi, I would like to set up isakmpd so I can connect my roaming laptop to my NATed LAN behind an OpenBSD firewall on a cable modem. I have an ISAKMPD configuration which allows me to do this but to build it I have setup the Phase 1 Identifiers to be the IP Addresses that I get. While the

Re: Registering installation for...

2007-06-05 Thread Roland Smith
On Mon, Jun 04, 2007 at 05:02:03PM -0500, Jeffrey Goldberg wrote: On Jun 4, 2007, at 4:08 PM, Roland Smith wrote: This is probably due to the new structure of xorg. On my system, mplayer now depenws on 104 other ports (pkg_info -rx mplayer|grep Dependency:|wc -l). Some dependencies

Re: startup / shutdown script (rc.d)

2007-06-05 Thread gmoniey
thanks guys...i will try the new script tonight (unfortunately i cant work on this during the day...) also, Jerry...the line: '/usr/local/www/app/config/mongrel_cluster.yml /tmp/test.file' is only the second half of the mongrel_rails line (i think the forum just formatted it to come out to 2

Loader can't read USB drive @ boot

2007-06-05 Thread Fred Davidson
Well I was having this problem with GRUB which someone helped me with. Now Grub will boot my USB key and load loader. The problem? loader hangs, and eventually says it can't find the kernel. when I lsdev it always gives the right description of my hard disk partitions on the hard drive, but

Re: startup / shutdown script (rc.d)

2007-06-05 Thread Jerry McAllister
On Tue, Jun 05, 2007 at 09:54:14AM -0700, gmoniey wrote: thanks guys...i will try the new script tonight (unfortunately i cant work on this during the day...) also, Jerry...the line: '/usr/local/www/app/config/mongrel_cluster.yml /tmp/test.file' is only the second half of the

Re: See output of local xterm session on remote ssh session.

2007-06-05 Thread Tek Bahadur Limbu
Pieter de Goeje wrote: On Saturday 02 June 2007, Jeremy Gransden wrote: Hello, I have been searching Google for a few days for this but have not been coming up with the correct answer. Then again maybe I am asking the wrong question... If I start a process, i.e. compile a kernel, on my

Re: Loader can't read USB drive @ boot

2007-06-05 Thread Jerry McAllister
On Tue, Jun 05, 2007 at 09:16:35AM -0700, Fred Davidson wrote: Well I was having this problem with GRUB which someone helped me with. Now Grub will boot my USB key and load loader. The problem? loader hangs, and eventually says it can't find the kernel. when I lsdev it always gives the

Re: How to solve mysterious system lockups?

2007-06-05 Thread Chuck Swiger
On Jun 4, 2007, at 8:49 PM, N. Harrington wrote: Hi Garret Here is the driver info. -- SATA atapci0: SiI 3114 SATA150 controller port 0xbc00-0xbc07,0xb400-0xb403,0xb000-0xb007,0xac00-0xac03,0xa800-0xa80f Ah-- regrettably, the Silicon Image 3112 3114 chips have some significant hardware

Problems installing asterisk-addons over FreeBSD 6.2?

2007-06-05 Thread perikillo
Hi people. Im trying to setup my first PBX system with asterisk from ports, my ports are updated, i install asterisk 1.4.4, gastaman, zaptel driver, but went i try to install asterisk-addons i receive this error: asteriskbsd# make install clean === Vulnerability check disabled, database not

Re: How to solve mysterious system lockups?

2007-06-05 Thread N. Harrington
--- Garrett Cooper [EMAIL PROTECTED] wrote: N. Harrington wrote: --- Garrett Cooper [EMAIL PROTECTED] wrote: N. Harrington wrote: Hello I have several systems that are used as squid caching servers. I have some systems that use SCSI disks and some that use SATA

Re: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread John Nielsen
Quoting Ivan Carey [EMAIL PROTECTED]: I have a server board with 2 onboard nic's I have set them up in rc.conf as follows defaultrouter=192.168.1.1 network_interfaces=em0 em1 lo0 ifconfig_em0=inet 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 ifconfig_em1=inet 192.168.1.4 netmask 255.255.255.0 The

Re: How to correctly use 2 on board nics

2007-06-05 Thread Tom Judge
John Nielsen wrote: Quoting Ivan Carey [EMAIL PROTECTED]: I have a server board with 2 onboard nic's I have set them up in rc.conf as follows defaultrouter=192.168.1.1 network_interfaces=em0 em1 lo0 ifconfig_em0=inet 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 ifconfig_em1=inet 192.168.1.4 netmask

Re: How to solve mysterious system lockups?

2007-06-05 Thread Kris Kennaway
On Mon, Jun 04, 2007 at 04:40:56PM -0700, Nicole Harrington wrote: Hello I have several systems that are used as squid caching servers. I have some systems that use SCSI disks and some that use SATA disks. They are identical in everyway except for the sata vs SCSI drives. At random

rdesktop: segmentation fault under xorg 7.2

2007-06-05 Thread Laszlo Nagy
Hello All, I have just upgraded my FreeBSD ports. uname -a output: FreeBSD cassiopeia.ronet 6.2-RELEASE-p1 FreeBSD 6.2-RELEASE-p1 #4: Sat Feb 17 16:56:53 CET 2007 [EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/CASSIOPEIA i386 The ports tree was updated about three days ago. The newly

Re: The worst error message in history belongs to... BIND9!

2007-06-05 Thread dgmm
On Thursday 31 May 2007, Tom Wilson wrote: I always liked one of the messages from an old version of the VMS (4 or 5?) C compiler(may not be exactly it, but this was included): Bad Code Or the Level I BASIC error messages on a TRS-80. What? How? Sorry? And that's all folks. The entire

Can a Cisco Device use RSA authentication for SSH

2007-06-05 Thread Martin McCormick
A person in our group is trying to scp files from a Cisco IOS device to a FreeBSD work station. The Cisco box uses an RSA key and sshd on the FreeBSD system won't recognize the algorithm. The error message on the Cisco side of things looks like: 39: Jun 5 14:13:59.623 CDT: SSH2 0: hostkey

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread Volker
Hi snow, On 06/05/07 00:37, snowcrash+freebsd wrote: On 6/4/07, Volker [EMAIL PROTECTED] wrote: without seeing your pf.conf ruleset, happy to send/post if required/helpful ... I don't think it's required for now. I guess you're using a ppp connection to your upstream provider and

Re: rdesktop: segmentation fault under xorg 7.2

2007-06-05 Thread Jan Henrik Sylvester
For me, rdesktop works -- I have all my ports upgraded... ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions To unsubscribe, send any mail to [EMAIL PROTECTED]

Re: Can a Cisco Device use RSA authentication for SSH

2007-06-05 Thread Chuck Swiger
On Jun 5, 2007, at 12:46 PM, Martin McCormick wrote: A person in our group is trying to scp files from a Cisco IOS device to a FreeBSD work station. The Cisco box uses an RSA key and sshd on the FreeBSD system won't recognize the algorithm. The error message on the Cisco side of things looks

eGroupWare-egw-pear

2007-06-05 Thread Mark Busby
I notice that the new version of egroupware 1.4.001 requires eGroupWare-egw-pear. Does anyone have a successful install?? I tried an upgrade 1.2.106 but something about php5 was broken, and dropped back to php4. I forget what part of php5 would not build, it was several months ago.

Ports system gone

2007-06-05 Thread Robert Fitzpatrick
How can I restore my ports system? I have no idea what happened. I have a server I setup over the weekend to start testing Maia Mailguard, installed many packages over the last few days (postfix+amavisd+SA+related). I can't remember the last package installed via the ports system, I updated it to

Re: Ports system gone

2007-06-05 Thread John Nielsen
Quoting Robert Fitzpatrick [EMAIL PROTECTED]: How can I restore my ports system? Use a valid tag in your ports-supfile (probably .) and try again. I have no idea what happened. I have a server I setup over the weekend to start testing Maia Mailguard, installed many packages over the last

Re: The worst error message in history belongs to... BIND9!

2007-06-05 Thread Eduardo Morras
At 14:38 31/05/2007, Robert Huff wrote: =?iso-8859-1?Q?Kyrre_Nyg=E5rd?= writes: It has to be the worst written error message in history. Not even close. I commend to you the Amiga's BSOD: Software Guru

Re: Ports system gone

2007-06-05 Thread Lowell Gilbert
Robert Fitzpatrick [EMAIL PROTECTED] writes: How can I restore my ports system? I have no idea what happened. I have a server I setup over the weekend to start testing Maia Mailguard, installed many packages over the last few days (postfix+amavisd+SA+related). I can't remember the last

Re: New != Faster

2007-06-05 Thread Chris
On 04/06/07, Kris Kennaway [EMAIL PROTECTED] wrote: On Mon, Jun 04, 2007 at 08:54:50PM +0100, Chris wrote: On 04/06/07, Colin Percival [EMAIL PROTECTED] wrote: Tim Daneliuk wrote: Old 2 PIII @600Mhz 768K26M/sec4.11-stable/SMP 50-60 min New Pent D (2 core)@3.2GHz

Re: New != Faster

2007-06-05 Thread Kris Kennaway
On Tue, Jun 05, 2007 at 11:06:52PM +0100, Chris wrote: On 04/06/07, Kris Kennaway [EMAIL PROTECTED] wrote: On Mon, Jun 04, 2007 at 08:54:50PM +0100, Chris wrote: On 04/06/07, Colin Percival [EMAIL PROTECTED] wrote: Tim Daneliuk wrote: Old 2 PIII @600Mhz 768K26M/sec

Re: Absolute Newbie - USB Keyboard not recognized

2007-06-05 Thread youshi10
On Tue, 5 Jun 2007, Oscar Chavarria wrote: On 6/5/07, Garrett Cooper [EMAIL PROTECTED] wrote: Oscar Chavarria wrote: I have used the latest tip in the mailing list archives, to move the cable to another USB physical port, but still the keyboard will not work at the BSD prompt.. The

Failed to load module pcidata

2007-06-05 Thread Gerard
I believe this problem has been reported recently; however, I am unable to locate it. I just finished updating to 'Xorg-7.2'. I followed the directions in the UPDATING file to the letter (I think). Now when I attempt to run 'startx', this error message is displayed. X Window System Version

Re: Making a new libmap.conf for linux emulation

2007-06-05 Thread Sereno Ternullo
Norberto Meijome ha scritto: On Tue, 5 Jun 2007 00:54:32 +0200 Sereno Ternullo [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi all, I made too many mistakes configuring my /etc/libmap.conf file and now I'm having problems with my linux sub system. why do you think you have to do that for? I'm

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread snowcrash+freebsd
hi, Hello, it's your niggly proofreader :-D (and fellow Stephenson fan) !! If you really have that blank line before 'add default HISADDR' above, then it marks the end of your default section. The 'add default' and the two lines following will not be executed. I expect you'll want the

Re: How to solve mysterious system lockups?

2007-06-05 Thread youshi10
On Tue, 5 Jun 2007, N. Harrington wrote: --- Garrett Cooper [EMAIL PROTECTED] wrote: N. Harrington wrote: --- Garrett Cooper [EMAIL PROTECTED] wrote: N. Harrington wrote: Hello I have several systems that are used as squid caching servers. I have some systems that use SCSI disks

Re: rdesktop: segmentation fault under xorg 7.2

2007-06-05 Thread youshi10
On Tue, 5 Jun 2007, Jan Henrik Sylvester wrote: For me, rdesktop works -- I have all my ports upgraded... ldd `which rdesktop` says? -Garrett ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread snowcrash+freebsd
well, per Ian's catch/suggestion, removing the 'blank line' from my ppp.conf, and moving, add default HISADDR to the ppp1: connection stanza seems to have done the trick! pf loads properly on reboot. swithc it back, and it does not. so, guessing, it's the lack of a default root as a result

Re: See output of local xterm session on remote ssh session.

2007-06-05 Thread youshi10
On Tue, 5 Jun 2007, Tek Bahadur Limbu wrote: Pieter de Goeje wrote: On Saturday 02 June 2007, Jeremy Gransden wrote: Hello, I have been searching Google for a few days for this but have not been coming up with the correct answer. Then again maybe I am asking the wrong question... If I start

Re: Failed to load module pcidata

2007-06-05 Thread Paul Schmehl
--On Tuesday, June 05, 2007 18:25:42 -0400 Gerard [EMAIL PROTECTED] wrote: I believe this problem has been reported recently; however, I am unable to locate it. I just finished updating to 'Xorg-7.2'. I followed the directions in the UPDATING file to the letter (I think). Now when I attempt

Re: Problems installing asterisk-addons over FreeBSD 6.2?

2007-06-05 Thread youshi10
On Tue, 5 Jun 2007, perikillo wrote: Hi people. Im trying to setup my first PBX system with asterisk from ports, my ports are updated, i install asterisk 1.4.4, gastaman, zaptel driver, but went i try to install asterisk-addons i receive this error: asteriskbsd# make install clean ===

Re: Failed to load module pcidata

2007-06-05 Thread youshi10
On Tue, 5 Jun 2007, Paul Schmehl wrote: --On Tuesday, June 05, 2007 18:25:42 -0400 Gerard [EMAIL PROTECTED] wrote: I believe this problem has been reported recently; however, I am unable to locate it. I just finished updating to 'Xorg-7.2'. I followed the directions in the UPDATING file to

Re: Failed to load module pcidata

2007-06-05 Thread Gerard
On Tuesday June 05, 2007 at 06:46:27 (PM) Paul Schmehl wrote: {snip} Install the xorg metaport: /usr/ports/x11/xorg/ Strange, I had the Xorg-6.9 meta port installed when I did the original update. Oh well, I will try your suggest. Thanks! -- Gerard I choose to ignore, of course, the fact

Re: Security Run Output Setuid Differences

2007-06-05 Thread Peter Pluta
Roland Smith wrote: On Mon, May 21, 2007 at 11:59:33AM -0700, PeterPluta wrote: snip Looks like you were portupgrading around with postfix, screen and xterm. The output is diff(1). See the man page for details, but it's basically showing you the difference between last night's

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread RW
On Tue, 05 Jun 2007 21:59:13 +0200 Volker [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi snow, aha. does that suggest that i'm simply not waiting long enough? your following comments suggest otherwise, iiuc, that i need to proactively _do_ something different ... It's not _you_ aren't waiting too long.

Re: Problems installing asterisk-addons over FreeBSD 6.2?

2007-06-05 Thread perikillo
On 6/5/07, [EMAIL PROTECTED] [EMAIL PROTECTED] wrote: On Tue, 5 Jun 2007, perikillo wrote: Hi people. Im trying to setup my first PBX system with asterisk from ports, my ports are updated, i install asterisk 1.4.4, gastaman, zaptel driver, but went i try to install asterisk-addons i

Re: The worst error message in history belongs to... BIND9!

2007-06-05 Thread Jeffrey Goldberg
On Jun 5, 2007, at 4:39 PM, Eduardo Morras wrote: At 14:38 31/05/2007, Robert Huff wrote: =?iso-8859-1?Q?Kyrre_Nyg=E5rd?= writes: It has to be the worst written error message in history. Not even close. I commend to you the Amiga's BSOD:

USB optical mouse issue in x

2007-06-05 Thread Dave
Hello, I've got a 6.2 box with xorg running on it and gnome2. My problem is the mouse, it's a usb optical job, and moving it in gnome moves the mouse on the screen, but the buttons don't work. I know this is a working mouse, any suggestions? I've got moused running if that helps. Thanks.

Attn Keven O. (or J. Mezz)

2007-06-05 Thread Gary Kline
well, i checked /usr/tmp and NO mergebase. unless BACKUPDIR is /bin/rm'd at end/script, that may be the cause of this mess. Kevin, i'lll wait till i hear back before i run the mergebase.sh. ( don't want to see smoke coming out of the dell ) but do you

Re: problem compiling xorg 7.2

2007-06-05 Thread Norberto Meijome
On Tue, 5 Jun 2007 10:57:53 -0300 Anton Galitch [EMAIL PROTECTED] wrote: I had xorg 6.9 installed, after trying to upgrade it with portupgrade I deinstalled it and now want to install it from scratch. My portmanager program works strange thats why I cant install it usin /usr/ports/UPDATING.

Re: Making a new libmap.conf for linux emulation

2007-06-05 Thread Norberto Meijome
On Wed, 06 Jun 2007 00:28:54 +0200 Sereno Ternullo [EMAIL PROTECTED] wrote: From: Sereno Ternullo [EMAIL PROTECTED] To: Norberto Meijome [EMAIL PROTECTED] CC: freebsd-questions@freebsd.org Subject: Re: Making a new libmap.conf for linux emulation Date: Wed, 06 Jun 2007 00:28:54 +0200

Re: problem compiling xorg 7.2

2007-06-05 Thread Garrett Cooper
Norberto Meijome wrote: On Tue, 5 Jun 2007 10:57:53 -0300 Anton Galitch [EMAIL PROTECTED] wrote: I had xorg 6.9 installed, after trying to upgrade it with portupgrade I deinstalled it and now want to install it from scratch. My portmanager program works strange thats why I cant install it

Re: Failed to load module pcidata

2007-06-05 Thread Gerard
On Tuesday June 05, 2007 at 07:22:15 (PM) Gerard wrote: On Tuesday June 05, 2007 at 06:46:27 (PM) Paul Schmehl wrote: {snip} Install the xorg metaport: /usr/ports/x11/xorg/ Strange, I had the Xorg-6.9 meta port installed when I did the original update. Oh well, I will try your

not able to output anything to /dev/ttyv8?

2007-06-05 Thread Zhang Weiwu
Dear list On Gentoo Linux I used to redirect the output of a certain app to /dev/tty10 and switch to tty10 (by using Alt+F10) this is useful to keep watching the application. this doesn't work on FreeBSD. I can do # ehco hello /dev/ttyv8 # ehco hello /dev/ttyv9 # ehco hello /dev/ttyva But

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread snowcrash+freebsd
hi, Have you any particular reason to think that this is really a problem? Given that /etc/rc.d/ppp automatically reloads the pf rules after the tun device is created. though the prob's been fixed, just to ack/comment ... the issue 4 me was that pf itself was not starting, not that it had

Re: Failed to load module pcidata

2007-06-05 Thread Arthur Barlow
On Jun 5, 2007, at 8:06 PM, Gerard wrote: On Tuesday June 05, 2007 at 07:22:15 (PM) Gerard wrote: On Tuesday June 05, 2007 at 06:46:27 (PM) Paul Schmehl wrote: {snip} Install the xorg metaport: /usr/ports/x11/xorg/ Strange, I had the Xorg-6.9 meta port installed when I did the original

Re: tar: Unrecognised archive format: Inappropriate file type or format

2007-06-05 Thread Tim Kientzle
Robert, I recently saw your message on freebsd-questions. Can you give me any more details? Tim Kientzle List: freebsd-questions Subject:tar: Unrecognised archive format: Inappropriate file type or format From: Robert Davison rob_27_preston () yahoo ! co ! uk Date:

Re: fbsd 6.2 pf starts -- but not on boot

2007-06-05 Thread Ian Smith
On Tue, 5 Jun 2007, snowcrash+freebsd wrote: well, per Ian's catch/suggestion, removing the 'blank line' from my ppp.conf, and moving, add default HISADDR to the ppp1: connection stanza seems to have done the trick! pf loads properly on reboot. swithc it back, and it does