Re: Modern FreeBSD Installer?

2009-04-24 Thread Zbigniew Komarnicki
On Wednesday 22 of April 2009 21:27:39 Fritz wrote: Hi, ... When are you going to build a modern installer for FreeBSD? If I can add my 2 cents to this entire discusion, it will be nice if will be the TUI which is similar to TUI done in Debian Lenny installer. You can do simply next and back

Can't install kde3

2010-03-05 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I try to install kde3 after fresh install FreeBSD 8.0 and freebsd-update to FreeBSD 8.0 p2 on i386 athlon-xp 1660 MHz, but with no success. Here is the output: # cd /usr/ports/x11/kde3 # make install clean === Installing for kde-3.5.10_3 === kde-3.5.10_3 depends on executable:

Can't install kde4

2010-03-05 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I try to install kde4 (and kde3 in erlier post) after fresh install FreeBSD 8.0 and freebsd-update to FreeBSD 8.0 p2 on i386 athlon-xp 1660 MHz, but with no success. Here is the output: # cd /usr/ports/x11/kde4 # make install clean === Installing for kde4-4.3.5 === kde4-4.3.5 depends

Can't install octave

2010-03-05 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I try to install octave (kde3, kde4 in erlier post) after fresh install FreeBSD 8.0 and freebsd-update to FreeBSD 8.0 p2 on i386 athlon-xp 1660 MHz, but with no success. I forgot to add that I csup-ed the ports tree today. Here is the output: # make install clean === octave-3.2.4

Re: Can't install octave

2010-03-06 Thread Zbigniew Komarnicki
On Friday 05 of March 2010 17:09:56 Pietro Cerutti wrote: On 2010-Mar-05, 16:47, Jan Henrik Sylvester wrote: There has been one more commit on that port: http://www.freebsd.org/cgi/cvsweb.cgi/ports/x11-toolkits/fltk/files/patch -src_filename_list.cxx.diff?r1=1.4;r2=1.5;f=h That one

ghostscript8 - errors when compiling from ports

2009-05-13 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I have a problem instaling from ports on Athlon64, FreeBSD 7.2-RELEASE (ports updated today) ghostscript8-8.64_1 (/usr/ports/print/ghostscript8) Do you have also such problem? I obtain the foolowing errors: === Building for ghostscript8-8.64_1 /bin/ln -s -f

Re: ghostscript8 - errors when compiling from ports

2009-05-13 Thread Zbigniew Komarnicki
On Wednesday 13 of May 2009 12:08:55 you wrote: just a guess, looks like a problems with cups-base, try to update it first. I recommend ports-mgmt/portmaster. Thank you for help :-) I upgraded all my installed ports, by # portmaster -a but this error still remain. I also reinstall the

Re: ghostscript8 - errors when compiling from ports

2009-05-13 Thread Zbigniew Komarnicki
Here's the thing: Ghostscript has a hidden (and apparently broken) dependency on cups (ie, it's not in the Makefile). If you (forcibly) deinstall cups-base and cups-client, you will be able to install ghostscript cleanly. Then when that succeeds, you reinstall cups-client (first) and then

Re: suitesparse - error when compiling from ports

2009-05-17 Thread Zbigniew Komarnicki
On Sunday 17 of May 2009 16:17:11 Lowell Gilbert wrote: Looks like there's a missing dependency on math/libgmp4. That's puzzling, though, because the FreeBSD build cluster built it fine just a couple of days ago. Thank you. I reinstall math/libgmp4, and after that I saw that I had installed

w3m - Segmentation fault

2009-05-20 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I try today install port w3m (www/w3m) and got segmentation fault. Is somone else have such trouble? FreeBSD 7.2-RELEASE, AMD64. # make install clean ... cc -I. -I. -O2 -fno-strict-aliasing -pipe -I/usr/include/openssl -I/usr/local/include -I/usr/local/include -DHAVE_CONFIG_H

Re: openoffice.org-3.01 packages available (i386)

2009-06-02 Thread Zbigniew Komarnicki
On Tuesday 02 of June 2009 13:01:26 Matthias Apitz wrote: which works fine, but on quit it crashes while closing the display, ... I have also this same problem on i386. When closing OO then it produce core file. ___ freebsd-questions@freebsd.org

error www/w3m

2009-06-25 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I got next error on amd64 7.2-RELEASE-p2 # portmaster /usr/ports/www/w3m ... cc -I. -I. -O2 -fno-strict-aliasing -pipe -march=athlon64 -I/usr/include/openssl -I/usr/local/include -I/usr/local/include -DHAVE_CONFIG_H -DAUXBIN_DIR=\/usr/local/libexec/w3m\

kernel panic - umount xfs partition

2009-06-26 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I have a Dabian 5.0 and FreeBSD 7.2-RELEASE-p2 on i386 athlon-xp. I have two partitions under Debian. They are xfs file system. So I mount it from FreeBSD # mount -t xfs -o ro /dev/ad0s1 /mnt # ls /mnt # umount /mnt Everything is OK, but now I do the following # mount -t xfs -o ro

Re: kernel panic - umount xfs partition

2009-06-27 Thread Zbigniew Komarnicki
... # mount -t xfs -o ro /dev/ad0s2 /mnt # ls /mnt # cp /mnt/my_file /home/zbigniew I forgot add here that I do then # umount /mnt and after that was kernel panic. I'm sorry for the mistake. Zbigniew ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list

Re: OT: fdisk

2010-10-04 Thread Zbigniew Komarnicki
On Saturday 02 of October 2010 20:36:40 Robert wrote: Greetings Maybe good tool will be System Rescue CD, Linux Live distribution, it has a tool named ntfs-3g and ntfsprogs. See here: http://www.sysresccd.org/Main_Page

Can't install - Octave, SuiteSparse

2010-10-27 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I encounter the following problem when I try install math/octave. I suspect that problem is with this: /usr/local/bin/ld: final link failed: Nonrepresentable section on output collect2: ld returned 1 exit status My system (fresh install, fresh ports tree csup-ed today): # uname -rms

Re: Can't install - Octave, SuiteSparse

2010-10-27 Thread Zbigniew Komarnicki
On Wednesday 27 of October 2010 10:20:54 you wrote: This is probably a GCC problem. What exact version are you using (pkg_info | grep gcc)? There is another recent report of issues with the latest update to lang/gcc45: http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-ports/2010-October/064212.html

How to install Polish dictionary in OpenOffice

2007-10-09 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello! How I can install Polish dictionary in OpenOffice? I go to the folder: /usr/local/openoffice.org-2.3.0/share/dict/ooo and then click on file /usr/local/openoffice.org-2.3.0/share/dict/ooo/DicOOo.sxw Then run the OpenOffice and the macro, then click Polish and than I click on the

csh programing book

2007-12-14 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello! Is there a good programming book for csh as for example for bash (free available) ? For bash is here: http://tldp.org/LDP/abs/html/ Is such book for csh on the net (free available) ? Thank you for any hints. Best regards, Zbigniew ___

Re: csh programing book

2007-12-17 Thread Zbigniew Komarnicki
On Saturday 15 of December 2007 21:36:13 [EMAIL PROTECTED] wrote: http://www.grymoire.com/Unix/Csh.html ? There are some other under index.html Thank you all for your help. I want to learn only some stuff with csh. I know how to that in sh or bash but I don't know how in csh, so I simply ask

Still is error in atlas package on 2 machines with athlon processors

2007-12-20 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello! I would like to ask you for help with this issue, because about 4 month ago I tried compile atlas (ports/math/atlas) and today and still with no success. I still obtain the following assertion error: 10 cases: 10 passed, 0 skipped, 0 failed Benchmarking xcllttstF NREPS UPLO N

Re: Making docs

2007-07-01 Thread Zbigniew Komarnicki
I will, be forgotten that I install port: textproc/jadetex Thank you, Zbyszek ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions To unsubscribe, send any mail to [EMAIL PROTECTED]

Making docs

2007-07-01 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello! I want to create documentation in FreeBSD. I read this article: http://www.onlamp.com/pub/a/bsd/2001/02/08/Big_Scary_Daemons.html then I compile and I obtain the following error: === books/pmake (install) /bin/rm -f docbook.css /bin/cat /usr/doc/share/misc/docbook.css docbook.css Index

Skype - problem with sound device

2007-07-05 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I have also problem with skype. When I try call to friend then I obtain following message: Problem with sound device. When I run skype from console I get the following message (when I call): /dev/dsp: Device or resource busy On my Debian I haven't such problem. I also change, sysctl

Re: Skype - problem with sound device

2007-07-06 Thread Zbigniew Komarnicki
On Friday 06 of July 2007 03:12:51 you wrote: Hi Zbigniew, interestingly...i've had this problem a couple of times a few days ago. The first call would work fine, the following would not at all. Restarting skype would fix it, but then it'd stop working again. I have that all the time Skype

Re: Skype - problem with sound device

2007-07-06 Thread Zbigniew Komarnicki
On Friday 06 of July 2007 04:17:30 you wrote: Handbook: 7.2.3 Utilizing Multiple Sound Sources http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/sound-setup.html HTH, Andriy I cheched it, mayby I missed something, byt still Skype has a problem with sound device. I set also this #

Re: Skype - problem with sound device

2007-07-06 Thread Zbigniew Komarnicki
On Friday 06 of July 2007 10:29:34 you wrote: Show me the output of #fstat|grep '\(\(dsp\|audio\|dspW\|mixer\)[0-9]\|\(snd\|midi\)stat\)' .. before/after opening skype. Before: # fstat|grep '\(\(dsp\|audio\|dspW\|mixer\)[0-9]\|\(snd\|midi\)stat\)' zbyszek kdeinit88649 10 /dev

Re: Skype - problem with sound device

2007-07-06 Thread Zbigniew Komarnicki
On Friday 06 of July 2007 11:43:01 you wrote: Before: # fstat|grep # '\(\(dsp\|audio\|dspW\|mixer\)[0-9]\|\(snd\|midi\)stat\)' zbyszek kdeinit88649 10 /dev 37 crw-rw-rw- mixer0 rw zbyszek artsd 878999 /dev 38 crw-rw-rw- dsp0.0 rw ^^

Re: Skype - problem with sound device

2007-07-06 Thread Zbigniew Komarnicki
Not possible with 6.x, unless you willing to apply patch or using binary modules from http://people.freebsd.org/~ariff/ . This is not an issue anymore for -current or future 7.x. Thank you again :-) ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list

Re: Kmail Problems after update

2007-07-14 Thread Zbigniew Komarnicki
Dnia sobota, 14 lipca 2007 04:38, Dantavious napisaƂ: Hi. It seems that after my update to kde 3.5.7, my kmail filters do not work. They only work if I select each message and apply the filter manually. If I try to do several at a time kmail crashes. Anyone else seeing this or know what

Flash

2007-08-17 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, can I ask you for help, how to set up flash in Firefox natively, step by step? I need it to see online stock market in Poland on some banking pages, for example here is a page (in Polish language), when I cannnot see the plot in flash: http://dlaciebie.bzwbk.pl/11949 Please for help.

Re: Flash

2007-08-17 Thread Zbigniew Komarnicki
Thank you a lot all. Best wishes, Zbigniew ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions To unsubscribe, send any mail to [EMAIL PROTECTED]

Compile kernel - stable 6

2007-08-30 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I compile today kernel and obtain the following error. I something missing in my kernel file MYKER or is error in file tdfx_linux.c or tdfx_linux.h (see below for more): /usr/src/sys/modules/3dfx_linux/../../dev/tdfx/tdfx_linux.c In file included from @/dev/tdfx/tdfx_linux.h:36,

Krusader - [Shift + Delete] and SFTP

2007-09-02 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I have two problems: 1. Problem === I want to ask, how to set in Krusader 1.80.0 key binding or action such: [Shift] + [Delete] - delete file permanently This is not default under FreeBSD, why? On the page: http://krusader.sourceforge.net/handbook/basic.html#deleting I'm reading

Re: Krusader - [Shift + Delete] and SFTP

2007-09-04 Thread Zbigniew Komarnicki
On Sunday 02 of September 2007 23:23:16 Mel wrote: Part of unix history: ctrl-c in consoles is the default SIGINT (interrupt) signal, ctrl-v is used type literal escaped chars hence, copying is done with shift+insert/delete. As for the keybindings and your second problem, that's application

Re: chmod / files and directories

2007-09-11 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 10 of September 2007 17:56:12 Zbigniew Szalbot wrote: Hello, I did read man chmod but I am not really wiser. Is there an option to recursively set 755 permissions for directories and 644 for files? When I just issue chmod -R 755 /usr/local/www/data/wp/ then all files and

mount_ntfs as normal user

2007-09-11 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I'd like to ask that this scenario is correct, or my system is compromised or somethin else? I have in /etc/sysctl.conf vfs.usermount=1 The ntfs slice is $ ls -ld /dev/ad0s1 crw-r- 1 root operator0, 101 Sep 10 14:06 /dev/ad0s1 Next in my home directory create folder win $

Re: mount_ntfs as normal user

2007-09-13 Thread Zbigniew Komarnicki
On Wednesday 12 of September 2007 21:49:15 Mel wrote: What is the output of: ls -al `which mount_ntfs` under your user id? It is: $ ls -al `which mount_ntfs` -r-xr-xr-x 1 root wheel 10316 Sep 8 22:36 /sbin/mount_ntfs* ___

Re: mount_ntfs as normal user

2007-09-13 Thread Zbigniew Komarnicki
On Thursday 13 of September 2007 12:13:46 Mel wrote: Well, that kills that. Only thing I could think of is setuid mount_ntfs. It's really weird, cause I can't get ntfs to mount under normal userid even with correct permissions. What you can do shouldn't be possible for 2 or 3 reasons. I wonder

Re: mount_ntfs as normal user

2007-09-13 Thread Zbigniew Komarnicki
Thank hou very much Mel. I'm very sorry for the misspell. Thank you very much Mel. ___ freebsd-questions@freebsd.org mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions To unsubscribe, send any mail to [EMAIL PROTECTED]

Re: mount_ntfs as normal user

2007-09-15 Thread Zbigniew Komarnicki
On Friday 14 of September 2007 22:02:06 Mel wrote: The ls didn't list a setuid (you would see -r-sr-x-r-x), I would expect it to for this behavior to occur. I have no idea how this is possible and would see it as security risk if you're not the only user of the machine. Yes, of course. Ok.

Re: mount_ntfs as normal user

2007-09-15 Thread Zbigniew Komarnicki
Maybe somebody else have this same behavior as I have with ntfs? I install FreeBSD 6.2 on my second machine and then I have this same problem with ntfs. This was a clean install, so I suppose that problem with ntfs is, or ... I dont known what is wrong. I don't known it is important, but on

Re: flash plugin after xorg update

2007-09-17 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 17 of September 2007 04:52:06 Norberto Meijome wrote: *(my symptoms were a bit different though, it would just time out when calling flash... so each flash object in a page would take 40 seconds or sosllooo brooowwwsssiiinnn :-) ) This same behavior I have.

Re: flash plugin after xorg update

2007-09-17 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 17 of September 2007 16:15:16 you wrote: This flash issue has made me reconsider buying a low-end laptop running vista, so I dont have the urgency to deal with this issue. One thing I need flash to work is that I watch mlbtv, and it requires flash plugin to initiate. Also for some

Re: flash plugin after xorg update

2007-09-20 Thread Zbigniew Komarnicki
On Tuesday 18 of September 2007 02:12:38 you wrote: Hi Zbigniew - did u try re-running nspluginwrapper -i {flash's .so} as root ? Hi Mel, I was absent for a moment. So I tried today and it works now. Thanks :-) Best regards ___

Error when compiling Atlas

2007-06-24 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I've got an error when compiled math/sdpa. In math/atlas I obtained the following error: Benchmarking xzllttst NREPS UPLO N lda TIME MFLOPS RESID === assertion ALT_zpotrf(CblasColMajor, Uplo, N, A, lda) == 0 failed, line 344 of

Canon PowerShot A40

2007-06-27 Thread Zbigniew Komarnicki
I have two questions: 1. I have a problem with downloaded movies from my camera Canon PowerShot A40. If I try run Noatun under KDE 3.5.6 (FreeBSD 6.2) then it is stopped. I suppose that I haven't appropriate codecs for it. Could someone point me which codecs I should install to see my movies?

Re: Canon PowerShot A40

2007-06-28 Thread Zbigniew Komarnicki
On Thursday 28 of June 2007 08:32:04 you wrote: Is it MOV? No it is an AVI file. Anyway, do you have mplayer installed? No. I'm going to install it today. This question is not about running a digicam as a regular user; this is about mounting your camera as a regular user. Search the

Error when built OpenOffice 2

2008-01-09 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello! I would like to ask you for help with this issue. I obtain the following error: cp -f ./unxfbsdi.pro/misc/build/mozilla/dist/bin/defaults/pref/browser-prefs.js ./unxfbsdi.pro/misc/FREEBSDGCCIruntime/defaults/pref/browser-prefs.js cp -f

kernel panic FreeBSD 7.0 - Xorg

2008-05-12 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello! I decide to go on FreeBSD 7.0-RELEASE. Before I used 6.3-RELEASE. But now I cannot get working Xorg. I almost get the kernel panic. I install fresh 7.0-RELEASE and update ports by portsnam and everything compiled by ports system. After instalign 'xorg' ports I do the following steps as

Re: kernel panic FreeBSD 7.0 - Xorg

2008-05-12 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 12 of May 2008 16:24:44 Roland Smith wrote: How *exactly* did you upgrade your ports? Sometimes old libraries hang around causing trouble. I simply download the iso file for boot only: 7.0-RELEASE-i386-bootonly.iso Then burn on CD and then install fresh 7.0-RELEASE on hard disk -

Re: kernel panic FreeBSD 7.0 - Xorg

2008-05-12 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 12 of May 2008 22:22:12 Roland Smith wrote: How *exactly* did you upgrade your ports? Sometimes old libraries hang around causing trouble. I used portsnap to download ports: portsnap fetch [...] Did you do a 'portsnap extract' as well? Fetching alone isn't enough. Yes of

Re: kernel panic FreeBSD 7.0 - Xorg

2008-05-13 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 12 of May 2008 22:22:12 Roland Smith wrote: It might also be a hardware problem. Testing the RAM would be a good place to start. Yes. You are right. I tested my memory with 'memtest' and got one error: Tst Pass Failing AddressGood BadErr-Bits Count 50

Re: kernel panic FreeBSD 7.0 - Xorg

2008-05-17 Thread Zbigniew Komarnicki
On Monday 12 of May 2008 22:22:12 Roland Smith wrote: It might also be a hardware problem. Testing the RAM would be a good place to start. I bought new RAM and tested it with 'memtest' and now is OK (no error was found). Hover I still got kernel panic when I do: # Xorg -configure # Xorg

Can't install FreeBSD 7.2-RELEASE and 8.0-BETA4

2009-09-13 Thread Zbigniew Komarnicki
Hello, I can't install FreeBSD 7.2-RELEASE and 8.0-BETA4 on laptop HP Pavilion Entertainment PC dv5 - 1150ew. I got the following message when boot from CD install 8.0-BETA4-amd64-bootonly.iso similarly for 7.2-RELEASE: ... run_interrupt_driven_hooks: still waiting after 60 seconds for